Hirdetés

Toplista: A kedvenc karaktereink a Breaking Bad és a Better Call Saul világában

|

A Better Call Saul mindjárt debütáló ötödik évada előtt gyorsan összeszedtük, kik is a kedvenc figuráink Albuquerque alvilágából.

Hirdetés

A cikk spoilermentes!

Saul Goodman, kedvenc zugügyvédünk története hamarosan folytatódik (amerikai premier szerint február 23-tól minden héten újabb epizód érkezik), amit mi már tűkön ülve várunk. Addig is úgy gondoltuk, ideje lenne összeszedni, hogy kicsodák miatt (is) volt annyira zseniális és maradandó sorozat a Breaking Bad, és hogy kik színesítik tovább a már eleve színes palettát a Better Call Saul szériával. Fontos megjegyezünk már a cikk legelején, hogy az alábbi karakterek a mi kedvenceink, és ez nem azt jelenti, hogy ők volnának a legjobbak. Továbbá arra bátorítanánk titeket, hogy a kommentszekcióban osszátok meg velünk a ti favoritotokat is!

Hirdetés

Gustavo "Gus" Fring

A Pollos Hermanos étteremlánc mindig mosolygós és készséges vezetője, aki ahol tud, ott segíti nem csak a rendőrök vagy a drogügyesek munkáját, de a feltörekvő fiatalokét is. Persze mindez csak egy álca, amivel páholyból figyelheti a rendfenntartók összes lépését, és az orruknál fogva vezetheti őket, miközben ő Amerika legnagyobb metamfetamin terjesztője. Gust szemellenzősen utálni való rosszfiúnak mutatták be a Breaking Badben, és pontosan emiatt volt annyira meglepő, mikor az előzményként szolgáló Better Call Saulban megismerhettük üzletének keletkezését és kivirágzását. Persze nem azt mondjuk, hogy itt jófiút játszik, csak egy sokkalta visszafogottabb, "emberibb" oldalát mutatta meg a nagyközönségnek.

Nacho Varga

A Better Call Saul egyik új jöttmentje, akit az a Michael Mando keltett életre, aki egyben Vaast is alakította a Far Cry 3-ban (közel zseniálisan). Nacho karaktere a Salamanca-család berkein belül mutatkozik meg, és a készítők végig úgy kezelték őt a kezdetekben, hogy a néző már első ránézésre visszakozzon tőle. Aztán egy meglepően érdekes és már-már becsülendő jellemfejlődésen esett át, aminek kiinduló pontja nem más, minthogy kezdi megelégelni a drogbizniszt - azon belül pedig a Breaking Bad csengető öregemberét, Hector Salamancát. A negyedik évad végére pedig odáig is elér, hogy a néző nemhogy szurkol neki, de egyenesen szimpatizál is vele. Roppant mód kíváncsiak vagyunk, hogyan zárják le az ő szálát.

Walter White

Egy ilyen felsorolásnál bűn lett volna kihagyni azt az embert, akivel minden elkezdődött. Walter White története nem éppen a követendő példák szócikkhez kerülne be, de meg kell hagyni, volt pár igencsak tolerálható és emberi cselekedete. Az egyszerű kémiatanárból Amerika legnépszerűbb metamfetamin szakácsává előlépett férfit nem csak a belülről mardosó tüdőrákja vitte erre a vérrel és erőszakkal teli útra, hanem az a szörnyű tudat, hogy halála után nem hagyna mást családjára, mint adósságot adósság hátán. Walternek döntenie kellett, a döntésének súlyos következményei lettek, a következmények pedig emberi életeket követeltek. Mégsem tenne másképp, ha újrakezdhetné - elmondása szerint.

Todd Alquist

Amikor először megismertük Toddot a Breaking Bad ötödik évadjában, egy szimpla, kissé butácska besurranó tolvajnak tűnt, aztán ahogy haladtunk előre az epizódokkal, úgy rajzolódott ki, hogy továbbra is egy szimpla, kissé butácska besurranó tolvajnak tűnik, viszont jobb vele vigyázni. Elsősorban a spontán hozott hülye döntései sodorhatják a főszereplőket pattanásig feszült helyzetekbe, másodsorban ne felejtsük el Todd neonáci nagybácsikáját és annak könnyelmű csapatát sem. Amellett, hogy a gyermekded stílusa és gondolkozási módja miatt van valamiféle humor is a karakter megjelenésében, pontosan ez ébreszti fel a nézőben a kiszámíthatatlan félelmet is. Mégis az egyik legjobb döntés volt, hogy az El Camino: A Breaking Bad Movie-ban többet láthattunk ebből a figurából.

Kimberly Wexler

Nacho Varga mellett a másik említésre méltó Better Call Saul-féle új karakter Kimberly Wexler volt. Az ügyetlenkedő, de ambiciózus Jimmy McGillt pátyolgató, majd később szerető Kim hamar a nézők szívéhez nőtt, hiszen azon kevés szereplők egyikét csodálhattuk benne, aki mindig őszinte, nem fél kimondani az igazságot és mindig helyesen cselekszik - leszámítva mikor Jimmy hajszolja bele a hazugságok és az erőszak világába. Kim az egyik legszerethetőbb ügyvédi karakter, akinek esetleges baklövéseit és hibáit pillanatok alatt meg tudjuk bocsátani, főleg mert Rhea Seehorn szédületes alakításban láthatjuk ezeket. Jimmyvel való kapcsolatának íve pedig biztosan eredményez majd néhány elhullajtott könnycseppet.

A Salamanca-tesók

Habár ha körülbelül három mondatot mondanak a teljes sorozat alatt, akkor erősen túloztunk, mégis a Salamanca-tesók voltak a Breaking Bad harmadik évadának legemlékezetesebb figurái. Stílusos, koponyacsúcsos cipőjük; fényes, selyemöltönyük; kemény, heresanyargató pillantásuk és nem utolsó sorban tekintélyt parancsoló tetoválásaik tették a "kuzinokat" ennyire emlékezetessé. A Hankkel való összecsapásuk pedig egyike volt a legizgalmasabb TV-s akciójeleneteknek. Szerencsénkre a Better Call Saulban is rendre feltűnnek Nacho oldalán.

Hank Schrader

Kedvenc sörfőzőnk és ásványgyűjtőnk sem maradhatott le a listáról, hiszen annak ellenére, hogy az első egy-két évadban Hank inkább volt a komikum forrása, mintsem a konfliktusok és a bonyodalmak okozó vagy előrebillentője, a végére roppantmód kivételes és egyben felejthetetlen ívet írt le a karaktere. A kezdeti humoros beszólásai a fináléhoz közeledve alább hagytak, és helyüket átvették a véresen komoly és meghatározó döntések és nyomozások. Hank figurája magáért beszél, az ötödik évad sivatagi jeleneténél pedig mindenkinek összeszorul a gyomra és gombóc keletkezik a torkában. Jó hír, hogy elviekben őt is viszontláthatjuk az előzményekben.

Jesse Pinkman

Már az elején érdemes hozzátenni, hogy Jesse úgy kapott helyet a listán, hogy ebben közrejátszott az El Camino-féle személyes filmje. Ő volt az a karakter, akinek epizódról-epizódra változott az állapota, a temperamentuma és ezáltal az ítélőképessége is, és ez nem egyszer sodorta őt módfelett nagy bajba. Mégis valamilyen szinten ő volt a szíve-lelke az egész sorozatnak és nem utolsó sorban a filmnek is, hiszen még a leginkább blőd, hülye döntése is azzal volt magyarázható, hogy ő szerette volna irányítani az életét. És emiatt minden tisztelünk Jesse-é. Csak remélni tudjuk, hogy Vince Gilligan és Peter Gould valahogy visszahozzák egy pillanat erejéig Saul sorozatában - de addig is sokadszorra is újranézzük az El Caminót.

Mike Ehrmantraut

A legkopaszabb, legmegfontoltabb és legszerethetőbb bérgyilkos, akit valaha láttunk a képernyők pixelein. Mike-ot először Saul Goodman elintézőjeként ismertük meg, aztán kiderült róla, hogy egy nagyobb kutyának, Gusnak dolgozik. Ő mindig tudja, mi a helyes lépés, mindig nyugodt, sose kapkod és mindig van ideje játszani az imádni való unokájával vagy éppen összeütni egy finom kis körözöttes szendvicset. Külön öröm volt számunkra, hogy a Better Call Saul berkein belül tüzetesebben is megismerhettük a történetét, legfőképpen a fia tragikus halálát.

Saul Goodman (Jimmy McGill)

Egyértelműen a Breaking Bad csúcsa Saul Goodman, vagy anyakönyvezett nevén Jimmy McGill karaktere, és ezt nem csak mi, hanem a sorozat készítői is így gondolták - emiatt kapott egy különálló előzménysorozatot. A folyamatosan pofázó, szüntelen kényelmetlen és kétségbeejtő metaforákat/hasonlatokat puffogtató Goodman volt nem csak a második évad, de a teljes sorozat legkülönlegesebb figurája, aki annak ellenére, hogy mindent a főszereplő duóért tesz, roppant mód sunyi, kapzsi és egyben majrés is. De pontosan ezek miatt (na, meg persze a közel tragikus előzménytörténete révén) nőtt annyira a szívünkhöz, és már előre ódzkodunk a szériájának lezárása kapcsán. Ezenkívül igencsak tudni szeretnénk, miért van úgy oda a lézerharcért…

+1: Lydia Rodarte-Quayle

Ráadásként nem tudtuk kihagyni a Breakind Bad záróévadában feltűnő Lydiát, a folyton aggódó és emiatt meggondolatlanul cselekedő üzletasszonyt sem, aki még anno Gusnak segített kiépíteni a drogbirodalmát. Lydiát direkt ábrázolták ennyire kínlódó, szorongó szereplőként, aki mindenekelőtt a saját (és persze a lánya) helyzetét részesíti előnyben, mintsem bármelyik üzlettársáét. Ennélfogva meglepetésként ért minket, hogy a Better Call Saulban mennyire nyugodt, összeszedett és konzekvens karakterként tűnt fel, aki még Mike-nak is segített ezt-azt. Egy biztos, Lydia története után nem tudunk már ugyanúgy nézni a tejes, steviás kamillateára, mint azelőtt…

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.