Hirdetés

Toplista: 2022 legrosszabb filmjei

|

Megérkeztünk, ez itt a mélypont.

Hirdetés

Mi sem maradhatunk ki az éves toplistázásokból, ám a formulán idén változtattunk kicsit. Az eddigi Golden Shepherd díjátadónkat felváltja egy több részletből álló cikksorozat, melyben 2022 legjeit vesézzük ki.

A legnagyobb csalódások utáni második felvonásban azok a filmek következnek, melyeket a legrosszabbnak ítéltünk meg. Szerkesztőink elég határozott véleménnyel voltak a pocsék alkotásokról és sajnos volt miből válogatni, de talán most nem születtek túl nagy meglepetések.

 

Hirdetés

5. Morbius

Szegény Sony hiába igyekszik építgetni a saját Marvel-univerzumát, nem nagyon megy neki. A hánytatott sorsú Morbius eleve halva született, rengeteget tologatták, majd az első vélemények a sárba tiporták, hogy végül egy globális mém alakuljon ki belőle. Persze ez utóbbinak semmi köze a film minőségéhez, sőt, aki úgy ült le elé, hogy egy nézhetetlen mocsokra számít, még némi kellemes meglepetésben is részesülhetett. Mert vannak ennél fájdalmasabb, felháborítóbb, gagyibb alkotások, s félreértés ne essék, a Morbius megérdemelten van itt, de nem véletlenül vannak négyen is előtte a listán.

4. Jurassic World: Világuralom

A csalódásoknál már előkerült Colin Trevorrow legújabb merénylete a Jurassic World harmadik részének képében, és bizony helye van a legpocsékabb mozik között is. Szinte teljesen kukázza az ígéretes koncepciót és lustán, unottan nyúl a nosztalgiához, a kalandhoz, hogy csak a '93-as klasszikust majmolja, teljesen érdektelenül, hangulat nélkül. Mindenki jobban jár, ha egy ideig jegelik a franchise-t.

3. A szürke ember

A film, amivel mindenki akkor járt volna a legjobban, ha nem a Russo tesók rendezik. A Marvel berkeiben sikeressé váló rendezőpáros ugyanis elhitte, hogy bármiből tud jó filmet készíteni, de a Cherry-vel bizonyították, hogy mi sem áll messzebb ettől. A szürke emberen is érződik az arroganciájuk, holott egy teljesen generikus akciófilmről beszélünk, mely pocsékul néz ki, a karakterei semmilyenek, a logikát hírből sem ismeri és ráadásul unalmas is. Kár, hogy Ryan Gosling erre pazarolta a visszatérését.

2. Tűzgyújtó

Apropó, unalmas filmek. Manapság elég sok igényes Stephen King adaptáció készült és a Tűzgyújtó sem tűnt rossznak előzetesen, a végeredmény azonban egyenlő a nagy büdös semmivel. Másfél óra eseménytelenség, aminek az utolsó harmada tartogatna valamit, de addigra már régen elvesztettük az érdeklődésünket, mind a karakterek, mind a történet iránt. Pláne röhejes, hogy horrornak van titulálva és ehhez képest nemhogy megijedni nem lehet rajta, de még a pulzusunk sem emelkedik meg. Már-már művészet egy ennyire érdektelen filmet elkészíteni.

1. 365 nap: Ma

Nyugodtan szerepelhetne itt mindkét megjelent 365 nap film, de legyen elég egy cím, a lényeg így is ugyanaz. Minden idők talán legrosszabb trilógiája ez, mely mellett az 50 árnyalat filmek Aranypolgárnak hatnak. Műbalhéktól, irritáló karakterektől hemzsegő, tényleges cselekmény nélküli softpornó-videoklipeket nézünk rettenetes popdalokat hallgatva. Arról nem beszélve, hogy milyen káros üzenetet közöl és ellentmondásokba kergeti magát. Toxikus fertő az egész franchise, de legalább vége van… legalábbis reméljük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.