Hirdetés

Carnival Row - ízelítőt kapott Orlando Bloom és Cara Delevingne fantasy sorozata

|

Rövid, de érdekes előzetes érkezett az Amazon legújabb sorozatához.

Hirdetés

A Trónok harca felemás lezárása azért is volt szükséges, mert így sokkal több olyan széria kaphat majd reflektorfényt, amik az HBO opus magnuma mellett labdába se rúghattak volna. Persze ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy azt az űrt, amit a Trónok harca hagyott maga után rögvest be kell tölteni (habár jövőre esedékes egy A Gyűrűk Ura sorozat), hanem hogy újabb címek kerülhetnek ezzel előtérbe, amik más irányba vihetik el a fantasy műfaját. Példának okáért rögvest itt van a Carnival Row, amiről eddig azt se tudtuk, hogy készül, viszont egy félperces ízelítőt rögvest kaptunk is belőle.

Hirdetés

Ez az előzetes nem árul el sokat, mindössze a két főszereplőt mutatja meg premier plánban, viszont már ennyiből (és persze a hozzáolvasott történetből) is érződik, hogy ez valami igazán meggyőző és minőségi sorozat lehet. A sztori szerint egy elképzelt viktoriánus korabeli fantasy világban járunk, ahol az emberek együtt élnek a mitológiai lényekkel, akikre kívülállóként tekintenek, és ahol csak érik, ott korlátozzák őket - pl. nincsen szabadságuk, nincsenek jogaik, nem szerethetnek stb. A bonyodalmak ott kezdődnek, mikor egy detektív, név szerint Rycroft Philostrate (Orlando Bloom) beleszeret egy a törvény elől menekült kvázi tündérbe, Vignette Stonemoss-ba (Cara Delevingne). Az ő afférjuk lehet a kiinduló ok, ami miatt falak dőlhetnek majd le az emberek és a mitologikus lények között - persze ennek többen nem örülnének.

A történet alapján elsőre egy nagy mixnek tűnik a Carnival Row: van benne egy kis Szárnyas fejvadász, egy kis Hellboy, egy csipetnyi His Dark Materials és még hosszan lehetne sorolni tovább a listát. Persze jótól lopni nem bűn, és mi nagyon reménykedünk benne, hogy nem fogják elbagatellizálni a sorozatot, mert tényleg kár lenne érte. Mindenesetre annyi azért bőven kitűnik ebből a kis ízelítőből, hogy a látványra, a maszkra, illetve a kosztümökre bizony nem lesz majd panasz.

Ti fogtok tenni vele egy próbát?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.