Hirdetés

Sorozat is készül A setét toronyból

|

Sorozat formájában indul újra hamarosan A setét torony.

Hirdetés

A 2017-es filmes év egyértelműen a Stephen King adaptációk éve volt, hiszen olyan regények kerültek végre filmes formában is feldolgozásra, mint a Bilincsben (Gerald's Game), a 1922 (ez a kettő rögtön a Netflixre érkezett), az Az és A setét torony. Ebből a 4 adaptációból azonban egyértelműen A setét torony sikerült a leggyengébbre, hiszen sem a kritikák, sem a nézők nem zárták a szívükbe, emiatt csúfos bukás is lett a pénztáraknál. Ez azonban nem tántorította el az Amazont attól, hogy sorozatként indítsa újra és mentse meg a szériát, ugyanis a streaming-szolgáltató bejelentette, hogy lecsapott a népszerű alapanyag jogaira.

Hirdetés

Persze érthető az Amazon döntése, hiszen a legnagyobb konkurenciája, a Netflix egyre inkább erősödik, és nem szeretnének lemaradni tőlük a nagyszabású projektek terén. Az első számú projektjük természetesen A Gyűrűk Ura-sorozat, melyet már be is rendeltek, de beszerezték már a Culture (Iain M. Banks), a Korongvilág (Terry Pratchett) és a Snow Crash (Nel Stephenson) jogait is. Az előbbi kettő A setét toronyhoz hasonlóan egy terjedelmes regényfolyam, az utóbbit pedig a cyberpunk irodalom egyik legfontosabb darabjának tekintik sokan, vagyis az Amazon tényleg komolyan gondolkozik a nagyszabású filmek/sorozatok gyártásában.

Azt azonban, hogy pontosan mikor érkezhet A setét torony sorozat jelenleg nem tudni, viszont a film rendezője, Nikolaj Arcel még a mozikba kerülése előtt lenyilatkozta, hogy egy pilot epizód forgatókönyvén is elkezdett dolgozni, ami sokkal hűbb lesz az alapanyaghoz. És bár a legtöbben úgy hitték, hogy a hatalmas bukta a kasszáknál megpecsételte a sorozat sorsát, most, hogy az Amazon megszerezte a jogokat, szinte biztosra vehető, hogy visszatérhetünk a King által megteremtett világba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.