Hirdetés

Képeken a Boy Erased - Nicole Kidman és Russell Crowe rossz szülők lesznek

|

Joel Edgerton ismét rendezésre adta a fejét.

Hirdetés

Joel Edgerton elsősorban színészként ismert és noha tehetséges karakterszínész az olyan filmekben, mint a The Warrior - A végső menet, A nagy Gatsby, vagy a Zero Dark Thirty, az Exodus - Istenek és királyokban, vagy legutóbb a Vörös Verébben még az ő tehetsége is parlagon hevert, nem beszélve a Star Wars-előzménytrilógia pár mondatos Owen Larsáról. Azonban 2015-ben előállt első rendezésével, Az ajándékkal, amely az elmúlt évek egyik (jó értelemben vett) legkellemetlenebb thrillere volt és bebizonyította, hogy Jason Bateman nem csak komikusként, hanem komoly drámai színészként is remek. Legújabb rendezésével pedig kicsit megint sikerült belenyúlnia a darázsfészekbe, ami nem csak a témája, hanem színészei miatt is esélyes lehet a következő díjszezonban. 

Hirdetés

Már csak a főszereplő Lucas Hedges miatt is, aki 21 évével máris a független filmek egyik álló csillaga, ugyanis az elmúlt években olyan, okkal méltatott Oscar-díjas, avagy jelölt filmekben bukkant fel, mint A régi város, amelyben Casey Affleck unokaöccseként máris Oscar-jelölés lett a jutalma, a Három óriásplakát Ebbing határában, vagy a Lady Bird. Vagyis Edgertonnak máris van egy jó kabalája a téma mellé, amelyben Hedges a Garrard Conley azonos című önéletrajzi ihletésű könyvének főhősét, Jaredet alakítja, aki 19 évesen bújik elő családjának melegként. Azonban a baptista lelkipásztor édesapja (Russell Crowe), valamint anyja (Nicole Kidman) ultimátum elé állítják: vagy elmegy egy a melegségéből "kigyógyító" terápiára, vagy pedig kitagadják a családból.

A Kszi, Simon derűs optimizmusa után kétségtelenül érdekes és izgalmas lehet látni ugyanazt a kérdést egy másik, sokkalta súlyosabb (és szintén létező) oldaláról. Edgerton elmondása szerint:

A film kielégíti a dráma és a titokzatos dolgok iránti érdeklődésemet, emellett az érzelmi rezonanciája is megragadott, nem csupán a sötét, nihillisztikus története. Garret története pedig tele van megváltással.

Ha olyan erős filmet kapunk, mint Az ajándék volt, akkor máris nyert ügyünk van. Kidman és Crowe mellett Edgerton is feltűnik, mint a melegségből kinevelő terapeuta, Victor Sykes, továbbá olyan, ismert meleg aktorok, zenészek és rendezők is szerepet vállaltak a filmben, mint Cherry Jones (Jelek, 24), Troye Sivan (X-Men Kezdetek: Farkas), vagy a kanadai színész-rendező csodagyerek, Xavier Dolan (Megöltem anyámat, Tom a farmon). A filmet a Focus Features forgalmazza és az őszi filmfesztivál közepette, szeptember 28-án debütál néhány kiválasztott moziban. Siker esetén hozzánk vélhetően a év végén, jövő év elején az Oscar-hajrában érkezhet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.