Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2000 filmjeit?

|

2000 óta szüntelenül azt ordítod, hogy Wilson? Vagy azt, hogy Gerappá?! A Blöfföt látva pedig tudod már az aranyszabályt?

Hirdetés

Az ezredforduló, ahogy az élet minden más területén, úgy a filmes világban is kifejtette hatását. Egyben megágyazott egy olyan rendező- és színészgenerációnak, akiknek munkáit mind a mai napig látni a (nyitva lévő) mozik vásznain, és egyben rohamos tempóban fejlődött a számítógépes technológia. Ez a kettő pedig elegendő volt, hogy mára már teljesen átformálja azt, amit úgy hívhatunk, hogy mozifilm. De ennyire előre még nem érdemes rohanni, maradjunk meg a kezdő évben, vagyis 2000-ben.

 

Hirdetés

1999 és az elképesztően kultikus filmes felhozatala után egy kissé visszaveszünk, de a minőségből azért nem adunk lejjebb. 2000 olyan elképesztő mozgóképes alkotásokról maradt mind a mai napig emlékezetes, mint a Gladiátor, a Számkivetett, a Rekviem egy álomért, az Amerikai pszicho, a Tigris és Sárkány, de említhetjük még a Blöfföt, A sebezhetetlent, a Bíbor folyókat vagy éppen az X-Men-sorozat első részét, A kívülállókat is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.