Hirdetés

Love Death + Robots - előzetesen a Netflix animációs agymenése

|

A David Fincher és Tim Miller neve által fémjelzett sorozat lehet a Netflix legújabb durranása, amivel kapcsolatban az utóbbi rendező még nyilatkozott is.

Hirdetés

A Netflix még mindig az egyik legtermékenyebb táptalajt szolgáltatja azon szerzőknek és alkotóknak, akik munkájukkal süket fülekre találtak a forgalmazók között. Ilyen volt a kevésbé sikeres, de annál inkább megdöbbentő Velvet Buzzsaw, vagy éppen a Polar, az Outlaw King, a The Umbrella Academy és lehetne még sorolni. Ezt a sort fogja ékesíteni a streaming szolgáltató legújabb alkotása is, a stílusosan Love Death + Robots-ra keresztelt animációs sorozat is, amit korunk két igencsak ellentétes gondolkozású rendezője, név szerint David Fincher és Tim Miller követett el. Már ennyi alapján sokunkat megvett előre ez a széria, de kisebb ízelítőnek még egy egyperces előzetest is kiadtak hozzá.

Hirdetés

A Love Death + Robots Tim Miller, a Deadpool rendezője egyik álomprojektje volt (úgy néz ki, az új Terminátor-film mellett volt ideje ezt is elkészíteni). Miller egyébiránt nem kezdő az animációs alkotások terén, hiszen kevesen tudják, de 2004-ben a Gopher Broke c. rövidfilmjéért még Oscarra is jelölték. Pontosan emiatt a saját animációs céget alapított Blur Studio néven, amibe az emberek a világ legmesszibb tájairól is örömmel csatlakoztak, ezzel egy nem csak származás szerint, de a hozott stílusok miatt is eléggé kevert műfaji hatásról beszélhetünk. 

Ez a kevert műfajiság fog a leginkább megmutatkozni a Love Death + Robots képsoraiban, hiszen ez a 18 rövid animációs filmet magába foglaló sorozat a legkülönfélébb filmes műfajokat fogja megeleveníteni, úgy mint a sci-fi, a vígjáték, a fantasy, a horror. Ezekhez a történetekhez persze különleges karakterek is dukálnak, mint például az elvadult robotok, vagy éppen a farkasember katona (nem viccelünk, tényleg). Viszont itt még nem áll meg a furcsaság-jelző, hiszen az előbb említett kevertség révén az összes epizód más stílusban lesz tálalva. Az egyik pl. a hagyományos 2D-s stílusban fog készülni, míg az azt következő már fotorealisztikus CGI-t használ majd.

David Fincher és Tim Miller egyébként nem lesznek idegenek egymás számára, hiszen Miller volt többek között a 2011-es A tetovált lány designere, innen ered a barátságuk is. Valószínűleg amiatt csatlakozott ő is ebbe a projektbe, mert itt az eddigiek alapján valóban egy kissé "ereszd le hajam" formula játszik közre, amit köztudott, Fincher  egyenesen imád (elég csak megnézni a polgárpukkasztó filmjeit, mint pl. a Harcosok klubja, a Jászt/ma, vagy éppen a szintén Netflixen futó Mindhunter). Azzal kapcsolatban pedig, hogy Millert mi fogta meg ebben az egészben, így nyilatkozott:

"A Love Death + Robots az egyik álomprojektem. Egyszerre foglalja magába a szeretetemet az animáció és a nagyszerű történetek iránt. Felnőtt filmek, képregények, sci-fi magazinok inspiráltak engem hosszú évekig, de sokáig ezek csak a kulturális geekség határára kerültek - ahol többek között én is vagyok. Kib@szottul boldog vagyok, hogy mára már mindez változni látszik, és végre elismerik a felnőttes behatású animációs projekteket, és nagyobb kulturális szeletet tudhat majd magának."

 

A Love Death + Robots 18 epizódja március 15-én fog elstartolni a Netflixen. Ti fogtok vele tenni egy próbát?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.