Hirdetés

Robert Pattinson végre megszólalt a készülő Batman filmmel kapcsolatban

|

A színész elmondta, milyennek érezte magát a jelmezben, és hogy miket kérdezett Christopher Nolantől.

Hirdetés

Még idén májusban kezdték azt a pletykát rebesgetni, hogy az egyelőre előkészületi fázisban lévő Matt Reeves (Majmok bolygója: Háború, A hazárdjátékos) rendezte Batman-film címszereplője akár maga Robert Pattinson is lehet, ami rá egy hónapra igaznak is bizonyult. A színész nem nyilatkozott erről az egészről semmit, egészen mostanáig, hiszen a Varietynek adott interjúja kapcsán többek között erre a szerepére is kitértek. Pattinson pedig nem kerülgette tovább a forró kását, válaszolt az összes kérdésre.

Hirdetés

Az interjú egészen a gyermekkoráig nyúlt vissza, hiszen a színész külön elmondta, hogy már akkortól kezdve arról álmodozott, hogy egyszer eljátszhatja majd a Denevérembert - emiatt gyerekként csaknem mindig talpig feketébe öltözött. Ezek után kitért arra a közel megkerülhetetlen tényre, hogy Adam Westtől kezdve, Michael Keatonon át egészen Ben Affleckig sok színész alakította már magát Batmant, így Pattinson sokáig érlelte magában azt a választ, hogy ő miben tudná újraformálni ezt a karaktert (spoiler és az aláírt szerződése miatt ezt persze nem osztotta meg velünk).

Az Országúti bosszúban, a Jólétben vagy éppen az idei Miskolci Cinefest Filmfesztiválon is látható A világítótoronyban már bizonyított színész elmesélte, hogy sokáig kellett győzködnie Reevest arról, hogy legalább hallgassa meg, mennyire jó Batman is ő, mire a rendező beadta a derekát és találkozott Pattinsonnal. Reeves szerint nagyon meggyőző volt a színész, míg végül két ő és Nicholas Hoult (Mad Max: A harag útja, X-Men: Sötét Főnix) között vacilláltak. Végül Pattinson lett a befutó, aki külön nyilatkozta is, hogy a meghallgatáson még be is kellett öltöznie Batmannek:

"Felvettem a ruhát, és tisztán emlékszem, hogy azt mondtam Mattnek, hogy ez tényleg olyan, mintha átváltoztam volna. Erre ő azt felelte, hogy nagyon remélem is!"

Erre a meghallgatásra egészen pontosan az új Christopher Nolan film, a Tenet forgatásának az első napján került sor, és a színész elmesélte, hogy nem volt szemérmes rákérdezni Nolannél pár bennfentes infóra. Kissé furcsán fogalmazva annyi azért kivehető volt Pattinson szavai közül, hogy elsősorban a karakter megjelenésére és annak mozgására volt nagyon kíváncsi (mindenkinek tisztán él az emlékezeteiben a Zac Snyder-féle Batman vs. Superman sötét lovagja ahogy pókszerű mozgásával mászik a falon?).

Pattinson végül arra terelte a szót, hogy miután felvette az ikonikus ruhát, egyből máshogy érezte magát. Sokaknak talán újdonságként fog hatni, de egy ilyen kinézetű ruhát kb. két-három ember adja rá egyszerre az adott színészre, ami kapcsán Pattinson furán és kissé degradálóan érzete magát, de mihelyst felöltöztették, egyből erősebbnek, egyből sérthetetlennek érezte magát - és ha hihetünk a szavainak, soha nem érezte még ezt a fajta érzést.

Mi nagyon szorítunk, hogy ez az újfajta Batman jól süljön el, mert az utóbbi éveket tekintve, tényleg formabontó lehet egy jó Denevérember-film. Erre azért még várnunk kell egy darabig, hiszen az előzetesen kiadott premierdátum szerint a megjelenés 2021 júniusában lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.