Hirdetés

12 streaminges premier, ami érdekelhet októberben

|

Összegyűjtöttük a nagyobb streaming platformok októberi premierjeit, amik között lesz Stephen King adaptáció, Star Wars ínyencség és Guillermo del Toro-féle újdonság is.

Hirdetés

Amennyire panaszkodtunk nyáron, hogy nincs mit nézni, olyannyira pörögtek fel nem csak a mozis, de a streaminges premierek is. Most utóbbiak közül választottunk ki tizenkét érdekesebbnek ígérkező alkotást, amik októberben nyújthatnak majd kikapcsolódást az arra vevőknek.

Október 2.: Stúdió 666 (HBO Max)

A Stúdió 666 egy egész különleges koncepcióval dolgozik, ugyanis a legendás alternatív rockegyüttes, a Foo Fighters tagjai játsszák a film főszerepeit - méghozzá önmagukat. A történet szerint ugyanis a banda éppen a 10. albumját szeretné felvenni, amire nem is találhatnának alkalmasabb helyet, mint egy gyanúsan kísértetjárta villát. A furcsa horror-vígjátékban nem pusztán az album felvételének sikere, de az együttes tagjainak élete is a kockán forog a természetfeletti erők fenyegetése miatt.

Hirdetés

Október 5.: Harrigan úr telefonja (Netflix)

John Lee Hancock közelgő horror-thrillere Stephen King azonos című novelláján alapszik, amiben egy tizenéves fiú, Craig megismeri a tehetős urat, Mr. Harrigant. Beszélgetéseik során barátokká válnak, ám egy nap Harrigan úr meghal. A történet bonyodalmai akkor kezdődnek, mikor a nehéz sorsú fiú telefonja hirtelen megcsörren, a kijelzőn Mr. Harrigan nevével. Craig hamar rádöbben, hogy a mobil segítségével bosszút állhat azokon, akik megkeserítik mindennapjait. A fiú szerepében Jaeden Martellt láthatjuk majd, míg Harrigan urat a zseniális Donald Sutherland formálja meg.

Október 5.: A mackó (Disney+)

A Hulu saját gyártású dramedyjében egy fiatal séf kerül az események sűrűjébe, amikor is a "fine dining" elit világából hazatér Chicagóba, hogy átvegye a családi bizniszt, ami nevezetesen egy szendvicsbár. A felütést mi imádjuk, és a nemzetközi vélemények alapján a kivitelezéssel sem volt probléma, sőt remek kritikákat tudhat magáénak a végre hozzánk is megérkező sorozat.

Október 7.: Az éjféli klub (Netflix)

A Netflix hamarosan debütáló misztikus horror szériájában a Midnight Club tagjait ismerhetjük meg, akikben az a közös, hogy mindannyian halálos betegek. A tizenévesek elhatározzák, hogy rémtörténeteket mesélnek egymásnak, óvintézkedésül pedig kötnek egy megállapodást: aki elsőként meghal a csapatból, annak kötelessége lesz kapcsolatot létesíteni a többiekkel a túlvilágról - legalábbis mindenképp meg kell próbálnia azt. A széria showrunnerei Mike Flanagan és Leah Fong, előbbit a legtöbben A Hill-ház szelleme és A Bly-udvarház szelleme alkotójaként ismerhetik.

Október 7.: Hellraiser (Hulu)

Clive Barker 1987-es horror klasszikusa megkapja újabb filmes feldolgozását, méghozzá David Bruckner rendezésében. Az alkotó korábban az Éjszaka a házban, A rítus és a V/H/S című horrorok munkálataiért felelt (utóbbiban csak egy szegmenst köszönhettünk neki). Így bizonyos értelemben rutinos horrorfilmesnek tekinthető Bruckner, ám igazán jó filmet még nem rendezett. Ami már most biztos, hogy Pinheadet egy újfajta megformálásban láthatjuk majd, aminek sikere Jamie Clayton alakításán fog múlni. A Hulu filmjével kapcsolatban nincs még egyelőre hivatalos megerősítés, hogy a Disney+ behozná hazánkba, de nagyon meglepődnénk, ha előbb-utóbb nem kerülne sor rá.

Október 9.: Jók és Rosszak Iskolája (Netflix)

Az egyik legnagyobb streaminges premier egyértelműen a Netflix saját gyártású fantasyje lesz, melyben a két főhős, Sophie és Agatha egy eposzi csatát követően egy különleges iskolában találja magát, ahol leendő hősök és gonosztevők kiképzése zajlik éppen. A cél az, hogy a Jó és a Rossz tökéletes egyensúlyban legyen egymással a világban. A Jók és Rosszak Iskolájában olyan nevekkel találkozhatnk majd, mint Charlize Theron, Michelle Yeoh, Ben Kingsley vagy épp Laurence Fishburne, de Cate Blanchett narrátori hangjában is gyönyörködhetünk majd.

Október 21.: A periféria (Amazon Prime)

Vadonatúj sorozattal rukkolnak elő a szebb napokat is látott Westworld alkotói, mely egy olyan jövőbe repíti el a nézőket, ahol a technológiai fejlődés komoly hatásokat gyakorolt az emberi társadalomra. A főszerepben a szintén szebb napokat is megélt, de még mindig rendkívül fiatal Chloe Grace Moretzet láthatjuk majd. A főhősnő, Flynne Fisher egy titokzatos kapcsot fedez fel közte és egy párhuzamos valóság között, egyúttal egy sötét jövőképbe is bepillantást nyer. Bízunk benne, hogy a széria inkább a Westworld első két évadjának a színvonalát hozza majd, mintsem az elmúlt két szezonét.

Október 25.: Guillermo del Toro: Rémségek tára (Netflix)

Guillermo del Toro hozzá hűen megint valami egészen különlegessel rukkol elő, ugyanis a Rémségek tára egy olyan egymástól független horrortörténeteket tartalmazó antológiasorozat, melyben többek között A Babadook, a 2009-es Hibrid vagy épp a Nicolas Cage fémjelezte Mandy alkotója is vállalt egy-egy epizódot. Nagyon várjuk, hogy mi fog kisülni a dologból.

Október 26.: Star Wars: Jedi históriák (Disney+)

A Disney az Andorral párhuzamosan újabb Star Wars-művel keveskedik a franchise szerelmeseinek, bár tény, hogy egy jóval kisebb volumenű produkcióról beszélünk. A széria első évadja 6 darab animációs kisfilmet fog tartalmazni, melyek az előzményfilmek előttre repítik vissza a nézőt, egy-egy Jedire fókuszálva. Reméljük, hogy egy ugyan rövidebb, de annál minőségibb élményt kapunk majd.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Október 26.: A másik nővér (Netflix)

Tobias Lindholm A vadászat és a Még egy kört mindenkinek megírása, és az Egy háború rendezése után újból a direktori székbe ül, méghozzá a Netflix érkező életrajzi drámájában. A történet konfliktusát egy hírhedt ápoló esete okozza, akit azzal vádolnak meg, hogy több száz kórházi beteg halálában vállalt szerepet. A főszerepben Jessica Chastain és Eddie Redmayne vannak, akik szinte garanciát jelentenek arra, hogy az alakításokkal nem lesz probléma.

Október 28.: Nyugaton a helyzet változatlan (Netflix)

Az első világháborús német veterán, Erich Maria Remarque regényének már jó pár feldolgozása készült az évek során, most azonban a Netflix készíti el a maga Nyugaton a helyzet változatlan filmverzióját. Edward Berger filmjében egy fiatal német katonát fogunk majd követni, mialatt szemtanúi lehetünk az első világháború frontvonalának rémisztő és traumatizáló eseményeinek. A német háborús drámában Daniel Brühl is feltűnik majd.

Október 28.: ¡García! (HBO Max)

Végül pedig következzen egy spanyol ínyencség, a ¡García!. Az HBO saját gyártású akció szériájában egy, a 60-as években hibernált szuperkémet ébresztenek fel, akinek napjaink Madridjában kell majd boldogulnia. Pontosabban csak az idő stimmel, ugyanis ez egy alternatív verziója a spanyol fővárosnak, ahol a társadalom az összeomlás szélén áll, és eközben göngyölítik fel a téli álmot alvó szuperügynök történetét. Nem a legeredetibb koncepció, de hátha összejön valami szórakoztató a hatrészes első évadból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.