Hirdetés

5+1 karakter, akit szívesen látnánk a Marvel Thunderbolts filmjében

|

Most, hogy már tudjuk, kik alkotják a "Marvel Öngyilkos Osztagát", összeszedtünk pár karaktert, akit vagy hiányolunk, vagy szívesen látnánk a csapatban.

Hirdetés

Habár a Marvel Filmes Univerzum a legtöbb aspektusból előbbre tart a DC-vel szemben, egy dologban mégis ők állnak jobban: a kizárólag antihősökre/gonoszokra fókuszáló kalandokban. Hiszen a DC már két Öngyilkos Osztag-filmet is összehozott az elmúlt években - igaz, ebből csak a legutóbbi, a James Gunn által rendezett 2021-es The Suicide Squad: Az Öngyilkos Osztag sikerült jól. A Marvel azonban hamarosan ezt a hiányosságát is pótolja a Thunderbolts (magyarul valószínűleg Mennydörgők) képében, amelynek kicsit csalódást keltő összeállítása nemrég lepleződött le.

Hirdetés

A Disney a szeptember 9. és 11. között megrendezett saját expóján, a D23-on fedte fel, hogy Florence Pugh (Yelena Belova/Fekete Özvegy), Sebastian Stan (Bucky Barnes/A Tél Katonája), David Harbour (Vörös Őr), Hannah John-Kamen (Szellem), Wyatt Russell (John Walker/US. Agent), Olga Kurylenko (Taskmaster) és Julia Louis-Dreyfus (Val) alkotják a csapatot. Ez a felállás pedig nem mindenkinek nyerte el a tetszését, hiszen a 7 karakterből 3-4-nek gyakorlatilag ugyanaz a képessége, és akad nagy, egyelőre érthetetlen hiányzó is (de erről picit később). Mi is úgy gondoljuk, hogy lehetne kreatívabb és izgalmasabb a csapat, ezért összeszedtünk 5+1 karaktert, akiket szíves(ebbe)n látnánk a csapatban.

1. Zémó Báró - Daniel Brühl

Jöjjön elsőnek az egyik legnyilvánvalóbb és legnagyobb hiányzó. Tényleg nehéz felfogni, hogy miként maradhatott ki egy ilyen filmből Daniel Brühl Zémója, a Marvel Moziverzum egyik legjobban megírt és bemutatott gonosztevője (különösen, ha megnézzük azt, hogy Bucky Barnes/A Tél Katonája bekerült). A képregényekben Zémó a Masters of Evil nevezetű csapatból alakította meg a Thunderboltsot, hogy hozzáférjen a SHIELD-hez és kannak technológiáihoz, vagyis még a képregényes háttere is meglenne ehhez. Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a filmes Thunderbolts-ot Valentina de Fontaine grófnő verbuválja össze, ám ettől függetlenül Zémó még lehetne a vezetőjük, hiszen egy taktikailag zseniális, és nem mellesleg rendkívül okos karakterről van szó.

Azért az ő felbukkanására ennek ellenére van remény, hiszen egy elég népszerű gonoszról van szó. De az mindenképp aggasztó, hogy az első bejelentés alapján nem lesz részese a kalandnak. Azért mi bízunk benne, hogy mégis.

2. Abomination/Förtelem - Tim Roth

Az Amazon: Ügyvéd (She-Hulk) sorozat bejelentése óta tudjuk, hogy 14 év után visszatér a 2008-as A hihetetlen Hulk főgonosza, Emil Blonsky/Förtelem, ráadásul ismét Tim Roth alakításában. A brit királyi tengerészgyalogság különleges egységének parancsnokán még Thaddeus Ross (William Hurt) kísérletezett azzal a gammasugárzású vérrel, amely Hulk erejét is adta, és lett belőle a Förtelem. Bár a She-Hulk végét meg kell várni azzal, hogy megtudjuk, merre is tart pontosan a karakter, azért gyanítani lehet, hogy nem lesz belőle jófiú. Éppen ezért gondoljuk azt, hogy neki tökéletes helye lenne a Thunderboltsban. Nem csak amiatt, mert még jobban ki lehetne bontani a történetét, de biztos feldobná a csapat dinamikáját egy kvázi szörnyeteggel való közös munka. Emellett az ő nyers és brutális ereje sem elhanyagolható, ami mindig jól jöhet. De úgy tűnik, hogy egyelőre Kevin Feige-ék erről máshogy gondolkoznak.

Őt sem lehet még teljesen kizárni, hogy végül ne tűnne fel a filmben. Ki tudja, ha más nem, talán főgonoszként.

3. Bullseye/Célpont - Wilson Bethel

És ha már visszahozott karakter. Tökéletes alkalom lehetne a Thunderbolts arra, hogy Charlie Cox Daredevilje és Vincent D'Onofrio Wilson Fiskje/Kingpinje után egy újabb karakter kerüljön bevezetésre a netflixes Daredevil világából a Marvel Filmes Univerzumába. És akkor már miért ne legyen ez a harmadik évad egyik legjobb eleme, a Wilson Bethel által remekül megformált Ben Poindexter, azaz a bérgyilkos Bullseye/Célpont? A Daredevil utolsó etapja ugyanis azzal ért véget, hogy a mesterlövész törött gerincét az adamantiumhoz hasonló cogmium acéllal erősítik meg, ami egy ügyes easter eggben még a szemének íriszeit is egy célpont szimbólummá változtatta. Emellett a képregényekben többször is volt tagja a Thunderboltsnak, és mivel minden csapatba kell egy olyan karakter, aki távolról is halálos, így el tudnánk őt képzelni a csapat részeként.

4. Justin Hammer - Sam Rockwell

Idáig sajnos csak egy film - a Vasember 2. - jutott Tony Stark rivális üzletemberének, ám abban a kevés játékidőben is sikerült emlékezeteset hoznia Sam Rockwellnek, köszönhetően az önelégült és tenyérbemászó alakításának, miközben minden áron Stark fölé próbált kerekedni. Nem csoda, hogy a rajongók évek óta kampányolnak azért, hogy visszatérjen a karakter az MFU-ba, erre pedig a Thunderbolts egy megfelelő pillanatot szolgáltathatna. Akár egy, a H.A.M.M.M.E.R. Industries által tervezett páncélban, akár a csapat fegyverszakértőjeként és/vagy beszállítójaként, simán el tudnánk képzelni a tagok között. Nem mellesleg pedig a humor egyik fő forrása is lehetne.

5. Frank Castle/Punisher/Megtorló - Jon Bernthal

Újabb karakter, akit a Netflixes Daredevilnek köszönhetünk, és akit nagyon megnéznénk a Thunderboltsban. Frank Castle még a második évad antihőseként mutatkozott be, hogy utána megkapja önálló spin-offját, ami két, felettébb minőségi és sikeres etapot élt meg. Ezért nem meglepő, hogy azóta kering a pletyka az ő behozásáról is a Marvel Filmes Univerzumába, ami Daredevil a Pókember: Nincs hazaútban való feltűnésével további lendületet kapott. Hogy mi lesz végül a karakter sorsa, azt még nem tudni, mindenesetre ha a stúdió nem akar rögtön egy új sorozatot adni neki, akkor simán helyet szoríthattak volna neki ebben az antihős-csapatfilmben.

Természetfeletti képességek híján A Megtorló ugyanis csak furfangos eszére, erőszakos természetére, kemény öklére és gigászi fegyverarzenáljára számíthat a gonosz elleni harcban, céljaiért azonban semmitől sem riad vissza. A tökéletes, kegyetlen és profi antihős mintapéldája.

+1 Deadpool - Ryan Reynolds

Mivel az egyik legismertebb antihősről van szó, és a Thunderbolts egy antihős/gonosz-specifikus kaland lesz, mi mással térhetne vissza a Marvel Filmes Univerzumba ez az ikonikus karakter, ha nem egy ilyen filmmel? Ryan Reynolds Deadpoolja határozottan feldobná a Thunderbolts ázsióját, és egy teljesen új hangot adna a filmnek egy ennyire nagyszájú, vicces és véres antihős behozásával.  

Erre viszont gyakorlatilag nulla százalék esély van - pláne, hogy a karakter harmadik filmjének érkezését már bejelentette a stúdió, és nem valószínű, hogy egy ilyen híres hőst csapatfilmben vezetne be a Disney a Marvel Filmes Univerzumába -, így csak fantáziálásképpen került fel a listára. De azért valljuk be: Deadpool egy csapatfilmben? Azonnal néznénk!

A Thunderbolts a tervek szerint 2024. július 26-án érkezik a mozikba, a forgatás pedig jövőre zajlik majd Jake Schreier (Most nevess! [Kidding], Robot & Frank) rendezésében.

Ti egyetértetek a listával? Vagy kiket látnátok még szívesen a csapatban?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.