Hirdetés

Pilot: Amazon: Ügyvéd

|

A Disney+ folytatja a rövid Marvel sorozatait és egyelőre marad a könnyed, limonádé hangulatnál.

Hirdetés

Szüntelenül kitartok és élvezem a Marvel mellékküldetéseit, így a WandaVízíó óta mindet láttam, a Lokit kifejezetten kedveltem és a sajnos közutálat tárgyát képező Sólyom és Tél Katonáját is szerettem, de a Sólyomszemnek is voltak jó pillanatai. Még a Ms. Marvel-t is letoltam. Most viszont úgy érzem magam, mint amikor egy nagyon kedvelt videojátékot szeretnék a főküldetés után 100%-osra kimaxolni. Csak sajnos ugyanabból a három típusú küldetésből kell válogatni és borzasztóan egysíkúvá kezd válni, egyelőre elég volt belőle, amíg ki nem jön a fő sztoriszál folytatása. A Marvelnek és Kevin Feige társaságának sokszor rójuk fel, hogy kiszámíthatóak a filmjeik és a sorozataik, amivel nincs is semmi baj, mert ők egy biztos szórakoztatást nyújtó terméket adnak el újra és újra, erre pedig a Disney+ tökéletes fórum, csak nekem személy szerint elég volt, legalábbis az ilyen Amazon: Ügyvéd (She-Hulk: Attorney at Law) típusú sorozatokból biztosan. 

Hirdetés

A történet szerint Bruce Bannernek (Mark Ruffalo) van egy unokatestvére, Jennifer Walters (Tatiana Maslany), és egy autóbaleset során véletlenül Bruce vére a szervezetébe kerül és mivel ugyanazon genetikai mutációval rendelkeznek, a nő is zöld nagy óriássá tud alakulni. Az első részben nem is nagyon történik más a szokásokhoz híven, csak hogy Bruce összeszedi a teljesen zavart Jennifert és megtanítja neki a Hulk-létet. Neki 15 évnyi tapasztalata van a dologgal, sőt egy egész kiskönyve arról, hogyan ne amortizálj le egy egész Harlemnyi területet. Jennifer azonban más tészta, pár nap alatt átmegy az egészen, nincs is alternatív verziója, már tudja is uralni minden percét, csak vissza szeretne térni a régi jó kis életéhez, amiben a jog segítségével segít az embereken. Persze mi már tudjuk, hogy ebből nem lesz semmi.

Alapvetően én 3-4 résznyi időt adok minden új sorozatnak, mert egy pilotból nem lehet ítélni, persze az másik téma, hogy nem mindenkinek van annyi szabad ideje, hogy akár négy órán keresztül "teszteljen" egy sorozatot, szóval teljes mértékben megértem, ha valaki már húsz perc után feladja és kikapcsolja. Ezzel a Disney+ gárdája is tisztában van, szóval nem tesznek erőfeszítést és mostanra kimondhatjuk, hogy az ő sorozatrészeik csak nagy ritkán fogják a 40 percet túllépni. Ez a She-Hulk esetében sincs másképp, mert ha már elindítottuk, könnyen fogy, csak olyan bődületesen száraz és érdektelen, hogy azt egy rövid cikk keretében nehéz kifejteni. Olyan érzésem volt végig, hogy azért megy végig 15 évnyi Hulk fejlődésen Jennifer 30 perc alatt, mert a készítők is tudták, senkit nem fog érdekelni, de kötelező. Egy olyan márka, mint a Marvel bátran kísérletezhetne, mert egy-két nagyobb buktát simán le tudna nyelni, de sajnos tudjuk, hogy ezeknek is mi lesz a vége (khm... Örökkévalók). 

A másik vesszőparipám a CGI. Te jó ég, hol is kezdjem? Szerintem már az előzeteseket is darabokra szedték, de akkor még mindenki azzal enyhítették a felháborodást, hogy na, majd később jobb lesz, meg a Youtube összevissza tömörít mindent.  Spoiler: nem lett jobb. Vagyis, átfogalmazom, igényes az elkészítés, Okos Hulk például pont úgy néz ki, mint a Végjátékban. A kreatív döntések nem tetszenek. Mondok egy példát. Tatiana Maslany-nak emberként szép, egyedi ultragöndör haja van, amikor átváltozik, viszont ilyen besütött, filmsztárosan lágy hullámokat kap. Ősidők óta tudjuk, hogy hajat borzasztóan nehéz animálni, csak éppen az a vicc, hogy az új technikát pont a Disney kezdte el forradalmasítani a Vaianában és az Encantóban. A zöld bőr is fura, de gondolom, mint Hulkot ezt is megszokjuk idővel, az jobban szemet szúr, hogy She-Hulk nem hasonlít Tatiana Maslanyra. (Corridor Crew elemzését érdemes végigpörgetni, amiben elmagyarázzák, alapvetően miért tűnhet zavarónak.) 

Összességében nem tudok túl sok jót felhozni a sorozat védelmében. Olyan, mint a többi Marvel? Olyan. Plusznak benne van a negyedik fal döntögetése is, mert az most újra menő. A színészek jók? Jók. Maslanyról tudjuk, hogy azért van már a háta mögött egy s más, szóval ő is tuti befektetés és alapvetően a komédiázás jól áll neki, Mark Ruffalóról nem is beszélve. Aki előfizetett a Disney+-ra, annak érdemes csekkolnia, hátha épp neki készült. Ami engem illet, ígérték még Förtelmet Tim Roth megformálásában és egy Daredevilt Charlie Cox alakításában, szóval ezeket még tuti megvárom. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.