Hirdetés

5+1 Marvel karakter, akiket szívesen látnánk újra

|

A Marvelnél mindig előre vezet az út, de néha jól esik, ha pár ismerős is csatlakozik a kalandhoz.

Hirdetés

A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájának előzetese megvillantotta, hogy a rég nem látott karakterek nem csupán a sorozatokban, hanem a filmekben is visszatérhetnek a Marvel Filmes Univerzum 4. fázisa során. Természetesen most Abomination, vagy magyar nevén Förtelemről beszélek, akit a 2008-as A hihetetlen Hulkban láthattunk utoljára Tim Roth megformálásában. A zöld óriáshoz hasonló képességekkel rendelkező fenevad mindössze néhány homályos képkocka erejéig volt látható, de már azokból is kivehető volt, hogy ezúttal egy jóval képregényhűbb külsőt kap a legutóbbi inkarnáció után, ami lássuk be, valóban förtelmes volt. Adott hát a kérdés, hogy mely karakterek tartogathatnak magukban annyi potenciált, hogy érdemes legyen őket visszahozni a közeljövőben.

Hirdetés

Öt plusz egy ilyet szedtünk össze, akiket szívesen látnánk a jövőbeli Marvel-filmek valamelyikében:

Samuel Sterns (Tim Blake Nelson) - A hihetetlen Hulk (2008)

Sokan jobb szeretnék elfelejteni ezt a filmet, de a Marvelnek mégis sikerült megtalálnia a módját, hogy építkezzen belőle. Elsősorban Thaddeus Ross (William Hurt) visszahozására lehet itt gondolni, de kicsit előretekintve ott van a már említett Förtelem, aki a hírek szerint a készülő She-Hulk (Amazon) sorozatban is felbukkan majd. Ez az új Hulk-centrikus széria pedig táptalaja lehet egy másik nagy visszatérőnek, méghozzá a Tim Blake Nelson által megformált Samuel Sternsnek. A hihetetlen Hulkban a karakter éppen Bruce Banner dühkitörési problémáin szeretne segíteni egy szérummal, ám a film végére maga is megízleli a Hulkhatást, amikor érintkezik Banner vérével. Mindez a szupergonosz és nem mellesleg szuperokos alteregóját volt hivatott felvezetni, a képregényekből jól ismert Leader (Vezető) felbukkanását. Több mint tíz éve hiába várjuk az ő visszatérését, de talán hamarosan eljön az ideje annak, hogy megmutassa a nagy agyát.

Justin Hammer (Sam Rockwell) - Vasember 2 (2010)

Nincs másik olyan stílusos idióta az MFU-ban, akinek ballépéseit jobb nézni Justin Hammernél. Nem kis szó, hogy Sam Rockwell még Robert Downey Jr. elől is képes volt lopni a showt ennek a ripacsnak a megformálásával, de sajnos a karakterének így sem jutott hely egyetlen filmben sem az azóta eltelt idő alatt. Pedig Rockwell biztosan szívesen ugrana a Marvel hívására, hiszen 2014-ben egyszer már sikerült visszacsábítaniuk, amikor a Mandarinról szóló "All Hail the King" című rövidfilmben kapott egy kisebb szerepet. A legjobb tudomásunk szerint Hammer azóta is a dutyiban csücsül, de a Don Cheadle főszereplésével készülő Armor Wars sorozat simán kirobbanthatja onnan. Reméljük, hogy a készítők fejében is felötlik ez a gondolat.

Phil Coulson (Clark Gregg) - Bosszúállók (2012)

Akik hozzám hasonlóan végigkövették az Agents of S.H.I.E.L.D.-et azok legfeljebb azért panaszkodhatnak Phil Coulson hiányára, mert belőle, na meg persze Clark Greggből nehéz eleget kapni. Az MFU első fázisában arra szolgált ez a karakter, hogy összekösse a filmeket, későbbi halálával pedig magukat a Bosszúállókat. Azóta sokat ment a huzavona, hogy az a sorozat egyáltalán az egységes univerzum része-e, vagy csupán egy vadhajtás egy párhuzamos világból. Most már gyakorlatilag minden jel arra utal, hogy teljesen mindegy is, hiszen az univerzum hamarosan multiverzum méretűvé tárul és megoldható lesz az effajta átjárás. Az leszögezhető, hogy nem látta annyi néző (főleg nem végig) az Agents of S.H.I.E.L.D.-et ahányan a filmeket követik, így számukra biztosan kellemes meglepetés lenne Phil Coulson visszatérése (a Marvel Kapitányban ugyan felbukkant, de a múltbeli verziója). De befér-e valahová Amerika Kapitány legnagyobb rajongója? A válasz nem is annyira bonyolult, hiszen láthattuk Nick Fury-t (Samuel L. Jackson) egy űrhajón skrullokat irányítani és biztosak vagyunk benne, hogy jól jönne számára a legjobb ügynöke.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Arnim Zola (Toby Jones) - Amerika Kapitány: A Tél Katonája (2014)

Az első Amerika Kapitány film után mondhatni váratlanul tért vissza a folytatásban Arnim Zola karaktere. Lévén, hogy A Tél Katonája egy komolyabb hangvételű film, így a karaktert sem a kissé komikus képregényes formájában (robot egy TV-vel, vagy Zola fejével a közepén) hozták vissza, hanem csupán egy arra kissé emlékeztető módon. Megtudtuk, hogy Zola teste már halott, de az elméjét sikerült lementenie egy jócskán korabeli technológiával. Noha minden jel szerint ez lehetett a karakter utolsó felbukkanása az MFU-ban, ha megfelelő sztorit kerekítenek köré, akkor szívesen megnéznénk, hogy mire menne Arnim Zola a hőn szeretett Hydrája nélkül. Elvégre egy ekkora lángelme majdcsak csinált biztonsági másolatot.

Erik Selvig (Stellan Skarsgard) - Bosszúállók: Ultron kora (2015)

Komoly tudósból komoly őrültté vált Erik Selvig, miután Loki eljátszadozott az elméjével. Thor földi barátjának mindkét verziójában volt valami szimpatikus, már amikor éppen nem meztelenül rohangált a Stonehenge körül, szóval nem lenne ellenünkre, ha újra beköszönne valahol. Időszerű is lenne, hiszen az eredeti bandából Kat Dennings Darcy-ja ezt már megtette a WandaVision-ben, Natalie Portman pedig a Thor: Love and Thunderben készül visszatérni. Ugyanebben a filmben reméljük, hogy jut hely Selvignek is, akit simán eltudnánk képzelni akár drámai, akár komikus szerepkörben. 

+1 Ultron (James Spader) - Bosszúállók: Ultron kora (2015)

Nem az Ultron kora lett a legékesebb Bosszúállók film a palettán, ami többnyire annak köszönhető, hogy szinte mindenre próbált figyelni az alkotás, csak éppen a címszereplőjére nem. Csupán később tanulta meg a Marvel, hogy egy jól felépített főgonosz mennyit dob a latba, így utólag nagyon sajnáljuk, hogy az Ultront egyébként zseniálisan alakító James Spader nem kapott annyi és olyan teret, mint később például Josh Brolin. A film vége látszólag teljesen elvágta a lehetőségét annak, hogy Ultron valaha is visszatérjen, de ismét előhúzva a biztonsági mentés kártyát talán lehet esély a tömeggyilkos szuperrobot revansára. Kétségkívül kelleni fog egy megfelelő közeg ehhez a lépéshez, de például Vízió egyelőre bizonytalan jövőjében még szerepet játszhat az őt részben megalkotó Ultron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.