Hirdetés

Zajos siker a Hang nélkül - Box Office

|

A Ready Player One decensen küzd, a Fekete Párduc pedig újabb mérföldkőhöz érkezett.

Hirdetés

John Krasinski filmje a vártnál is jobban nyitott, Spielberg mozija nemzetközi porondon lesz erősebb, a Tűzgyűrű: Lázadás eláshatja magát, miközben a Szűzőrség is korrekt számokat produkált, a Fekete Párduc kirobbanthatatlan, a Kszi, Simon pedig önmagához mérten gyönyörűen tartja magát. 

Hirdetés

Címével ellentétben nagyot szólt a Hang nélkül (hazai bemutató: május 3.) Észak-Amerikában és a prognosztizáltakkal ellentétben 50 millióval nyitott, amely a horror zsáneren belül minden idők ötödik legjobba. A Paramount-ra nagyon ráfért már a kiadós siker, hiszen tavaly egyetlen sikeres filmjük a Megjött apuci! 2. volt, Krasinski mozija pedig a kiváló kritikák (Rotten Tomatoes: 97%) és kedvező nézői visszajelzések (CinemaScore: B+) alapján 150 millióig is elevickélhet, ami majd 10x-es szorzója a 17 milliós gyártási költségeknek. 

Ezzel pedig Spielberg mozija, a Ready Player One (már a mozikban) le is csúszott a második helyre, 40%-os visszaesést generálva, jelenleg 97 milliónál állva egyre kisebb az esély, hogy hazájában visszatermeli 175 milliós gyártási költségeit (és akkor még a marketinget nem is számoltuk), viszont Kínában nagyot szól, vagyis a nemzetközi piac nyereségesre hozhatja ki a geek mennyországot. Nem sokkal lemaradva Spielbergék háta mögött nyitott John Cena vígjátéka, a Szűzőrség (hazai bemutató: május 3.) 21 millióval azonos költségvetésre, és egy korrekt B osztályzattal a CinemaScore-tól a közönség és 83% a Rotten kritikusai részéről. A Chappaquiddick nevezetű dráma Ed Helmsszel és Jason Clarke-kal korrekt kritikákkal nyitott és a vártnál jobb, 6,2 milliós nyitánnyal, de 18 millió tűnik a legjobbnak a végösszegeket tekintve. A The Miracle Season című dráma se jutott már be a Top 10-be, ami a maga 4,2 milliójával és 10 milliónál több nem néz ki neki sem, még ha a Helen Hunt és William Hurt nevével fémjelzett film olyan sokba nem is kerülhetett.

Eközben a Tűzgyűrű: Lázadás (már a mozikban) tovább zuhan a pokol bugyrai felé és az első heti 66,7%-os esést újabb -47,6% követte, ezzel jelenleg 54 milliónál tartva 150 milliós költségvetésre. Spielbergékhez hasonlóan a Jaegereket is a nemzetközi vizek húzhatják ki a slamasztikából, ahol már több mint 200 milliót kaszált a mozi és így összességében lassan már 300 milliónál jár világviszonylatban. Félek, nem ússzuk meg a megpedzegetett harmadik részt sem, de talán újabb 5 év elég lesz arra, hogy felkészüljünk minderre. A Tomb Raider (már a mozikban) is hasonló cipőben jár jelenlegi 55 milliójával és a nemzetközi vizekről összehalászott 207 milliójával, azonban folytatásra itt se mernénk nagy tétekben fogadni. 

 

A Fekete Párduc pedig továbbra is kirobbanthatatlannak bizonyul a Top 5-ből (februári bemutatóról beszélünk áprilisban), amely most taszította le a Titanicot a dobogó 3. fokáról, és már csak az Avatar, valamint Az ébredő Erő áll előtte, azonban amerikai 665 milliójával (!!!) Cameron és Abrams eredményei már nincsenek kilátásban, pláne, hogy mindjárt itt a Végtelen háború. 

Eközben a Kutyák szigetének (hazai bemutató: május 3.) folyamatosan emeli a vászon számát a Fox Searchlight és máris felkapaszkodott a Top 10-be Wes Anderson animációs mozija és ezt még mindig csak 554 vásznon teszi 8,3 millióval. Újabb bővítésekkel és Anderson kultuszával még akármi lehet ebből. Ezzel szemben a Kszi, Simon (hazai bemutató: június 21.) már a Top 10-en kívül rekedt, viszont gyönyörűen tartja magát és 3. hetében is 40% körüli eséseket produkál mindössze, megkeresve a heti 5 milliót. Napokon belül áthalad a prognosztizált 40 millión a szintén 17 milliós coming of age mozi, amely az egyre több versenyzővel szemben már egyre nehezebben fogja bírni az iramot, de a kiváló szájhagyomány, valamint hogy nemzetközileg még csak most kezdődik a terjesztés legalább ugyanennyit helyez kilátásba a tengeren túlon, ha nem többet, a kultusza pedig már most garantált.

Jövő héten viszont újabb nehézsúlyú versenyzők érkeznek, élén Dwayne Johnson újabb blockbuster aspiránsával, a Tombolással (hazai bemutató: április 12), valamint egy újabb horrorral, a Felelsz vagy mersz-szel (hazai bemutató: június 21.) a fiatalokat célozzák be, utóbbinak viszont Krasinski mozijának árnyékában nem sok esélye lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.