Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Sophie Turnerről

|

Az HBO-tól a nagyvászonig.

Hirdetés

Tavaly megszületett Joe Jonasszal első közös gyermeke az eredetileg szőke hajú Sophie Turnernek, aki ma ünnepli 25. születésnapját. A fiatal színésznő a Trónok harca kapcsán lett ismert, később X-men vált belőle, és míg karrierjében magabiztosan halad előre, fura fóbiájától nem képes megszabadulni. Mi tíz érdekességgel köszöntjük ma őt.

Hirdetés

Gyermekkora

Ma talán fényűzően él, de ez nem volt mindig így. Munkásosztálybeli családból származik, 1996-ban született Angliában. A Telegraphnak azt mondta, nagyon szórakoztató gyermekkora volt: "Voltak karámjaink, óljaink, pajtáink, és a két bátyámmal sokat dagonyáztunk a sárban."

A kezdetek

Első filmszerepe a 2013-as Another me című thrillerben volt, ami Catherine MacPhail azonos című regényéből készült. Rajta kívül Jonathan Rhys Meyers, Claire Forlani és Rhys Ifans is szerepelt a filmben, ami végül sem kritikai, sem anyagi siker nem lett, de mindent el kell kezdeni valahol.

Ironikus

A Trónok harca kezdetekor még tinédzser volt, ezért a színészet mellett az iskolára is elég időt kellett fordítania. A forgatásokon mellette volt egy tanár, aki biztosította, hogy minden házi feladata kész legyen. Végül csupa ötössel és négyessel zárta az évet, a drámaóra osztályzata például utóbbiak közé tartozott.

Állatbarátok

Turner örökbe fogadta a Trónok harcában szereplő északi inuit fajtájú kutyát, aki a sorozatban Sansa farkasa, Lady volt. Zunni mellett egy másik kutyát is nevelnek férjével közösen, akit Porky Basqiuatnak hívnak. Nevét arról a két dologról kapta, amit a színésznő igazán szeret: a kolbászról és a neoexpresszionista művészről, Jean-Michel Basquiatról.

Szájhős

Turner meglehetősen ügyesen rappel és a beat-box is megy neki. Jack Gleesonnal sokszor szórakoztak ezzel a Trónok harca szüneteiben.

Ki lehetett volna?

Jean Grey szerepét szinte bárki örömmel játszotta volna el, hiszen ki ne akarna részese lenni egy ekkora szuperhős-szériának? Végül Turnert választották, pedig rajta kívül Elle Fanning, Hailee Steinfeld, Saoirse Ronan és Margot Robbie is részt vett a meghallgatáson.

Szerencsés véletlen

Mind hallottunk már olyan gyerekszínészekről, akik elkallódtak az évek során ilyen-olyan okokból kifolyólag. Azonban ő és jó barátja, Hailee Steinfeld nem tartoznak közéjük. Az egy kamasz kémről szóló Gyilkos gimi című akció-vígjátékban dolgoztak együtt 2015-ben, ahol nagyon jóban lettek. De Turner nem csak egy barátot nyert: Steinfeld mutatta be őket egymásnak Joe Jonasszal, aki azóta feleségül is vette a színésznőt.

Babona

Nagyon fél a csatornáktól, balszerencsének tartja, hogy átmenjen egy fölött az utcán. Ha mégis egy csatornafedőn át vezet az útja, kimondja a "hagyma" szót, amivel szerinte megfordítja az átkot.

Mindenki rajong valamiért

Egy interjúban mesélt arról, hogy mikor először találkozott Justin Bieberrel, utána bezárkózott a gardróbba, és sírva fakadt. Jack Nicholson a kedvenc színésze. Nagyon szereti a realityket, főleg a Három hónap múlva esküvő! címűt és a Keeping Up with the Kardashianst.

A tehetségen túl

A Twitter és az Instagram önmagában jó móka lehet, de bizonyos esetekben kifejezetten figyelnek arra, hogyan használjuk ezeket a platformokat. Ha az ember ismert, különösen számít az, miket ajánl, miket oszt meg és mikben szerepel. A Porter magazinnak elmondta, hogy egyszer azért kapott meg egy szerepet, mert több követője volt, mint a riválisának, aminek a produkciók reklámozásában nagy szerepe van. "Jelentkeztem egy meghallgatásra, ami végül köztem egy és másik lány közt dőlt el, aki sokkal, de sokkal jobb színésznő nálam, de nekem több volt a rajongóm, ezért enyém lett a munka. Ez a gyakorlat nem jó, de most már a filmszakma része."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.