Hirdetés

Tíz mozis film, ami érdekelhet decemberben

|

Premierekben gazdag hónap áll előttünk, így összesítettük a fontosabb megjelenéseket az átláthatóság kedvéért.

Hirdetés

2021 februárjában valószínűleg csak hiú ábrándként lebegett szemeink előtt, hogy decemberben nyitott kapukkal várnak majd minket a filmszínházak. A filmrajongók azonban (egyelőre) örülhetnek, mert a jelenlegi állás szerint a mozik nyitva tartanak, és lassacskán a kínálat is kezd bővülni. Tökéletes példa erre a következő hónap, amikor lesz miből válogatni. Lássuk hát!

Hirdetés
 

December 2.: Énekelj! 2

Garth Jennings 2016-os animációs musicaljének folytatásával nyit a december, ami szemlátomást itt sem fog váratlant húzni, hanem viszi tovább az első rész eseményeit: Buster Moonék ismét új bemutatóra készülnek. A szereplőgárda azonban könnyedén moziba csalogathatja a szemfülesebbeket, akik egy mese esetében is átfutják a karakterek hangjait. Lesznek köztük visszatérők, mint például Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson és Taron Egerton, de új hangokat is köszönthetünk Pharell Williams és Bobby Cannavale személyében. Dalokkal teli hónap áll előttünk, kapjunk egy hozzá méltó nyitányt!

December 2.: Az oltalmazó

Liam Neeson újra akcióba lendül! Volt idő, amikor ez még komoly hírértéknek örvendett az akciófilmek zsánerében, de mára eljutottunk odáig, hogy az ember inkább elkerüli ezeket, semmint beüljön rájuk. A sok negatív példa ellenére azért így is feltűnik egy-egy korántsem hibátlan, de annál izgalmasabb Dermesztő hajsza, Sírok között vagy Non-Stop, ennélfogva van ok a reményre Az oltalmazó kapcsán is, amiben Neeson ezúttal egy mexikói kartellel veszi fel a küzdelmet, miközben egy árva fiút, Miguelt (Jacob Perez) menekít Chicagóba. Kicsit Chris Hemsworth Tyler Rake-filmjére (A kimenekítés) emlékeztet az alapkonfliktus, de ha annak szikársága itt is fellelhető motívum lesz, elégedettek lehetünk. 

December 9.: El a kezekkel a Papámtól!

Bár a plakát kissé megtévesztő, most nem A legnagyobb showmanről lesz szó, hanem Dobó Kata fantasy elemekkel kevert családi filmjéről, ami több, mint különleges élménynek ígérkezik a hazai filmes palettán. A történet egy kislányról szól (Marczinka Bori), aki szembeszáll újdonsült, feltehetően boszorkány mostohaanyjával (Pálmai Anna). A valós és mesei elemek ötvözése elsősorban a vizuális megvalósításban lesz tetten érhető, de a kreatív filmtechnikai húzások mellett a színészgárda (Csobot Adél, Elek Ferenc, Gubás Gabi, Pindroch Csaba, Járai Máté, Zsurzs Kati) miatt is szórakoztató filmcsemegének ígérkezik.

December 9.: West Side Story

Nem, nem elírás, tényleg jön az 1961-es musicalklasszikus remake-je, ezúttal a sokat látott Steven Spielberg levezénylésével és Ansel Elgort (Csillagainkban a hiba, Baby Driver) főszereplésével. Megmondom őszintén, annak ellenére, hogy Spielberget nagyra becsülöm, van bennem némi szkepticizmus az újragondolás létjogosultságát illetően, hiszen az eredetinek sikerült egy olyan komplex, izgalmas, látványos és társadalomkritikus Rómeó és Júlia-történetet elmesélni, amit nem mindennap láthatunk filmvásznon. Mindenesetre drukkolok a készítőknek, hogy filmjük méltó megidézése legyen Wise és Robbins bandaháború-történetének. 

December 16.: Pókember: Nincs hazaút

Peter Parkerről (Tom Holland) kiderül az igazság. Mysterio (Jake Gyllenhaal) lerántotta a leplet a hálószövő kilétéről a Pókember: Idegenben végén, ami komoly következményeket vonz maga után. Peter Dr. Strange-hez fordul (Benedict Cumberbatch), hogy segítsen neki helyrehozni kibillent életét, ám az odáig vezető út korántsem akadályoktól mentes. Meg kell hagyni, az utóbbi két évben - elsősorban az MCU-fanok körében - ez a Marvel-film jelenti a képregényfilmek legnagyobb durranását, mert az előzetesek alapján végre a Holland-féle filmekből megszokott karakterek mellett újból láthatjuk Electrót (Jamie Foxx), Zöld Manót (Willem Dafoe) és Doctor Octopust (Alfred Molina) (a Pókember-elődökről ne itt teorizáljunk), akik egy másik univerzum antihősei voltak. Eddig. Jon Watts filmje láthatóan örömmel keveri össze a világokat (és a stúdiókat), így reméljük, hogy egy kissé nosztalgikus, ugyanakkor üdítő kalanddal zárja a 2021-es évet.  

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


December 23.: King's Man: A kezdetek

Matthew Vaughn iz bekk! Régóta várjuk már a modern akcióvígjáték koronázatlan királyának visszatérését a Kingsman franchise-zal, melynek harmadik etapja az előzményeket építi fel, de végre, sok-sok tologatás után ismét elmerülhetünk a brit elegancia képviselőinek izgalmas hétköznapjaiban. Mi volt Töki előtt? Kik dolgoztak egykor a brit titkosszolgálatban? Bár a karakterek megismerésére december 23-ig várni kell, a megformálókról már tudunk egyet, s mást: felbukkan többek között Ralph Fiennes, Gemma Arteton és Charles Dance, de feltűnik még Aaron Taylor-Johnson, Stanley Tucci,  Daniel Brühl és Rhys Ifans is, utóbbi Raszputyinként. Reméljük a kicsit gyengébben muzsikált második rész után kapunk egy első részhez méltó, vérgőzös agymenést! 

December 23.: Mátrix: Feltámadások

Bár korábban is pletykáltak Neo (Keanu Reeves) lehetséges visszatéréséről, valljuk be, nagyon meglepődtünk, amikor először érkezett a hivatalos bejelentés a Warnertől, hogy hamarosan láthatjuk a Mátrix: Feltámadásokat. (Ennél már csak az a meglepőbb, hogy viszontláthatjuk a harmadik részben elhunyt Trinity-t is…) Márpedig most ott tartunk, hogy ott lapul majd a fa alatt Lana Wachowski szerelemprojektje, aki ezúttal most testvére nélkül dirigálja le a Kiválasztott újabb kalandját. A nyitófilm folytatásait sokan nem szerették (én azon kevesek közé tartozok, aki szívesen újrázza azokat is), így valahol érthető a kételkedés. Viszont azt nekem senki se mondja, hogy nincs benne egy szemernyi kíváncsiság sem! 

December 23.: Clifford, a nagy piros kutya 

A könyvek és a sorozatok után egész estés filmben is megelevenedik minden idők legnagyobb piros kutyája, Clifford. Miután Emily (Darby Camp) azt kívánja, hogy a kutyája legyen nagy és erős, álma valóra válik, ám azzal nem számol, hogy kiskedvencéből egy teherautó-nagyságú "nagykedvenc" lesz. Nagybátyjával (Jack Whitehall) megpróbálja elsimítani a bonyodalmat, azonban egy tudós kiszemelte magának a nagy piros kutyát, aki innentől kezdve egyáltalán nincs biztonságban. Fogós kérdés, hogy várakozásainkat alul-vagy felül fogja-e múlni Walt Becker rendezése, de a gyerekeknek garantált a felhőtlen kikapcsolódás.

December 31.: Én vagyok a te embered

Dan Stevens (Légió, Downton Abbey) egy Black Mirror-epizódra hajazó német sci-fi-drámában? Nem hangzik rosszul. Tom (Stevens) egy humanoid robot, akinek rendeltetése, hogy Almát (Maren Eggert) boldoggá tegye, aki a főnökével kötött megállapodás miatt vesz részt a kísérletben, miszerint ennek fejében a saját kutatását is meg fogják támogatni anyagilag. Az együttlét azonban nem éppen zökkenőmentes, ugyanis Tom túlzó kedvessége ellenszenvet kelt a nőben, ami - tudtuk nélkül - a robot önmagára találásának ágyaz meg. Maria Schrader filmje egy különös párkapcsolaton keresztül próbálja meg feszegetni az emberi lét határait. A sok látványfilm mellé kell egy kicsit visszafogottabb kamaradráma is a hónap mozikínálatába!   

December 31.: Annette

Számos külföldi premierrel ellentétben nálunk csak az év utolsó napján kerül mozikba Adam Driver (Házassági történet, Star Wars VII-IX) és Marion Cotillard (Eredet) közös musicale, az Annette, ami már csak azért is figyelemreméltó alkotás, mert ez nyerte a legjobb rendezőnek járó díjat a Cannes-i Filmfesztiválon. A francia rendező, Leos Carax egy művész házaspár életébe enged betekintést, akik a gyermekvállalás örömeivel és történetünkben sokkal inkább annak kihívásaival szembesülnek, amiknek komoly kihatása van hivatásukra is. Az Annette egy olykor varázslatos, olykor csontig hatolóan nyomasztó párkapcsolati drámának ígérkezik, ami már a kritikusokat és a nézőket is megosztotta. Hamarosan mi is ítéletet mondhatunk felette!

Ti miket terveztek megnézni az elkövetkező időszakban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.