Hirdetés

Így keltették életre a Szörnyeteget a Szépség és a Szörnyetegben

|

Ugyan a Disney élőszereplős feldolgozása már kipörgött a mozikból, még mindig érkeznek belőle érdekességek.

Hirdetés

Az idei év egyik legnagyobb Box Office sikere a Disney 1990-es animációs klasszikusának az élőszereplős feldolgozása. A Szépség és a Szörnyeteg az első hétvégéjén közel 175 millió dollárral nyitott, és hogy a közönség mennyire vevő volt az újracsomagolt mesére mi sem bizonyítja jobban, hogy mostanra világviszonylatban 1,2 milliárd dollárt termelt, ebből 500 milliót (!!!) csak az államokban. Emellett még mindig találni érdekességeket, hogy miképp ültették át a valóságba a mese szereplőit.

Hirdetés

Kétségtelenül a legnehezebb a Dan Stevens által játszott Szörnyeteg életre keltése volt, akinek az esetében az ilyenkor szokványos motion-capture technológiához folyamodtak. A színész jobbára szürke, kitömött pizsamában, magasított lábakkal, arcán érzékelőkkel alakította a szerepet, majd a közeliek kedvéért még külön rögzítették az arcmozgását. A kis videóból talán még inkább kitűnik, hogy a CGI mágusok mennyire igyekeztek megőrizni, átvinni a színész játékát és a végeredményt látva elmondhatjuk, hogy sikerrel jártak még akkor is, ha a Szörnyeteg faun szerű külsejével sokan nem voltak elégedettek.

Hamarosan a filmet otthon is berakhatjuk a lejátszóba és a lurkók még generációkon keresztül fogják ezt, vagy a 27 évvel ezelőttit nézni, mivel Bill Condon filmje június 6.-án jelenik meg Disney DVD-n és Blu-Rayen, Stevenst pedig idén még láthatjuk Charles Dickensként, egy sajátos sci-fiben, a Kill Switch-ben, A rajtaütés rendezőjének mozijában, az Apostle-ben - ami várhatóan már 2018-ban érkezik - egy századfordulós szektában rak rendet és a nálunk még be nem mutatott óriásrobotos indie-filmben, a Colosalban tűnik fel egy kisebb szerepben Anne Hathaway oldalán, jövőre pedig érkezik a Légió második szezonja is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.