Hirdetés

Benedict Cumberbatch ezúttal második világháborús bűvésznek áll

|

Doctor Strange után ismét egy varázslót fog alakítani a tehetséges brit színész.

Hirdetés

A zseniális Benedict Cumberbatch újabb érdekes szerepre írt alá, ugyanis a Deadline szerint ő lesz a David Fisher könyve alapján készült második világháborús dráma, a The War Magician főszereplője, amelyben egy leleményes bűvészt alakíthat (bár ez nem újdonság, pár éve már érkeztek róla hírek, hogy csatlakozhat). Fisher valós történeten alapuló 2004-es regényében egy Jasper Maskelyne nevezetű bűvész a II. világháború kitörését követően a brit seregnek segített a nácik ellen nagyszabású trükkjeivel és illúzióival. Maskelyne egy "Magic Gang" névre hallgató csapatot szervezett másik tizenkét bűvész bevonásával, akikkel olyan feladatokat hajtottak végre, minthogy sikeresen eltüntettek az ellenség elől berendezéseket, katonákat és hamis célokat gyártottak.

Hirdetés

Ami viszont valóban új információ, hogy a honlap értesülései alapján Colin Trevorrow (Kockázatos túra, Jurassic World-filmek) lesz a rendező, a forgatókönyvet pedig Nicholas Mariani (Not Without Hope) írja Fisher művéből merítve. Megmosolyogtató, hogy Cumberbatch másodszorra játszik rövid időn belül második világháborús alkotásban (Kódjátszma), valamint a Doctor Strange mellett egy újabb "varázsló" is a horgára akadt.

A projektet producerként támogatja többek között Cumberbatch, Leah Clarke és Adam Ackland (Patrick Melrose, The Mauritanian, The Courier) a SunnyMarch-tól, Tony Eldridge (A védelmező 1-2) a Lonetree-től, Richard Saperstein (Hetedik, Hancock) a Bluestone-tól, Ron Halpern (Suszter, szabó, baka, kém, Paddington 1-2, Dermesztő hajsza) és Shana Eddy (Dermesztő hajsza) a Studiocanaltól, Bob Cooper (Amistad, Brooklyn legmérgesebb embere) a Landscape Entertainmenttől, valamint Trevorrow a Metronome Filmstől. 

A The War Magician adaptációját egyébként már 2003-ban megszerezte Tom Cruise produkciós cége, azóta szerették volna összehozni, kezdetben Peter Weir (Truman Show) készíthette volna el, később még Marc Forster (Z világháború) is szóba került, azonban egészen 2019-ig csak hánykolódott a projekt, akkor Gary Whitta (Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, Éli könyve) forgatókönyve és Benedict Cumberbatch szerepeltetése felpezsdítette a dolgokat. Végül azonban úgy tűnik, hogy mindebből csak a színész maradt meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.