Hirdetés

Egy felmérés szerint a Bosszúállók: Végjáték a legjobb szuperhősfilm

|

Hagyták, hogy a számok megmondják a tutit.

Hirdetés

Hogy melyik a legjobb szuperhősfilm? Valószínűleg erről az idők végezetéig lehetne vitázni, pro és kontra érveket felhozva, latolgatva, hogy ki mit tart igazán fontosnak egy filmben. A dögös akciókat? Netán a humort? Esetleg azt, hogy normálisan, érthetően és tisztán közvetítsen egy gondolatot és jól legyen megírva a forgatókönyv? Nos, ha ezeket a szempontokat nem is vette figyelembe, sok minden más, számban kifejezett adatot felhasznált az Online Casinos nevű oldal "Superhero Index"-tanulmánya.

Hirdetés

A kutatás során a résztvevők a következő információk alapján készítették el a listát: IMDB-pontszám (azaz a nézők pontszerűsített véleménye), Metacritic-összegzés (tehát ahogyan a kritikusok értékelték), világszerte bezsebelt bevétel, valamint az, hogy hányan kerestek rá úgy en bloc az interneten az adott filmre. 

Mindennek fényében a kutatás végeredménye az lett, hogy minden idők legjobb szuperhősfilmje bizony nem más, mint a Bosszúállók: Végjáték. Indoklásukban a következőket írták (amellett, hogy a puszta számokkal is alátámasztották helyezésüket):

A Végjáték nem csupán a legtöbb bevételt szerző szuperhősfilm, de egyben minden idők legnyereségesebb filmje a maga 2.8 milliárd dollárjával, ami mutatja, hogy az évek folyamán milyen népszerű is lett ez a műfaj. 

Konkrét számokban tehát így áll a dolog: 

IMDB: 8.4

Metacritic: 78

Nyereség: 2.8 milliárd dollár

Keresettség: 67.8 millió

Ami az utóbbi kategóriát illeti, ezen a téren Todd Phillips Jokerje magasan viszi a prímet (nem hiába ért el második helyezést), hiszen ott 283.2 millióan kerestek rá az interneten, és bár a kritikusok körében kissé megosztóbb volt, a nézőközönség pontszáma egy fokkal jobb is lett, mint a Végjátéké (8.5). Harmadik helyen a Fekete Párduc végzett, amely összbevételben jobb, mint a Joker, viszont ott az IMDB-pontszám volt az, ami döntőnek bizonyulhatott a maga 7.3-jával, ami pedig mellette szólt még az a tény, hogy Oscarra is jelölték a filmet. 

A lista első tíz helyezettjei közé felkerült még a Bosszúállók: Végtelen háború, A Sötét Lovag, A Sötét Lovag: Felemelkedés, a Bosszúállók, A hihetetlen család 1-2, valamint a Wonder Woman is. És hogy mi állt a százas lista legalján? Nos, az 1984-es The Toxic Avenger című Troma-film, amely kicsivel több, mint kétmilliós bevételt hozott csak a konyhára, 6.3-at kapott az IMDB-n, 42 pont a Metacriticen, a keresettség pedig picivel van 1 millió felett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.