Hirdetés

Ezeken a projekteken dolgozik jelenleg a Batman rendezője, Matt Reeves

|

Rengeten dologba vágta a fejszéjét az utóbbi időben, ezért összegyűjtöttük őket egy helyre.

Hirdetés

Bár az olyan filmekkel, mint az első Cloverfield, az Engedj be!, A majmok bolygója: Forradalom és A majmok bolygója: Háború az elmúlt években már bebizonyította Matt Reeves, hogy nagyon is ért a rendezéshez, az A-listás rendezők közé emelkedéséhez egészen 2022-ig kellett várnia. Az idén bemutatott Batman azonban végérvényesen meghozta számára a széles körű elismerést és hírnevet, ami úgy tűnik jó hosszú időre bebiztosította helyét Hollywoodban.

Hirdetés

Áprilisban kiderült, hogy zöld lámpát kapott a Batman második része, aminek az írása már a hírek szerint meg is kezdődött. Ez azonban még nem minden, a stúdió és Reeves ugyanis egy egész univerzum kiépítését tervezik Robert Pattinson Batmanjének világa köré. Először egy olyan sorozatot terveztek, amelyben a Jeffrey Wright alakította Gordon nyomozó állt volna főszerepben, ám a Gotham PD címet kapó projektet végül elvetették. Azaz pontosabban továbbfejlesztették egy Arkham Asylum sorozattá, de erről egyelőre még keveset tudni.

Emellett ott van a Colin Farrell Pingvinjére fókuszáló széria, amely úgy tűnik, hogy biztosan elkészül (ebben ugyan Reeves nem fog közvetlenül részt venni, de ha minden jól megy, akkor ebből akár további spin-off sorozatok nőhetnek majd ki). És akkor még a Batman: Caped Crusader animációs sorozatról nem is esett szó, amelyet ugyan nemrég az HBO Max elkaszált, de minden bizonnyal egy másik streamingszolgáltató lecsap majd rá, hiszen hatalmas lehetőség van benne.

Ezeken a projekteken kívül Matt Reeves produkciós cége, a 6th & Idaho is egyre szorosabbra fűzi a kapcsolatát a Warner Bros. Discovery-vel. Reeves nemrég ugyanis aláírt egy olyan megállapodást a stúdióval, amelynek értelmében a Warner első opciót élvez bármilyen általa készített projekt megszerzésében, cserébe ők pedig pénzügyi támogatást nyújtanak a fejlesztés és elkészítés során. Michael De Luca, a Warner Bros. Pictures Group társelnök-vezérigazgatója a Deadline-nak így nyilatkozott erről:

Egy olyan filmesnek, mint Matt Reeves, bármit megveszünk, amit csak akar. Befektetünk bármibe, amihez vonzódást érez, és nem csak a Batman-univerzumban, hanem más projektek terén is. Bármit is akar majd csinálni, mi vele tartunk, és segítünk neki. Ami az író-rendezőket illeti, akik ebben a nagyon magas szintű műfaji térben dolgoznak, Matt mindazzal, amit eddig csinált, az Engedj be!-től kezdve a Majmok bolygója-trilógián át a Batmanig, egyszerűen egy külön kategóriát képvisel önmagában.

És akkor lássuk, pontosan mik is vannak jelenleg Reeves produkciós cégénél:

Az Untitled Sputnik Remake a 2020-as orosz sci-fi horrorfilm angol nyelvű remake-je lesz, amelyben egy doktornőt bíznak meg egy kozmonauta gondozásával, aki túlélt egy rejtélyes balesetet, és egy furcsa organizmussal a testében tért vissza a Földre. A filmet tavaly jelentették be, de egyelőre ennél tovább nem mozdult a projekt.

A Button Man: The Killing Game című film egy csapat milliomosról szól, akik saját bérgyilkosaikat bérlik fel egymás megölésére. A film Arthur Ranson és John Wagner képregénye alapján készül. Legalábbis papíron, hiszen a Netflix még 2019-ben bízta meg a film elkészítésével a 6th & Idaho-t, és bár a jogok továbbra is náluk vannak, azóta se hallani semmit felőle. Valószínűleg a világjárvány áll a háttérben, de mivel még hivatalosan nem került törlésre a projekt, így ebből még bármi lehet.

Hasonló cipőben jár a Way Station is. A Clifford D. Simak Hugo-díjas sci-fi regényén alapuló sztori Enoch Wallace-ról, egy halhatatlanról szólna, aki 100 éve él a Földön egy intergalaktikus utazók számára fenntartott állomás őrzőjeként. A szintén Netflixre készülő filmet ugyanúgy 2019-ben jelentették be, ám azóta nem sok hír érkezett felőle, így ez is kétséges, hogy még egyáltalán létezik-e. Papíron mindenképp.

A 6th & Idaho birtokolja a Redwall egeres mesére emlékeztető, David Petersen által írt Mouse Guard című képregény adaptálásának jogait is. A projekt először a Disney-nél készült volna, ám ők 2019-ben törölték, a jogok azonban még mindig az Idahónál vannak, és most, hogy a stúdió ilyen kiemelt támogatást élvez a Warner Bros. Discovery-től, még akár ez is megvalósulhat végül.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.