Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 1992 filmjeit?

|

Clint Eastwood filmje óta nincs bocsánat? A Kutyaszorítóbant látva nem adsz már borravalót? Vagy szex előtt mindig körbenézed az ágyat az Elemi ösztön óta?

Hirdetés

1991 egy abszolúte jó év filmek terén. Az esztendő legnagyobb durranása, a Terminátor 2: Az ítélet napja mai napig az egyik legkiemelkedőbb akciófilm a zsáneren belül. A bárányok hallgatnak gyakorlatilag megteremtette mindazt, amit a modern pszicho-thrillerektől elvárhatunk manapság, sőt még többet is. Az olyan örökzöldeket pedig, mint az Addams Family: A galád család, Az utolsó cserkész, A szépség és a szörnyeteg, A halászkirály legendája vagy éppen a Hollywoodi lidércnyomás még mindig a szívünkbe zárva őrizzük.

 

Hirdetés

Viszont igazi nagyágyúk terén kissé elhasalt 1991. Főleg a rá következő 1992 fényében érezhető mindez, hiszen felsorolni is nehéz, mennyi emlékezetes és korszakalkotó film látott ebben az évben napvilágot. Egy asszony illata, Kampókéz, Malcolm X, Úszó erőd, Wayne világa, Porco Rosso: A mesterpilóta, Az utolsó mohikán, A fegyverek istene, Több mint testőr, Hullajó!, Férfias játékok vagy éppen az Egerek és emberek. Avagy mindazon alkotások (Kutyaszorítóban, Aladdin, Nincs bocsánat, Egy becsületbeli ügy, Batman visszatér), amikből egy-egy kérdést hoztunk el nektek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.