Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 1996 filmjeit?

|

A Space Jam óta imádod a kosárlabdát? A Sikolyt látva másképpen tekintesz a horrorfilmekre? Vagy éppen az életet választottad, mint Renton?

Hirdetés

Kisebb szünet után folytatjuk tovább az évszámos kvíz-sorozatunkat, aminek népszerűsége továbbra is töretlen nálatok! Egy az Oscar-díjas filmekre specifikus és egy Mortal Kombat-os kvíz után 1996 van terítéken. Ha rákeresünk erre az évre, akkor olyan eseményekről olvashatunk túlnyomórészt, minthogy Amerikát két tragikus katasztrófa is fenyegette ekkor (egy drabális hóvihar és a másodjára is elnökké választott Bill Clinton). De mint ahogy eddig is, érdemes inkább a filmek felé kacsingatnunk.

 

Hirdetés

1996-ban jelent meg ugyanis az a horrorfilm, aminek hatásai a mai napig formálják ezt a műfajt. Wes Craven Sikoly című filmje igazi mestermű lett, amit nem csak nézői, de kritikai siker is fogadott. De nem lehet elmenni szó nélkül a Coen tesók kultikus krimije, a Fargo mellett sem, amiből az FX egy már a negyedik évadánál járó sorozatot is készített. Ezeken kívül pedig olyan klasszikus alkotások is akadtak még, mint az Alkonyattól pirkadatig, a Mission: Impossible, a Trainspotting vagy éppen a Space Jam: Zűr az űrben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.