Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2008 filmjeit?

|

A Gran Torinót látva tudod, hogy kell beszélni egy borbéllyal? Az Elrabolva óta úgy veszed fel a telefont, mint Liam Neeson? Avagy pontosan tudod, kicsoda Vasember?

Hirdetés

Már sokadik hete realizálódik bennünk, amikor éppen a frissen megjelent új kvíz alatt olyan kommentek érkeznek, hogy mennyi és mennyi filmet nem láttatok az adott listáról, hogy ez az egész egyfajta ajánlásnak is betudható. Nyilván mi sem láttuk a világ összes filmjét (csak a felét - de azt kétszer...), pontosan emiatt többen állítjuk össze ezeket a kvízeket. De ha éppen egy-két (vagy há'-négy-öt-hat) film is kimaradt az adott listáról, mindenképp érdemes őket pótolni. Vagy amiatt szemezgettünk belőlük kérdést, mert súlyos lelki sértés lenne, ha kihagynánk az adott évből (Hetedik, Nem vénnek való vidék, Kill Bill stb.), vagy éppen azért, mert különcségük miatt nem érdemes mellettük elsikkadni (Crank, 300, Space Jam: Zűr az űrben).

Hirdetés

Szerencsénkre (bár ez nézőpont kérdése) 2008-ban mindkettő fajtából találni filmeket rogyásig. Egy A sötét lovagra jutott egy Trópusi vihar; egy Bronsonra egy Ananász expressz, egy Gran Torinóra pedig egy Égető bizonyíték. De most a teljesség igénye nélkül, a 2008-as filmes felhozatalt nem említhetnénk, ha nem hozzuk szóba az Elrabolvát, az Erőszakikat, a WALL-E-t, A felolvasót, A pankrátort, A bombák földjént, az Eden Lake: Gyilkos kilátásokat vagy éppen a Kis-nagy világot. Pontosan emiatt a mostani kvízhez is próbáltunk ehhez a kettősséghez viszonyulni. De az alábbi 10+1 kérdés mellett még mindig maradt egy megválaszolatlan: miért vagy ilyen komoly?

Mint mindig, úgy most is írjátok meg kommentben, hogy mennyi pontot sikerült elérnetek!

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.