Hirdetés

Szavazz: melyik volt a legjobb film 2022 májusában?

|

Volt itt Doctor Strange folytatás, Tűzgyújtó remake, Nicolas Cage metafilm, új Robert Eggers rendezés és Top Gun is, de vajon melyik a hónap legjobbja?

Hirdetés

Míg a február és március általában az Oscarra való felkészülésként szokott szolgálni, az április pedig a díjátadóról szoborral távozó alkotásokat tömöríti, addig a május már megnyitja a nagy nyári blockbusterszezont, a forgalmazók itt már bátran lövik el a kiemelt premierjeiket. A múlt hónapban láthattuk Sam Raimi, Robert Eggers és Joseph Kosinski vadonatúj filmjeit is, miközben több hazai rendező is igyekezett megcsillogtatni a tehetségét, legyen az Pálinkás Norbert vagy Baranyi Benő.

Hirdetés

Májust a továbbra is szárnyaló Doctor Strange az őrület multiverzumában indította el, amit egy héttel később a Tűzgyújtó, a Nicolas Cage főszereplésével készült A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya és a Katinka dokumentumfilm követett. Később Robert Eggers sztárgárdával megtámogatott viking eposza, Az Északi vonzotta be a nézőket a mozikba, ám a hónap végén kemény kihívójára akadt a Tom Cruise nevével fémjelzett Top Gun: Maverick képében. Végül ne feledkezzünk meg a Dunaújvárosban forgatott, különleges időmachinációs magyar alkotásról, a Zanoxról sem. 

Szerintetek melyik volt a májusi felhozatal legjobbja?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.