Hirdetés

25 dolog, amit nem tudtál a The Boys-ról

|

Kicsit utánajártunk az utóbbi idők egyik legeredetibb sorozatának, hogy pár érdekességet összeszedjünk nektek.

Hirdetés

Figyelem! A cikk masszív spoilereket tartalmaz a sorozattal és a képregénnyel kapcsolatban!

A The Boys-ról már az előzetesek alapján gyanítottuk, hogy a maga nemében fantasztikus lesz, de a végeredmény még annál is jobban elkápráztatott minket. Persze ne értsetek félre, nem hibátlan sorozatról beszélhetünk (főleg ha az évadzárót vesszük figyelembe), mégis összességében egy kihagyhatatlan alkotás lett, ha kicsit is vevők vagyunk a groteszk, abszurd humorra és legfőképpen a szókimondásra. Nagyon kellett egy ilyen sorozat, hogy végre görbe tükröt tartson a mai szuperhős kultusznak, aminek már az első perctől fogva érezteti hatását - nem fogja mindenkinek elnyerni a tetszését, sőt sokan még kérdőre is vonják majd a tabudöntögető stílusa miatt, viszont a maradék nézőnek egy felejthetetlen élményben lehet része. (Utóbbiaknak pedig külön jó hír, hogy már javában készül a második évad.)

Hirdetés

Éppen emiatt egy kicsit utánajártunk a hogyanoknak és a miérteknek a The Boys-zal kapcsolatban, hogy egy-két érdekességet megmutathassunk nektek. Lesznek ezek között csaknem mindenki által ismert adatok is, de lesznek masszívan spoileres részek is, viszont aggodalomra vagy a jobb fölső sarokban lévő x-re kattintani semmi ok, hiszen ezek előtt külön figyelmeztetünk az esetleges fordulatok felbukkanásáról. Ha kihagytunk volna valami fontosat, akkor azt osszátok meg velünk a kommentek között (és kérünk titeket, ti is legyetek tisztelettel azokra, akik még nem értek a sorozat végére, így a "spoiler warning" feliratot se felejtsétek le).

 1. A The Boys eredetileg az azonos címen futó 2006 és 2012 között megjelent képregénysorozat volt Garth Ennis (Preacher) és Darick Robertson (Happy!) ötlete alapján.

2. Szinte minden fontosabb karakter a kifigurázása egy-egy hasonló szereplőnek pl. egy szuperhősös képregényben, sorozatban vagy filmben. Pl. Homelander = Superman, The Deep = Aquaman, Queen Maeve = Wonder Woman, Starlight = Supergirl, Black Noir = Batman, A-Train = Flash stb.

3. Mindegyik epizód címe egy megjelent képregényfüzet címe is egyben.

4. A sorozattal ellentétben Hughie Campbell eredetileg skót származású, és nem dolgozik az elektronikai üzletben. Illetve barátnőjét, Robint nem a járda mellett, hanem egy karneválon "gázolta el" A-Train.

5. Annie (vagy szuperhős nevén Starlight) már a képregények elejétől fogva tagja a Heteknek, ellentétben a sorozattal, ahol éppen a bekerülését látjuk.

6. A bekerülésével kapcsolatban, amikor Annie-t orális szexre kényszeríti Deep az évad elején, az a jelenetsor egy kicsit durvábban történt meg a képregényben. Eredetileg Deep mellett Homelander, Black Noir és A-Train is ugyanígy "végigment" Annie-n (plusz az ikonikus kép, ahogy Deep letolja a gatyáját, az egy az egyben ugyanígy fest a képregények hasábjain).

7. A-Train a szériával ellentétben soha nem kért bocsánatot Robin "balesete" miatt.

8. Nagyon megmosolyogtató, hogy Ennis és Robertson Hughie-t eredetileg Simon Pegg-ről (Cornetto-trilógia) mintázták, így ez egy slusszpoén, hogy végül Pegg játszotta el Hughie apját.

9. MM, vagyis Mother's Milk különféle embereknek, különféle csengőhangokat állított be a hozzájuk passzoló attitűd szerint. Így például ha a felesége hívja, akkor Rick Astleytől a Never Gonna Give You Up szól, míg amikor Billy Butcher csörgeti meg, akkor Wagnertől a Valkűrök lovaglása.

10. Madelyn Stillwell a képregényben eredetileg James Stillwell-ként szerepel és jelleme, valamint ábrázolási módja alapján egy Amerikai pszichós Patrick Batemanként reprezentálódik.

11. A Vought főhadiszállásának egyik folyosóján látható nagy Hetek szobrot (ami egy kőből kifaragott a hét szuperhőst ábrázoló emlékmű) a 2012-es Bosszúállók: Ultron kora stáblistája elején található szobor ihlette.

12. A sorozatban kétszer is feltűnik Billy Zane (Titanic), aki saját magát játssza.

13. Raynor, a CIA igazgatóhelyettese (akit megkeres Billy Butcher) elviekben Butcher főnöke, és egyben szeretője is.

14. A két szószátyár marketinges fickó, azaz Seth és Evan nevei a széria vezető producerei, Seth Rogen és Evan Goldberg neveiből jönnek.

15. Billy és felesége, Becca Butcher kutyáját Terrornak hívják.

16. A The Boys francia fegyvernepper és vegyész tagját, vagyis Frenchie-t Tomer Kapon alakítja, aki izraeli származású.

17. SPOILER - Popclaw

Popclaw-t nem A-Train öli meg eredetileg, hanem a The Female.

18. A képregényekben Becca Butchernek nincs testvére vagy rokona.

19. SPOILER - Becca Butcher története

Arra a sorozat alkotói is külön kitértek, hogy Becca félrelépett egy szuperrel. Viszont ez felettébb másként alakult a képregényekben és a szériában végül. Eredetileg Becca nem ment bele önként, hanem megerőszakolták, aminek következtében terhes is lett.

20. SPOILER - Becca Butcher sorsa

Az előzetesben is látható lézerszemű baba a képregényben különösen fontos karakter. Miután Butcher feleségét, Beccát megerőszakolja az egyik szuper, a nő teherbe esik, viszont a baba a gének miatt szupererőre tesz szert. A magzat születésekor megöli a nőt, amint éppen "kimászik" belőle (ezt Butcher végig is nézi). Billy pedig egyik éjjel zörgést hall a hálószobából, mire a szuperképességű babát találja a földön. Billy végül megöli a magzatot egy lámpával.

21. Becca (vagy Becky) a képregényekben soha nem dolgozott a Voughtnak, egy szimpla szociális munkás volt.

22. A Compound V-vel kikísérletezett szuperterroristák teljesen új ötlet volt a sorozathoz.

23. Annie már a kezdetektől fogva tudja a Compound V hatását. Viszont eredetileg ő az egyedüli szuperhős, aki valójában szuperhősnek született. Amikor világra jött, a képességeivel megvakította az orvosokat, illetve a szüleit is, és ezután került a Vought által pénzelt családhoz.

24. Mr. Edgar karakteréről mindössze csak említést tettek a képregényben, a sorozatban viszont meg is jelenik az utolsó epizódban nem más, mint Giancarlo Esposito alakításban (őt a Breaking Bad vagy a Better Call Saul Gusjaként ismerheti a nagyközönség).

25. SPOILER - Stillwell sorsa

Madelyn Stillwell (vagy James Stillwell) a képregényben nem hal meg, sőt az utolsó füzetig életben maradt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.