Hirdetés

5 ígéretes film, aminek még nincs magyar premierje

|

Egyelőre még egyik hazai forgalmazó sem jelezte, hogy bemutatná valamelyiket, pedig mi örülnénk mindegyiknek, ahogy valószínűleg a nézők is.

Hirdetés

Ha követitek a nagy filmes premiernaptárunkat, akkor tudhatjátok, hogy milyen bemutatókra számíthattok még az év hátralévő részében. Nem kérdés, hogy a nagy blockbusterek közül mindegyik meg fogja látogatni a hazai mozikat, de a csemegék, a kisebb projektek esetében már nem ilyen egyértelmű a helyzet, így minden alkalommal örülünk, amikor kiderül, hogy olyan alkotásokat is láthatunk majd vásznon, mint Wes Anderson újdonsága (Asteroid City), az azonos nevű videojáték alapján készült Five Nights at Freddy's vagy éppen a legújabb Stephen King adaptáció (A mumus).

Akadnak azonban olyan filmek, amik még nem rendelkeznek magyar premierdátummal, pedig nagyon is kellene: koncepciójuk, külföldi fogadtatásuk vagy éppen alkotóik, színészeik miatt helyük lenne a hazai mozikban, mi pedig most öt ilyenre szeretnénk felhívni a figyelmet. 

Hirdetés

Evil Dead Rise

Amerikai megjelenés: áprilisban már bemutatták

A Gonosz halott franchise rajongói egy ideig az Ash vs. Evil Dead szériának örülhettek, aztán annak elkaszálásakor azt a reményt kapták, hogy idővel egy új film viheti tovább a lángot. Ez idén meg is érkezett az Evil Dead Rise képében, amelynek rendezői székébe az a Lee Cronin (A gyermek) ült, akit a széria atyja, Sam Raimi saját maga választott ki, és kultikus színésze, Bruce Campbell is támogatja producerként. Számos országban bemutatták már a másfél órásnál egy picit hosszabb horrorfilmet, és mindenhonnan elismerő vélemények érkeztek, miszerint méltó módon sikerült továbbvinni a Gonosz halott szellemiségét. De a pozitív kritikák és durva anyagi siker (15-20 millió dollárból készült és már 100 millió dollárnál tart globálisan) ellenére még nem kapott magyar premiert. 

Sisu

Amerikai megjelenés: áprilisban már bemutatták

Jalmari Helander (Rare Exports, Big Game) rendezése, a Sisu olyan, mint egy második világháborús John Wick film: a középpontban egy volt katona áll, aki aranyat talál a lappföldi vadonban, és megpróbálja hazavinni a zsákmányt, csakhogy náci katonák ellopják a kincsét, ezért hősünknek nem marad más választésa, mint szembe szállni velük és kiirtani őket egytől-egyig. Az előzetes alapján az egyszemélyes halálosztag elképesztően látványos bosszúhadjáratot végez, az egyik ellenfél fejéhez például egy élesített aknát vág hozzá, ezt pedig nekünk is látnunk kell moziban. A nemzetközi sajtó és a nézők is imádják Helander ámokfutását, de nekünk vajon ki fogja leszállítani és mikor?

Fool's Paradise

Amerikai megjelenés: május 12.

Charlie Day (Felhőtlen Philadelphia) rendezésében, írásában és főszereplésével jön a Fool's Paradise című szatírikus komédia, amelyben egy elmegyógyintézetből kiebrudalt férfinak hatalmas szerencséje lesz, amikor felfedezik, hogy pontosan ugyanúgy néz ki, mint egy metodista színész, aki nem hajlandó elhagyni a lakókocsiját. A férfi élete teljesen felfordul és csak kapkodja a fejét a történéseken, kapcsolódjon az a munkához vagy a szerelemhez. A Fool's Paradise olyannak érződik, mintha Day Charlie Chaplint idézve gúnyolódna Hollywoodon és a szórakoztatóiparon, erre pedig kíváncsiak lennénk, pláne, hogy többek között olyan színészek csatlakoztak a szereplőgárdához, mint Kate Beckinsale, Adrien Brody, Jason Sudeikis, Jason Bateman, John Malkovich és Ray Liotta. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


The Last Voyage of Demeter

Amerikai megjelenés: augusztus 11.

Nemrég a Renfield megpróbálkozott már a vámpírtémát másképpen megközelíteni, de hiába voltak benne olyan nevek, mint Nicolas Cage és Nicholas Hoult, nem aratott sikert a pénztáraknál. A The Last Voyage of the Demeter azonban sokkal komolyabb megközelítést alkalmaz: Bram Stoker Drakula könyvének egyetlen fejezetére épülve mutatja be a címbéli hajó horrorisztikus útját, és bár itt is felbukkannak olyan ismerős arock, mint Liam Cunningham (Trónok harca), valamint David Dastmalchian (The Suicide Squad - Az Öngyilkos Oszag), a hangsúly nem rajtuk, hanem a fedélzeten meglapuló borzalmon lesz. Az előzetes alapján az atmoszféra remek, remélhetőleg hozzánk is eljut. 

Challengers

Amerikai megjelenés: szeptember 15.

Luca Guadagnino nevét a Szólíts a neveden miatt jegyezte meg a világ, de azóta olyan projekteket is jegyzett, mint a Sóhajok remake, az Akik mi vagyunk sorozat és a Bones and All. Következő filmjével olyan területre merészkedik Justin Kuritzkes forgatókönyve alapján, ahol még nem járt: a sportéra. A Challengers három olyan játékost követ nyomon, akik tinédzserkoruk óta ismerik egymást, most pedig miközben egy teniszversenyen a Grand Slam címért küzdenek, újraélesztik a régi rivalizálásaikat a pályán és azon kívül is. A főbb szerepekben Zendayát (Eufória, Pókember-filmek), Josh O'Connort (A korona, Emma) és Mike Faistot (West Side Story, Panic) láthatjuk majd.

Ti melyiket néznétek meg szívesen a hazai mozikban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.