Hirdetés

A legjobb filmes csókok

|

A világnap alkalmából összeszedtük a filmtörténet legszebb, legerotikusabb és egyben legigézőbb csókjait.

Hirdetés

Manapság mindennek van már nemzetközi világnapja - a csóknak akkor miért ne legyen? Július 6-át szokták a csók világnapjaként emlegetni, és ahelyett, hogy belemennénk ennek a történetébe, kialakulásába, inkább összeszedtük a kedvenc filmes csókjeleneteinket. De már itt, a bevezetőben meg kell azt jegyeznünk, hogy néhány alább látható és olvasható csók enyhén erotikus pillanatokat is vonzhatnak maguk után. Így habár nem szeretnénk a piros karikát feltüntetni, azért nem árt tisztában lenni mindezzel.

Hirdetés

Pókember - Peter és Mary Jane

Rögtön a lista elején érdemes ezt az unásig látott és mára már talán sablonosnak mondható jelenetet megemlíteni. Sam Raimi 2002-es Pókember filmjének ikonikus csókját az az ember is látta már életében, aki még a mozi felé se kacsingatott. A fejjel lefelé lógás és a szakadó eső pedig csak még emlékezetessé varázsolja ezt a 18 éves jelenetet.

Szerelmünk lapjai - Noah és Allie

A másik klisés csók, de néző legyen a talpán, akiből ez a pár pillanat nem présel ki legalább egy-két könnycseppet. Habár Ryan Gosling és Rachel McAdams nagyon nem jöttek ki a Szerelmünk lapjai forgatásán, szerencsére mi nézők mindebből nem vettünk észre semmit. A dézsából öntött eső pedig itt is csak tovább fokozza a romantikus hangulatot.

Star Wars: A Birodalom visszavág - Han és Leia

Az egyik ki nem állhatja a másikat. De mindketten megvesznek egymásért. Han Solo meg is jegyzi Leiáról az 1977-es első filmben, hogy "Fantasztikus nő! Vagy agyoncsapom, vagy beleszeretek". Nos, ebből az utóbbi következett be, de sokszor úgy éreztük, hogy az előbbi is teljesülni fog. A Birodalom visszavágban a romantikus civódásuk, majd mindent felperzselő csókjuk pedig filmtörténelem.

Kegyetlen játékok - Kathryn és Cecile

Nem csak a cikk írója, de egyben a szerkesztőség több tagja szerint is a '90-es évek végi Kegyetlen játékokban látható minden idők legigézőbb és egyben legerotikusabb nyelves csókja. A domina Sarah Michelle Gellar és az esetlen Selma Blair közös jelenete még azoknak az emlékezetébe is beleég, akik nem rezonáltak végül a filmmel. Ikonikus jelenet egy ikonikus moziból.

My Girl: Az első szerelem - Vada és Thomas

Nyilvánvalóan nem lett volna szívünk kihagyni a gyerekkori első szerelem emlékezetes pillanatát. Mindnyájan emlékszünk életünk első csókjára, és pontosan ezért volt annyira örömteli és szívet melengető ugyanezt viszontlátni a nagyvásznon is. A My Girl: Az első szerelem egyik legtöbbet emlegetett jelenete ez.

Kszi, Simon - Simon és Blue

Bele sem merünk gondolni, hány embernél fogja az kicsapni a biztosítékot, hogy egy "ilyen" jelenetet is be mertünk válogatni, holott a Kszi, Simon és annak csókjelenete igenis megérdemli a figyelmet. Greg Berlanti filmje úgy tudott szólni az identitásról, a beállítottságról és azoknak a felvállalásáról, mint nagyon kevés film/sorozat.

Bosszúállók: Végjáték - Steve és Peggy

A legutóbbi Bosszúállókat, a 2019-es Végjátékot lehet szeretni és nem szeretni - embere válogatja, mennyire sikerült ennek a filmnek lezárnia az eddigi Marvel-filmeket-, de legalább egyet semmiképpen sem lehet elvitatni tőle: Steve Rogers és Peggy Carter tánca, majd annak betetőzése a várva várt csókkal még a jégszíveket is fel tudta melegíteni. Tökéletes lezárás, aminél mindig büszke mosolyra húzódik a néző szája.

Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói - Indy és Marion

"A mindenségit, Indy! Hát hol nem fáj?! - Itt! (csók) ...Itt... (kalap hátrarepül, még egy csók) ...itt is elviselhető... (két csók) ...ö... itt?... (hosszú, ikonikus csók - majd Indy elalszik) - Jones?... Jones!... Hát ez úgy látszik, nem akar összejönni..."

Susi és Tekergő - Susi és Tekergő

Rögtön meg kell említenünk, hogy nem, nem a tavalyi, félig élőszereplős, félig CGI Susi és Tekergő (szörny)film jelenetét választottuk be, hanem az eredeti, 1955-ös animációs csodáét. Az unásig látott és kismilliószor megidézett spagetticsókot nem lehet elégszer átélni: még a legkeményebb, szőrösszívű férfiak szája is apró, de örömteli mosolyra húzódik az utolsó szál tészta szürcsölése láttán.

Adéle élete - Adéle és Emma

Sokan bizonyára már a cikk első sorától kezdve erre a filmre vártak - és valamilyen szinten meg kell hagyni, jogosan. A 2013-as Adéle élete leginkább a realisztikus szexjeleneteiről híresült el, de mi most nem is ezt, hanem a csókot helyeztük előtérbe. Adéle Exarchopoulos és Léa Seydoux között csak úgy forr a levegő, a közös csókjuk pedig a rendkívüli alakításuknak a megkoronázása lett.

Aladdin - Aladdin és Jasmine

Hasonlóan a Susi és Tekergőnél, úgy itt, az Aladdinnál is az animációs filmet választottuk - elsősorban azért, mert annak az ikonikus jelenetei élnek bennünk leginkább (habár a Guy Ritchie-féle élőszereplős mozi sem sikerült rosszul). Ezek közül csúcsosodik ki Aladdin és Jasmine csókja, aminél a varázsszőnyeg unszolását szerettük a legjobban.

A keresztapa 2 - Michael és Fredo

A legendás halálcsók, amivel egy fontosabb mellékszereplő sorsa lett megpecsételve. Francis Ford Coppola A keresztapa-trilógiájának második felvonása sokak szerint jobban is sikerült, mint az első - leginkább Robert De Niro és az olasz jelenetek miatt. Ám Al Pacino sem szégyenkezhetett, hiszen az ő nevéhez fűződik minden idők egyik legemlékezetesebb csókja, ami közben a néző a karfát szorongatja és görcsben áll a gyomra. Ehhez kapcsolódóan még annyi biztos, hogy ennyire melankolikus Üdvözlégy Máriát sem hallhattunk még filmben.

Diploma előtt - Benjamin és Mrs. Robinson

A szebb napokat is látott Dustin Hoffman karrierjének egyik mérföldköve a Diploma előtt. Szállóigéi, fülbemászó számai és persze felejthetetlen pillanatai miatt a mai napig hatást tud gyakorolni a nézőjére. Az utóbbiak közé tartozik egy kevésbé híres csókjelenet, amikor is a fiatal Benjamin igézve, de esetlenül csókolja meg az őt kihasználó Mrs. Robinsont, aki viszont teljesen közönyösen, érdektelenül túlnéz rajta.

Most és mindörökké - Milton és Karen

A Most és mindörökké manapság már egy őskori leletnek számít, amit kezdenek elfelejteni az emberek. Holott bármilyen módon keresünk rá a leghíresebb filmes csókokra, Milton és Karen tengerparti jelenete mindig említésre kerül. Persze nem véletlenül. Ha van olyan képkocka, ami híresebb is lett, mint maga a film, akkor az kétség kívül a Most és mindörökké tengerpartja.

Drive - a Sofőr és Irine

A végére hagytuk Nicolas Winding Refn 2011-es kultfilmjét, a Drive-ot, amit nem lehet elégszer ajánlani. Egy rendkívüli nyers, akciódús és nem utolsó sorban elgondolkodtató alkotásról beszélhetünk, amely még a többszöri megtekintés után is képes újat mondani/mutatni. Egyik kedvenc jelenetünk a liftes szcéna, amiben a Ryan Gosling által játszott nevenincs Sofőr végre meglépi a meglépni valót és megcsókolja a Carey Mulligan által megformált Irine-t. A lassítás, a gyönyörű zene és az operatőri munka pedig felteszi a pontot arra a bizonyos i-re. (Meg persze nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, ami a csók után történik, de az már egy másik lista tárgya.)

Nekünk ezek voltak a kedvenc filmes csókjaink, de értelemszerűen rengeteg említésre méltó jelenetet kihagytunk: írjátok meg kommentben, nektek melyek a kedvenc mozis csókjaitok, amiket nem találtátok meg a listán!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.