Hirdetés

Tíz dolog, amit szívesen látnánk a Kingsman 3-ban

|

A Kingsman: Az aranykör ugyan nem ért fel a nagy előd zsenialitásához, de így is szórakoztató tudott maradni. Van viszont tíz ötletünk, amivel a harmadik rész még jobb lehet - merthogy biztosan lesz, ez nem kétséges. Szerintünk ilyennek kell lennie.

Hirdetés

Bár Az Aranykör már nem ütött akkorát, mint elődje, A titkos szolgálat (amiben közrejátszott az újdonság varázsának hiánya is), a Kingsman névre továbbra sem hozott szégyent Matthew Vaughn és egy piszkosul szórakoztató kémfilmet hozott össze másodszorra is, amelyben finom egyensúlyban van akció, humor és dráma. 

Hirdetés

A rendező korábban azt nyilatkozta, hogy spin-offokról, univerzumépítésről és hasonló producer-kényeztető ötletekről hallani sem akar, viszont ami a Kingsman 3-at illeti, azzal kapcsolatban vannak terveik. Ahogy nekünk is elképzeléseink, ezekből szedtünk össze most tízet, amik nélkülöznek bármiféle hivatalos alapot, csak egy kívánságlista. Figyelem! A lista SPOILEREKET tartalmaz a Kingsman: Az Aranykörrel kapcsolatban. Csak az olvassa tovább, aki látta a filmet!

A tökös-teches főgonosz

A Kingsman széria központi szereplőjét, Tökit alakító Taron Egerton tavaly azt találta nyilatkozni, hogy imádja Dwayne Johnsont és nagyon szeretné, ha ő lenne a harmadik rész főgonosza, noha Vaughnnak más elképzelései vannak. Mi osztjuk Egerton véleményét, a Szikla valóban üde színfoltja lehetne a szériának, ráadásul úgy tudnánk a legfantáziadúsabban elképzelni, hogy egy mesterhacker bőrébe bújna, aki nem csupán fizikailag, de az intellektualizmus terén is bealázná kedvenc kémeinket. Gondoljunk csak bele: ezzel a lépéssel a készítők szakítanának a számítógépzsenik sztereotípiájával és Valentine gyilkos okostelefonjai, valamint Poppy drónjai után bezárulna a technológiák ördögi köre. 

A Kingsman újraszervezése

Az Aranykörben Poppy szinte teljesen eltörölte az egész Kingsmant, beleértve annak fejét, Arthurt is. Noha a szervezet végül új otthonra és támogatóra lelt, nem maradhat vezető nélkül, szükség van egy új Arthurra. És ki is lehetne erre a feladatra a legalkalmasabb, mint a Colin Firth által alakított, félszemű Harry Hart, azaz Galahad, aki a halálból tért vissza? Sok mindenen ment keresztül a két film cselekményei során, éppen itt az ideje, hogy hátrébb lépjen és Tökiéket irányítsa. 

Friss hús

Természetesen az, hogy a Kingsmanből csak Töki és Harry Hart maradt meg a film végére azt vonzza maga után, hogy újabb tehetségekkel kell feltölteni a szervezetet, hogy az folytathassa áldásos tevékenységét. Az egyik ilyen ígéretes újoncot a Harry Potter franchise sztárja, Daniel Radcliffe képében képzeljük el, aki a küldetésben elhunyt Merlin (Mark Strong) feladatait láthatná el és számítógépzseniként hatékonyan segíthetné hőseinket az új főgonosz ellen. Persze a Kingsman nem csak férfiakból áll - ahogyan ezt a Statesman is bizonyította Gingerrel -, így szívesen látnánk Roxy (Sophie Cookson) utódjaként például Hailee Steinfeldet (A félszemű, Tökéletes hang filmek) vagy Karen Gillant (A galaxis őrzői, Doctor Who). 

Merlin visszatérése

És ha már az imént szóba került Merlin. A korábbi részek elvetemült technológiai ötleteit folytatva (mint amilyen a robotkutya) nem tartjuk ördögtől valónak, hogy Mark Strong karaktere visszatérhetne a halálból... méghozzá mesterséges intelligenciaként, hogy segítse Radcliffe figurájának munkáját. Elvégre mint tudjuk, az Aranykörben is abból volt a gubanc, hogy fel lehetett törni a Kingsman rendszerét. Egy ilyen szintű védelemmel viszont ettől nem kellene tartani többé. 

Még több Statesman

Lássuk be, a második film egyik legnagyobb gyengesége az volt, hogy nem szentelt elég időt a Statesmanre és annak tagjaira, így olyan nagyágyúkat sikerült elpocsékolni, mint például Jeff Bridges. A folytatásban szeretnénk belőlük sokkal többet látni és nem csak a Kingsmanhez csatlakozó Tequilára (Channing Tatum) gondolunk. Előszeretettel ismernénk meg még több Statesman ügynököt, tudnánk meg további információkat a vezetőjükről, a megalapításukról és így tovább. 

Egy harmadik szervezet

De miért állnánk meg a Statesmannél? Ahogyan az Aranykörben felfedte magát egy újabb a világ megmentésén szorgoskodó titkos társaság, úgy a harmadikban is megismerhetnénk egy új ország háttérbe húzódó védelmi vonalát. Az angliai és az amerikai divízió után örömmel látogatnánk el ezúttal mondjuk a távol-keletre, azon belül is Japánba, hogy megismerhessük a Swordsman (általunk adott fantázianév) halálos kalandjait. Ez a húzás nem csupán tovább árnyalná a széria világát, de lehetőséget adna ázsiai színészek behozatalára is. Látnánk potenciált Byung-hun Lee (A hét mesterlövész, G.I. Joe), Rinko Kikuchi (Tűzgyűrű, 47 Ronin) és Ken Watanabe (Eredet, Godzilla, Az utolsó szamuráj) szerepeltetésében is - utóbbi állhatna a Swordsman élén. 

A dinamikus duó

Mint tudjuk, a második rész azzal végződött, hogy Channing Tatum Tequilája csatlakozott a Kingsmanhez. Csak remélni tudjuk, hogy Matthew Vaughn Töki (Taron Egerton) társának szánja Harry helyett, aminek így vicces következményei lennének, hiszen lényegében Töki lenne a mentora egy nála idősebb ügynöknek. Ő "taníthatná" meg neki azokat, amiket ő maga Harry-től sajátított el (például az illemszabályokat), ez pedig - kiaknázva a stílusukban és személyiségükben rejtőző különbségeket - rengeteg frenetikus poént és helyzetkomikumot rejthet magában. 

Őrült jelenetek

Egy dologban valószínűleg mindenki egyetért: a Kingsman: A titkos szolgálat templomos szegmense a filmtörténelem legkirályabb akciómozzanata, amit valószínűleg évtizedek múltán is emlegetni fogunk. A második felvonás már kevesebb emlékezetes jelenetet tudott felmutatni, de azért így is voltak kiemelkedő pillanatai, viszont szívből reméljük, hogy a rendező fejéből ismét kipattan egy olyan elképzelés, ami a későbbiek folyamán hivatkozási alap lehet a zsáner újoncainak. 

Újabb kémkütyük

Ahogyan James Bond is jóval kevesebb lenne a kémfelszerelése nélkül, amit Q állít neki össze gondosan, úgy a Kingsman ügynökei sem lennének olyan sikeresek a titkos ketyeréik nélkül. Gondoljunk csak az első részből az öngyújtóbombára és a cipőbe rejtett pengére, vagy éppen a folytatásból a lézerlasszóra és a halálos bőröndre. Ebből is szeretnénk többet látni legközelebb, új és fantáziadús kütyükre vágyunk, amelyek vannak annyira különlegesek, hogy kitűnjenek egy átlagos akciófilmből, de nem annyira futurisztikus, hogy esetleg sci-fibe illőek legyenek. Lepjenek meg minket, na. 

Újabb cameók

Az Aranykörben Elton John többet kapott egy mezei felbukkanásnál, visszatérő vendég volt, a harmadik Kingsmanben pedig örömmel látnánk még több ismert arcot, akár csak egy pillanatra is a poén kedvéért - persze nem annyira feltűnően, már-már giccsbe hajlóan, mint Elton esetében. Egy Daniel Craig cameó például beleférhetne, nem?

Ezek lennének tehát a mi elképzeléseink a Kingsman 3 kapcsán. Mit szóltok hozzá? Nektek milyen ötleteitek vannak a folytatáshoz?

A Kingsman: Az Aranykör január 19-től megvásárolható DVD-n és Blu-ray-en is!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.