Hirdetés

22 őszi filmpremier, amely titeket is érdekelhet

|

Olyan filmekre csücsülhetünk be a következő hónapok során, mint Brad Pitt Ad Astrája, Joaquin Phoenix Jokere, Will Smith Gemini Manje vagy éppen a Rian Johnson-féle Tőrbe ejtve.

Hirdetés

Most, hogy magunk mögött tudhatjuk ezt az eléggé felemásra sikerült nyarat, az őszt pedig hivatalosan is megnyitotta az "Az - Második fejezet", összeszedtük azt a 22 filmet, amit szerintünk érdemes várni a hulló levelek évszakában.

Hirdetés

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot (szeptember 12.)

Rögtön egy magyar alkotással kezdjük a listánkat, amiben a Casablanca rendezőjének, a magyar származású Michael Curtiz-nek (avagy itthon Kertész Mihálynak) történetét ismerhetjük meg. Az önéletrajzi drámában az Egyesült Államokba költöző Curtiz magánéleti és alkotói viszontagságait követhetjük nyomon, ahogy a II. világháború idején, családi-, stúdió- és háborús propaganda problémákkal egyaránt küzdve próbálja tető alá hozni filmművét. A "Curtiz" mögött a fiatal Topolánszky Tamás Yvan rendező áll, aki filmjével a 42. Montreali Nemzetközi Filmfesztiválon elhozhatta a fődíjat.


Downton Abbey (szeptember 12.)

Az összesen hat évadot megélt, brit vidéki birtokon élő arisztokrata famíliáról szóló sorozat a filmvásznon folytatódik tovább. A 2010 és '15 között futó széria szinte teljes szereplőgárdája tiszteletét teszi, köztük Maggie Smith is. A történet szerint 1927-ben járunk, amikor az akkori királyi pár, V. György és Mária királyné Downton Abbey-be látogat - alaposan felforgatva a nemes család mindennapijait, akik eszeveszett készülődésbe kezdenek a szívélyes fogadtatáshoz.


Rambo V: Utolsó vér (szeptember 19.)

Sylvester Stallone még egyszer, utoljára (amit persze hiszünk, ha látunk) előveszi a sufniból a régi, inkább emberölésre, mintsem bútorjavításra alkalmas szerszámait, hogy lenyomja a rátámadó kartellt. Egy kőkemény, 18-as karikás besorolású "Reszkessetek, betörők!" típusú filmet ígér az előzetes, amiben Rambo bizony az utolsó vérig megy a mexikói ellenfelek ellen, akik elrabolták az unokahúgát. Klasszikus akciófilm kedvelőknek kötelező darab, csak a posztereket semmiképp se nézzétek meg.


Az aranypinty (szeptember 19.)

Az Ansel Elgort és Nicole Kidman főszereplésével érkező Az aranypinty egy Pulitzer-díjas regény adaptációja, amely az édesanyját egy bombarobbanásban elveszítő fiú, Theodore életútját mutatja be ebben a coming-of-age drámában. A kisfiú a romok alól kiment egy aranypintyet ábrázoló festményt, ami végigkíséri őt kalandjai során a remény szimbólumaként - sodorja őt bárhová is az élet, legyen szó Las Vegas-ról, ahová alkoholista apjával tart, vagy a műtárgy-hamisítók zsarolással és veszélyekkel teli világába.


Ad Astra - Út a csillagokba (szeptember 19.)

Habár 2019-et Adam Driver évének kiáltják ki egész sokan és jogosan, azért Brad Pitt sem panaszkodhat: a Tarantino-féle Volt egyszer egy Hollywood után a színész ezúttal egy asztronauta szerepét öltheti magára, hogy az űrbe utazva megtalálja harminc évvel ezelőtt eltűnt apját (Tommy Lee Jones), akinek a meghiúsult küldetése most a Föld, és az egész univerzum sorsát veszélyeztetheti. Az előzetesek alapján egy drámai, látványos, eredeti sci-fire számítunk, amiben feltűnik még Liv Tyler, Ruth Negga és Donald Sutherland is. Várós!


Akik maradtak (szeptember 26.)

A Susotázs és az Újratervezés című rövidfilmekről ismert Tóth Barnabás rendező-színész-forgatókönyvíró nagyjátékfilmje, az Akik maradtak egy a második világháború utáni kaotikus Budapesten játszódó dráma egy 42 éves magányos nőgyógyász (a Jászai Mari-díjas Hajduk Károly) és a 16 éves páciense (Szőke Abigél) egymásra találását meséli el ezekben a viharos időkben. Ezt alkotást nevezi Magyarország a 2020-as Oscar "nemzetközi film" kategóriájában. 


Joker (október 3.)

A bűn bohóc hercege megannyi remek inkarnáció után új szólófilmet kap a Warner Bros. szárnyai alatt. Jack Nicholson, Heath Ledger és Jared Leto után ezúttal Joaquin Phoenix játszhatja el Batman legnagyobb ellenfelét - noha ezúttal a denevér nélkül. A Taxisofőrt és a Komédia királyát idéző eredetfilm egy mély karakterdrámát ígér, melyben a főhős folyamatosan az őrület bugyraiba süllyed a társadalomnak köszönhetően. A film kimagasló fogadtatást kapott a Velencei Filmfesztiválon, sokan már most biztosra veszik Phoenix Oscarját. Mi azt mondjuk, hogy egyelőre nyugtával a napot, de mindenképp kíváncsian várjuk a DC "Black Labelre" hallgató újhullámos, komor és felnőtt képregényadaptációit.


Gemini Man (október 10.)

Will Smith egy idősödő bérgyilkost alakít ebben a közelgő sci-fi thrillerben, aki egy megbízás során saját, fiatalkori klónjával találja szembe magát. Az öreg Smith mellett feltűnik még Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen és Benedict Wong is Ang Lee legújabb filmjében. A film egy része nem mellesleg Magyarországon forgott, a klón Smith arca pedig a legmodernebb technológiákkal készült. 


Demóna: A sötétség úrnője (október 17.)

A Joachim Rønning (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, Kon-Tiki) által rendezett folytatás története évekkel játszódik az előző sztori eseménye után és folytatja Demóna (Angelina Jolie), valamint Aurora (Elle Fanning) bonyolult kapcsolatának feltárását, miközben a páros új szövetségeket köt és új fenyegetésekkel néz szembe. Olyan színészek csatlakoztak Jolie-ékhoz, mint Michelle Pfeiffer (anyám!, Gyilkosság az Orient expresszen), Chiwetel Ejiofor (12 év rabszolgaság, Doctor Strange, Mentőexpedíció) és Ed Skrein (Deadpool). 


Zombieland: A második lövés (október 17.)

A 2009-es után 10 évvel érkezik a Zombieland várva várt folytatása. Az első részben megtanultunk jó pár szabályt, amiknek segítségével életben maradhatunk egy zombi apokalipszisben. Most a folytatásban ismét Columbus (Jesse Eisenberg), Tallahassee (Woody Harrelson), Wichita (Emma Stone) és Little Rock (Abigail Breslin) kalandjait kísérhetjük figyelemmel, ahogy új, továbbfejlődött zombikkal és régi ismerős túlélőkkel egyaránt összefutnak, miközben próbálnak valamilyen szinten épkézláb családként funkcionálni, a tőlük telhető legellenszenvesebb módon.


Jetikölyök (október 24.)

A DreamWorks legújabb animációs filmjében Sanghaj utcáitól egészen a havas Himalájáig juthatunk egy hatalmas kaland során, amelynek keretében egy baráti társaság megpróbál eljuttatni egy fiatal jetit a családjához. A Jetikölyök képében egy varázslatos, mókás és érzelmes történetre számíthatunk Jill Culton (Nagyon vadon) és Todd Wilderman (Trollok, Croodék) rendezésében. 


Terminátor: Sötét végzet (október 31.)

Stallone papa mellett Arnold bácsi is visszatér a következő Terminátor-filmben, ami gyakorlatilag egy soft-reboot lesz a meglehetősen sokat megélt franchise életében. A film a T2 után veszi fel a vonalat, kvázi semmissé téve az összes utána érkezett folytatást. A történet szerint az ítélet napját habár sikeresen megakadályozta Sarah Connor (Linda Hamilton), most egy vadiúj, a T-1000-eshez hasonlóan folyékony technológiát használó terminátort (Gabriel Luna) ismét visszaküld a Syknet a jövőből, hogy elpusztítson egy fiatal lányt, Dani Ramost (Natalia Reyes). Az ő segítségére siet egy ember-cyborg hibrid (Mackenzie Davis), valamint persze hőn szeretett T-800-asunk kissé idősebb verziója.


Drakulics elvtárs (október 31.)

A 2013-as Isteni műszakkal debütáló Bodzsár Márk új filmje egy ötletes fekete komédia, amely visszarepít minket a Kádár-korszakba, azon belül a '70-es évekbe, a történet szerint ugyanis a kubai forradalmat is megjárt Fábián (Nagy Zsolt) elvtárs hazaérkezik Magyarországra, viszont megjelenése felettébb sok kérdést felvet, azt gyanítják róla, hogy vámpír.  A magyar kémelhárítás a két legjobb emberét, Máriát (Walters Lili) és Lacit (Nagy Ervin) állítják rá az ügyre, hogy derítsék ki, mire készül a magyar Drakula idehaza.


Addams Family - A galád család (október 31.)

Az Addams családnak ezúttal egy mohó és kapzsi terveket szövögető reality show alkotóival és az őket mindenhova követő kameráikkal kell felvenniük a kesztyűt, mindezt pedig az őrült Virslipartit rendező Greg Tiernan és Conrad Vernon rendezésében élhetjük át animációs formában. Az eredeti szinkronhangok között olyan színészek foglalnak helyet, mint Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloe Grace Moretz és Bette Midler, de ez a szinkronos változatban úgysem számít. 


Álom doktor (november 7.)

Újabb Stephen King adaptációhoz értünk a listánkon a Ragyogás folytatása, az Álom doktor személyében, ami a felnőtt Danny Torrance (Ewan McGregor) történetét folytatja, 40 évvel az Overlook Hotelben töltött rémisztő napok után. Egy fiatal lány, Abra, aki szintén birtokolja a "ragyogás" képességét, felveszi vele a kapcsolatot, miközben egy olyan csoport elől menekül, akik kifejezetten a hozzá hasonló emberekre vadásznak. Dan és Abra összefognak, hogy élet-halál harcot vívjanak a csoportot irányító Rose-zal (Rebecca Ferguson) szemben. A rendező Mike Flanagan, hozzá köthető a tavaly bemutatott netflixes széria, a The Haunting of Hill House is.


Midway (november 7.)

Az 1942-ben lezajló, a csendes-óceáni front egyik kulcsfontosságú csatáját, a midway-i ütközetet viszi filmvászonra az a Roland Emmerich, aki többek között a két Függetlenség napja filmet, a '98-as Godzillát, a Holnaputánt vagy a 2012-t is rendezte. A főleg légi csatákat felvonultató háborús filmben olyan impozáns nevek tűnnek fel, mint Ed Skrein, Patrick Wilson, Luke Evans, Aaron Eckhart, Nick Jonas, Mandy Moore, Dennis Quaid, Darren Criss és Woody Harrelson.


Múlt karácsony (november 7.)

A Wham! örökzöld slágere, a Last Christmas ihlette az azonos című romantikus vígjátékot, ami a magyar mozikban Múlt karácsony címmel fog futni. A főszerepben a Trónok harca sztárjaként ismert Emilia Clarke-kal találkozhatunk, méghozzá a cinikus, de elragadó Kate szerepében, aki a Mikulás manójaként dolgozik egy helyi üzletben - persze csak átvitt értelemben. Ahogy az eredeti dal szövege is sugallja, egyszersmind megváltozik a lány élete, amikor találkozik egy fura fickóval.


Az aszfalt királyai (november 14.)

Matt Damon és Christian Bale Caroll Shelby és Ken Miles bőrébe bújnak, hogy bemutassák nekünk, hogyan próbálta lenyomni Henry Ford a '60-as években Enzo Ferrarit a híres, 24 órás Le Mans-on. Ehhez persze egy új, forradalmi autóra is szükségük volt, hogy pontot tegyenek ennek a több éven át tartó, szervezeti és személyes szinten egyaránt játszódó rivalizálásban. A rendező James Mangold (Logan) reméljük, hogy egy, a Rush-hoz hasonló műremeket szállít nekünk, különösen felcsigázva az autósport kedvelőit.


Charlie angyalai (november 14.)

Elizabeth Banks színésznő ezúttal rendezőként és forgatókönyvíróként is visszatér, hogy a híres, női kémeket és magándetektíveket felvonultató franchise egy újabb inkarnációját ismertesse meg a nézőkkel. A történet szerint Bosley (Elizabeth Banks) és két angyala (Kristen Stewart és Ella Balinska) egy tech-zseni lány (Naomi Scott) védelmére sietnek, hogy segítségével megmentsék a világot a titokzatos Charlie Townsend szárnyai alatt.


Jégvarázs 2 (november 21.)

A családapáknak lehet majd ugyanazt a nótát énekelni megint egy évig megállás nélkül, avagy folytatódik az utóbbi évek egyik legsikeresebb meséje, a Jégvarázs. Anna (Kristen Bell), Elsa (Idina Menzel), Kristoff (Jonathan Groff) és Olaf (Josh Gad) visszatérnek, Evan Rachel Wooddal (Westworld) és Sterling K. Brownnal (Fekete Párduc, Predator - A ragadozó) kiegészülve - akik a nővérek szüleit keltik életre, legalábbis a hangjukkal. Az előzetesek egyelőre eléggé sejtelmesek a történetet illetően, de mindenképp Elsa képességeinek eredete lesz a középpontban - és egy utazás egy titokzatos földre.


Lidérces mesék éjszakája (november 28.)

Ennek a horrornak a történetét az Oscar-díjas Guillermo del Toro álmodta meg, amit Amerikában már ugyan bemutattak, itthon viszont csak később kapjuk kézhez. A sztori szerint egy csapatnyi tinédzser betéved az egykori Bellows família villájába, ahol megtalálják a fiatal Sarah Bellows kísértettörténeteit összefoglaló könyvet. Az írásokban a kis Sarah beszámol a szörnyű kínokkal és titkokkal teli életéről, amik elkezdenek egyre inkább valóságosak lenni, ahogy a tinik haladnak az olvasással.


Tőrbe ejtve (november 28.)

Rian Johnson (Looper - A jövő gyilkosa, Star Wars: Az utolsó Jedik) újabb projektje egy modern kori "Ki a gyilkos?" krimi lesz, olyan színészgárdával, mint Chris Evans, Daniel Craig, Christopher Plummer, Michael Shannon, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette vagy Katherine Langford. A film frissen debütált a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol egyöntetű pozitív fogadtatást kapott. A közönség dicsérte a fordulatos, ugyanakkor humoros és szórakoztató történetet, valamint a krimi zsáner alapos felforgatását.

Ti melyiket várjátok a legjobban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.