Hirdetés

Szavazz: melyik volt a legjobb film 2022 decemberében?

|

Kék lények, nyolc életüket elherdáló macskák, szerelmes halottak, volt itt minden, ami bevonzhatja a mozgóképre vágyó közönséget a nagy karácsonyi hajrá közepette.

Hirdetés

Habár a mozi, mint olyan, még távol áll attól, hogy eltűnjön az életünkből (dacára minden vészjóslásnak), azért a nézőnek most már kellenek újra, egyre inkább azok a nagy, a szó legpuritánabb értelmében vett gigászi filmek, melyek egyedi, összehasonlíthatatlan élményt nyújtanak. Ezt pedig alapvetően meg is kaptuk a december hónapban, mégpedig a gigászi filmek királyától, James Cameron-tól.

Az Avatar: A víz útja azt is bemozgatta a moziba, aki már tényleg csak ünnepnapokon jár (vagy akkor sem). Hiába volt a több éves csúszása a premiernek, hiába hat ijesztőnek, hogy még több folytatást ígér Cameron, a varázs működött, az emberek kíváncsiak voltak arra, hogy mégis milyen effekteken ügyködött a maximalista rendező. 

Hirdetés

Nyilvánvalóan az Avatar volt a legnagyobb dobása az előző hónapnak, de azon kívül is volt okunk a mozi sötétjében bámészkodni. Potenciálisan újabb karácsonyi klasszikus született a David Harbour által fémjelzett Vérapóval, de megkaptuk a 8 mérföld magyar változatát is Larry címen, Vilmányi Benett mindenki által dicsért alakításával. És ha már magyar filmről beszélünk, az Átjáróház is bemutatásra került, amelyben hősünk a túlvilágba is alámerül, hogy újdonsült szerelmét visszaszerezze. Visszatért időközben Csizmás, a kandúr is, hogy a halállal is megvívja a maga párbaját, szerette ezt is a szakma és a közönség egyaránt. 

Az életrajzi filmek rajongóinak az I Wanna Dance With Somebody jutott, amely Whitney Houston pályafutását és életét hivatott bemutatni, a kellemetlenebb élmények kedvelői pedig A látogatás című dán horrornak örülhettek. Azok pedig, akik szintén valami különlegesre, kiszámíthatatlanra vágytak, A titokzatos nőt tudták megtekinteni a nagyvásznon. Tegyétek le a voksotokat valamelyik mellett:

Kommentben természetesen örömmel várjuk, hogy kifejtsétek, melyik filmre miért voksoltatok!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.