Hirdetés

Az HBO új magyar sorozata a nyolcvanas évekbe kalauzol bennünket

|

Fiatalok, barátság, rock 'n' roll és besúgás.

Hirdetés

Így, hogy az HBO több olyan magyar sorozatot is magáénak tudhat, amely nagy sikert aratott (ilyen az Aranyélet, a Terápia, valamint a Társas játék), ismét belevág egy olyan projektbe, amely potenciálisan magához vonzza majd a nézőközönséget. Az alapötlet ismét ígéretesnek tűnik, az pedig még dicséretesebb, hogy ezúttal eredeti ötleten alapszik a projekt. 

Hirdetés

A nemes egyszerűséggel A besúgó című sorozat 1985 Magyarországába fog bennünket kalauzolni és a hivatalos sajtóközlemény alapján a következő lesz a történet: 

A húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással; Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására.

Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre... 

Miközben Száva azt kutatja, ki a besúgó a csoportban, Geri minden nap kihívással küzd: hogyan cselezze ki az Állambiztonságot és tartsa meg új barátait? Az idő szorít, a végső összecsapás előtt döntenie kell, hogy kinek az oldalára áll.

A nyolc epizódból álló sorozat rendezői Szentgyörgyi Bálint, Mátyássy Áron és Miklauzicz Bence lesznek, a színészek között pedig egyrészt találkozhatunk ismert arcokkal, másrészt törekedtek arra az alkotók, hogy azért új, eddig nem, vagy csak ritkán látott színészek is tiszteletüket tegyék a történetben. Így feltűnik majd Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta), Szász Júlia (Seveled), Szőke Abigél (A martfűi rém, Akik maradtak), valamint Thuróczy Szabolcs (Aranyélet, Szerdai gyerek).

Szentgyörgyi Bálint, a sorozat írója és rendezője a következőket nyilatkozta a Besúgóval kapcsolatban:

A BESÚGÓ egy csapat fiatal felnőtté válásának és felemelkedésének története a nyolcvanas évek Magyarországán. Külön öröm számomra, hogy a fiatal színészgárda az én generációmból tevődik össze, hiszen mind nagyjából egyidősek vagyunk a rendszerváltással, és abban a pillanatban készíthetünk sorozatot a nyolcvanas évekről, amikor ez az időszak eléggé eltávolodik napjainktól, hogy történelemmé váljon. Izgalommal várom, hogyan fogadja majd a közönség a sorozatot, amely ugyanannyira szól az első bulikról, szerelmekről, mint fontos, életeket befolyásoló döntésekről, és közben egy izgalmas krimi is

A sorozat producere Petrányi Viktória, aki olyan neves és remek filmekhez adta a nevét, mint a Fehér Isten, a Jupiter holdja, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod, valamint a Pieces of a Woman, operatőrként pedig Szatmári Péter fog dolgozni mind a nyolc részen. Neki olyan munkákat köszönhetünk, mint a Kincsem, illetve a Liza, a rókatündér. A díszlettervező Láng Imola lesz, az ő tehetségéről már megbizonyosodhattunk a Testről és lélekről és a Terápia című művekben. 

Hivatalos premierdátum még nincs kitűzve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.