Hirdetés

EXKLUZÍV: ilyen lesz a Nicolas Cage Drakulájával készült Renfield szinkronja

|

A hazai forgalmazónak köszönhetően először mi számolhatunk be a Nicolas Cage és Nicholas Hoult főszereplésével készült vámpíros film magyar változatáról.

Hirdetés

Bármilyen felemás szerepet is vállal, Nicolas Cage egy igazi jelenség, akit lehetetlenség nem szeretni. A Con Air, az Ál/Arc, A szikla és a Tolvajtempó filmek sztárja egy ideig furcsa szerepvállalásaival borzolta a rajongói kedélyeket, de a közelmúltban a reneszánszát éli: a Piggel a legszőrös szívűbb kritikusokat is meggyőzte, A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlyában Pedro Pascal oldalán adta saját magát, A szitokszavak történetével pedig a Netflixen káromkodott jókat. 

A Renfielddel azonban egy álma válik valóra, Drakulaként lepheti meg a nézőket, még ha nem is rá fókuszál a történet, hanem a címszereplőre, a gróf különleges képességekkel rendelkező csatlósára, akit Nicolas Hoult (Mad Max: A harag útja, A menü) formál meg. Renfield hosszú évek szolgálata után megpróbál hátat fordítani mesterének, amit persze Drakula nem néz jó szemmel. 

Hirdetés

Cage nemrég azt nyilatkozta, hogy vannak olyan pillanatok a Renfieldben, amik hatására elgondolkodott azon, hogy egyszer szeretne egy saját Drakula filmet, amely elkalauzolja a nézőt a karakter lelkivilágának a legmélyére, mert most még nem volt lehetősége alaposabban kibontani a grófot. Ennek ellenére nem kell amiatt aggódnunk, hogy alig láthatjuk majd őt Chris McKay (A holnap háborúja, LEGO Batman: A film) rendezésében, az alábbi magyar szinkronos kedvcsináló alapján lesznek emlékezetes jelenetei (a videóban nem a végleges szinkron hallható): 

A fenti előzetesben még Csankó Zoltánnal hallható Nicolas Cage, azonban végül nem rá esett a szinkronrendező, Dóczi Orsolya választása, aki az utóbbi években olyan franchise-okat követett végig, mint a Kingsman és a Jurassic World, az egyik legutóbbi munkája pedig a Sonic, a sündisznó 2 volt. Olvassátok el először nálunk, hogy mely művészeket párosította a Renfield főbb szerepeihez: 

Nicolas Cage (Drakula) - Schnell Ádám

A Jászai Mari-díjas színművészünk, Józsa Imre 2016-os halála hatalmas csapás volt minden tekintetben, hiányát a szinkronszakma is alaposan megérzi. Rob Schneider, Philip Michael Thomas és Chevy Chase mellett Nicolas Cage volt az, akit a legtöbbször szólaltatott meg, el sem tudtunk képzelni nélküle egyetlen Cage alakítást sem, annyira egybeforrtak. A 2015-ös A sötétség kapui volt az utolsó, amiben együtt hallhattuk őket, utána viszont a szinkronrendezőknek meg kellett próbálniuk valahogy helyettesíteni a helyettesíthetetlen Józsát, hiszen Cage ugyanolyan elánnal dolgozott tovább. Kipróbáltak nála több párosítást is, legyen az Rátóti Zoltán, Törköly Levente vagy Kőszegi Ákos, de két színész látszódott "meghonosodni": Csankó Zoltán és Schnell Ádám. 

Míg előbbi olyan filmeknél tolmácsolta külföldi kollégáját, mint A bátrak háborúja, a Mandy, a Szörnyszülők és a Pig, addig utóbbi a Croodékon, a Pókember: Irány a Pókverzumon és A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlyán dolgozott. Várható volt, hogy a Renfield Drakulája is kettejük közül kerül ki, és annak ellenére, hogy az előzetesben a Jászai Mari-díjas Csankót hallottuk, a végső változatban a Jászai Mari-díjas érdemes művész, Schnell Ádám fogja szinkronizálni Nicolas Cage-et. Ha Schnell sajátos orgánumával próbáljuk befogadni Cage játékát, az eleinte furcsa lehet, de idővel könnyű megszokni, profi színész lévén képes mesterien lekövetni az amerikai fenegyerek jellegzetes manírjait, és nem idegen tőle a komikusság sem, elég csak a Family Guy Brianjére gondolni. Csankó Zoltánhoz hasonlóan ő is képes lehet azt az előkelő, mégis félelmetes stílust megtámogatni, amit a kedvcsinálók ígérnek Drakula kapcsán. Bizakodjunk.  

Nicholas Hoult (Renfield) - Tasnádi Bence

Persze a Renfield főszereplője nem ő, hanem a címszereplő, akinek a bőrébe Nicholas Hoult bújik. A tehetséges színész még csak 33 éves, de már számos emlékezetes alakítás köthető a nevéhez, viszont itthon még nem alakult ki számára konszenzus az állandó magyar hangjával kapcsolatban. A titánok harcában még Tokaji Csaba, az X-Menekben Előd Botond, az Eleven testekben Dévai Balázs, a Mad Max: A harag útjában Fehér Tibor, a Tolkienben Szatory Dávid, a tavalyi A menüben pedig Ágoston Péter (akire lejjebb kitérünk) próbálkozott meg maradandóvá válni, de Dóczi Orsolya helyettük azt az Tasnádi Bencét választotta ki a feladatra, akit a honi közönség a Katona József Színházban, valamint olyan hazai alkotásokban láthatott, mint az 1945, a Trezor és a Szia, Életem!. A Junior Prima díjas Tasnádit az utóbbi években a Halványkék szemekben (Harry Melling), a Legendás állatok - Dumbledore titkaiban (Ezra Miller), az Énekelj 2-ben (Taron Egerton) és a Prédában (Stormee Kipp) is hallhatták a nézők, most Houltnak is nekigyürkőzik. Tekintve, hogy minden említett filmben a tőle telhető legtöbbet hozta, úgy valószínűleg itt sem fog csalódást okozni. 

Awkwafina (Rebecca Quincy) - Gubik Petra

A rapperből Golden Globe-díjas színésznővé lett Nora Lum, avagy ismertebb nevén Awkwafina szintén elfogyasztott az elmúlt évtizedben több magyar hangot is, legyen az Kocsis Mariann (Gólyák), Gáspár Kata (Ocean's 8 - Az évszázad átverése), Szilágyi Csenge (Jumanji: A következő szint) vagy Peller Anna (Raya és az utolsó sárkány), de a 2021-ben bemutatott Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája talán változást hozhat, az azon dolgozó Gubik Petra ugyanis a tavalyi A rosszfiúkban is visszatért Awkwafinához, ahogyan idén a Renfield esetében is, szóval lehetséges, hogy sikerült megtalálni Gubik Petrában azt a személyt, aki a továbbiakban lefedheti az amerikai színésznő pályafutását. Jelenleg több projektje is formálódik, szóval rövidesen kiderül. 

Ben Schwartz (Teddy Lobo) - Ágoston Péter

Ha nézitek a Stranger Thingset, akkor bizonyára ismerős lesz Ágoston Péter hangja, hiszen Joe Keery karakterét, Steve Harringtont ő tolmácsolta nekünk, amiképpen tavaly A menüben Nicholas Houltot is. Ezúttal viszont nem Houltot, hanem Ben Schwartzot kapta meg, akit a fentiekhez hasonlóan számos magyar színész próbált már lekövetni: Szatory Dávid, Elek Ferenc, Nagy Ervin és Hamvas Dániel, hogy csak néhányat említsünk, de a Sonic, a sündisznó filmek esetében - ahol ő a villámgyors kék sünt keltette életre - Szabó Máté ugrott be a játékos és karakteres orgánuma miatt. A Renfield lesz az a projekt, ahol Ágoston Péter és Ben Schwartz először "találkoznak", de talán nem az utolsó. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Valamint:

Ella (Shohreh Aghdashloo) - Nyakó Júlia
Mark (Brandon Scott Jones) - Szatory Dávid
Carol (Jenna Kanell) - Mikecz Estilla
Vanessa (Caroline Williams) - Kocsis Judit
Idősebb pap (William Ragsdale) - Kajtár Róbert
Phil (Joshua Mikel) - Blahó Gergő
Chris Marcos (Adrian Martinez) - Hannus Zoltán
Kate (Camille Chen) - Mentes Júlia
Caitlyn (Bess Rous) - Katona Kinga
Brice (Derek Russo) - Varga Rókus
Mitch (Dave Davis) - Szatmári Attila
Bob (Christopher Matthew Cook) - Törköly Levente
J. Browning százados (James Moses Black) - Papucsek Vilmos
Apacs Joe (Marcus Lewis) - Orosz Gergely
Kyle (T.C. Matherne) - Suhajda Dániel
Sharon (Rhonda Johnson Dents) - Menszátor Magdolna
Doug (Keith Brooks) - Potocsny Andor
Trevante' (Rosha Washington) - Renácz Zoltán
Karla (Danya LaBelle) - Sági Tímea

További magyar hangok: Balda Balázs, Bihal Roland, Bor László, Bordás János, Czifra Krisztina, Cserna Lulu, Csúz Lívia, Farkas Fanni, Fehérváry Márton, Ferenci Péter, Galiotti Barbara, Majorfalvi Bálint, Németh Attila István, Peregovits Dániel, Rada Bálint, Szabó Endre

Magyar szöveg: Speier Dávid
Felvevő hangmérnök: Középen Péter
Vágó: Simkóné Varga Erzsébet
Gyártásvezető: Hódos Edina
Szinkronrendező: Dóczi Orsolya
Produkciós vezető: Hagen Péter

A szinkront a Mafilm Audio Kft. készítette. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.