Hirdetés

Az Amazon Mass Effect sorozatot készíthet

|

Tényleg megvalósul a BioWare kultjátékának élőszereplős adaptációja?

Hirdetés

A 21. század egyik legmeghatározóbb videójátéka a Mass Effect-trilógia, amely azon kevés játékok közé tartozik, amely egyenesen kiált azért, hogy megelevenedjen élőszereplős formában is. Nem csoda hát, hogy az Electronic Arts és BioWare sci-fi űreposzának filmes/sorozatos feldolgozása évek óta a levegőben lóg. Korábban volt egy filmtervezet, amely a fejlesztési fázison sem jutott túl, az elmúlt hónapokban pedig egy animációs szériáról pusmogtak a pletykák. A legújabb hírek szerint pedig nem kisebb cég veheti szárnya alá a franchise-t, mint az Amazon.

Hirdetés

A hírt a Deadline hozta le, akik szerint a streamingszolgáltató egy Mass Effecten alapuló sorozat elkészítését tűzte ki céljául, és már "közel állnak a megállapodáshoz" a jogokat birtokló Electronic Arts (EA) kiadóval, hogy ebbe belevághassanak. Ez a hír azután látott napvilágot, hogy kiderült, a november 19-én debütált Az Idő Kereke sorozatadaptációja hihetetlenül sikeres premiert tudhat maga mögött.

Amennyiben a megállapodás megvalósul, a Mass Effect csatlakozna az Amazon Prime Video folyamatosan bővülő exkluzív címeihez, amely jelenleg olyan nagy sikerű műsorokat foglal magában, mint például a The Boys, a Hunters, a Tudom mit tettél tavaly nyáron, az Invincible és természetesen Az Idő Kereke. Az Amazon emellett mint tudjuk, egy nagy költségvetésű A Gyűrűk Ura előzménysorozaton is dolgozik, amelyet a tervek szerint 2022. szeptember 2-án indítanak útjára.

A hírt egyelőre még senki nem kommentálta, de könnyen lehet alapja, hiszen a rivális szolgáltatók már mind belefogtak, vagy hamarosan belevágnak a nagy költségvetésű videójáték-adaptációk elkészítésébe. A Paramount+-nak ott a (szintén) kultikus Halo adaptációja, az HBO-ra már egy ideje forog a The Last of Us, a Netflix-nek pedig többek között ott a League of Legends alapján készült animációs sorozat, az Arcane, valamint a Vaják, amely ugyan könyvadaptáció, de a könyveket és Geraltot sokan a The Witcher-trilógia miatt ismerték és szerették meg.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.