Hirdetés

David S. Goyer rendezheti a Suicide Squad 2-t vagy a Green Lantern Corps-t

|

Ha ez igaz, a Warner fogalmazhatja is a sírfeliratát.

Hirdetés

Már nem győzünk magyarázkodni a kommentszekcióban, hogy nem szánt szándékkal fújunk a Warner DC filmjeire, de a cég átgondolatlansága, slendriánsága nem könnyíti meg a helyzetünket. Pláne ilyen esetben lehetetlen bizakodó álláspontra helyezkedni.

Hirdetés

Még januárban adták hírül, hogy a Green Lantern Corps forgatókönyvével megbízták David S. Goyert és Justin Rhodest, akik a két leghíresebb Zöld Lámpással, Hal Jordannel és Jon Stewarttal egy amolyan Halálos fegyvert képzeltek el a világűrben. Ez még ötletként tetszetős is lenne, ha nem Hollywood egyik legtehetségtelenebb és mégis legfoglalkoztatottabb forgatókönyvírója, Goyer lenne az egyik író. Mellé pedig a viszonylag kezdő Justin Rhodes-t tették meg, akinek eddigi munkái (jobbára rövidfilmek) az imdb-n az 5 csillagos átlagot verdesik. Ennek tetejébe most úgy fest, hogy a Warner magát Goyert nézte ki a rendezésre, akinek direktorként eddig olyan remekműveket köszönhetünk, mint a Penge: Szentháromság, a Láthatatlan, vagy a Túlvilág szülötte. Jeff Sneider, újságíró szellőztette meg ezt a pletykát a podcastjében.

Úgy hallottam, hogy David S. Goyer nagyon harcol azért, hogy a Green Lantern Corps.-t maga rendezhesse. Ha megnézzük, hogy a forgatókönyvírók miként hoznak döntő lépéseket és irányítják a filmeket, akkor van alapja az olyan pletykáknak, mint múlt hónapban, miszerint Simon Kinberg rendezheti a következő X-Men-filmet. David Goyer felelős az egész DC Univerzumért. Ő írta a Batman: Kezdődik!-et és a Sötét Lovagot, az Acélembert. Ha úgy tetszik, ő egy építész. Ő írja, valamint a producere a Green Lantern Corps.-nak, szóval nagyon ígéretes, amit eddig hallottam, azokból az esetekből, amelyek valahogy így nézhettek ki a részéről: Figyelj! Azt hiszem nincs nálam alkalmasabb pasas erre a feladatra."

Mind Sneiderrel, mind Goyerrel simán vitába tudnánk szállni (elég ha csak megnézzük azokat a bizonyos DC alapokat), hiszen az említett Batman-moziknál a forgatókönyvírás érdemi részét Nolanék látták el, az ő vízióját képezték, nem Goyerét, az Acélember, valamint a Batman Superman ellen forgatókönyvének lyukasságára pedig bele se mennénk. Utóbbiba hiába segített be az Oscar-díjas Chris Terrio, ő csak a dialógusokat javította fel, viszont a novemberi Igazság Ligájához Goyernek már semmi köze nem lesz.

Sneider egyébként azt is megpedzegette, hogy Goyer a lehetséges rendezők között van a Suicide Squad 2 élére, többek között az Ismeretlen férfit, a Non Stopot, az Éjszakai hajszát és a tavalyi Zátonyt jegyző Jaume Collett-Serrával. Az kétségtelen, hogy Goyernek van jártassága a képregényekben, de a hozzáértése már erősen megkérdőjelezhető a fenti művek alapján és ez még nem predesztinálja arra, hogy egy ekkora filmet rendezzen. 

Persze még sok víznek le kell folynia a Dunán, hiszen a Green Lantern Corps várható bemutatója 2020-ban esedékes, és egy olyan igényes iparossal, mint Collett-Serra ki is egyeznénk (pláne ha visszahozná a DC Univerzumába a kabala színészének számító Liam Neesont). Azonban a DC még idén két filmjének neki szeretne állni, ha már a The Batmant áttolták jövőre. Az eredetileg 2018-ra kalibrált The Flash kiesik, mivel a főszerepet játszó Ezra Miller az év második felében a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásával lesz elfoglalva, plusz nem rég forgatókönyvírót is cseréltek, míg az eredetileg rendezőnek kiszemelt Rick Famuyiwa (Hip-hop szerelem, Házasodik a család) kreatív nézeteltérésekre hivatkozva hagyta ott a produkciót. Az éppen most eltolt Aquaman rendezője pedig régóta garantált James Wan személyében, szóval kérdéses, hogy melyik a másik. Ha a Suicide Squad 2 élére nem találnak valakit, akkor valóban Goyer lehet a befutó, hiszen a Gotham City Sirensnek és a Justice League Darknak már van rendezője David Ayer és Doug Liman személyében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.