Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 1995 filmjeit?

|

1995 óta szüntelenül másnaposan ébredsz, mint McClane? Csak Robert De Niróval rabolsz bankot? Avagy pontosan tudod, mi van a dobozban...?

Hirdetés

1994 egy fantasztikus év volt filmes szempontból. Ezt megugorni talán nem is lett volna érdemes 1995-nek - már ha ilyen megszemélyesítésként tekintünk az évekre. A remény rabjai, a Ponyvaregény, a Léon, a profi, a Forrest Gump, Az oroszlánkirály, a Féktelenül vagy éppen Kevin Smith debütáló alkotása, a Shop-stop után igencsak magasan volt az a bizonyos léc - mind minőségileg, mind pedig mennyiségileg. 1995 pedig nem is akart erre a babérra törni; megmaradt a néhány, de elképesztően fantasztikus nagyágyú mellett.

 

Hirdetés

1995-ről csaknem mindenkinek David Fincher megkerülhetetlen klasszikusa, a Hetedik jut az eszébe - nyilvánvalóan nem véletlenül. De Brad Pitt és Morgan Freeman thrillere mellett nem lehet elmenni szó nélkül a valaha készült talán legjobb akció-krimi, a Szemtől szemben vagy éppen a megújult stílusú és formájú Die Hard 3: Az élet mindig drága mellett sem. Ezeken felül a csodálatosan gyönyörű Mielőtt felkel a Nap, az Aranyszem, az Apollo 13 avagy az annyira rossz, hogy már jó kategóriába eső Mortal Kombat is tovább színesítette ezt a szenzációs évet. A kvízhez pedig sok sikert kívánunk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.