Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2005 filmjeit?

|

2005 óta tudod, miért zuhanunk a mélybe? Kívülről vágod A Sith-ek bosszúját? Vagy éppen a Sin Cityt látva sosem fogadsz már el cigarettát?

Hirdetés

Ezen a rendkívül kellemes napon engedelmetekkel nem untatlak hétköznapi bevezetőkkel, inkább ismerjétek meg e különös, drámai kvízt. Voilá! Ránézve van benne avatott vitéz, ki váltakozva játszik vértanút és vétkest, mikor mit rendel a végzet. Vannak benne vérfagyasztó jelmezek s vajmi világi hiúság, valamint végső véleménynyilvánítás, mely veszőben vala. Viszont íme visszatért egy váratlan letűnt varázslóművész is, ki megfogadta, hogy végez a hitvány veszett varanggyal. De vezetést elveszejteni volnánk vétkesek, mely vasra ver vihogva s vérbe fojtá a változás viharát? A kevés válasz egyik a vérbosszú, a vendetta. Végleges változás. Vakmerő, vitézi és végül a várva várt rég vágya törvényes világba vezet. Való igaz, ez a verbális lavina végtelenné vált, így azzal fejezem be, örvendek a szerencsének és kezdődjön a kvíz!

Hirdetés

Az átalakított V mint vérbosszús idézetet félretéve a 2004-es filmes felhozatal után a 2005-ös év is legalább ennyire maradandóra sikerült. Az előbb említett képregényfilm mellett a Batman: Kezdődik! is ilyenkor mutatkozott be a nagyközönségnek, a Sin City: A bűn városáról nem is beszélve. Ebben az évben fejeződött be a Star Wars-előzménytrilógia, ekkor vették kezdetüket a mára már elfeledett Narnia-filmek, valamint számos frenetikus alkotásnak örvendhettünk ebben a 12 hónapban. A Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény, a Capote, a Köszönjük, hogy rágyújtott!, Peter Jackson King Kongja, a Világok harca, a Serenity, de A nyughatatlan, a Durr, durr és csók vagy éppen a Harry Potter és a Tűz Serlege is mind-mind ide sorolhatóak.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.