Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2012 filmjeit?

|

Feketék a lovon? Gerincproblémás Batman? Kopasz osztag? És egy si-cu?! Üdv 2012-ben!

Hirdetés

2012-ben vehettük csak igazán észre, hogy mennyire beindult a tömeggyártás filmes téren (is). Minden egyes nagy stúdió és kiadó dupla sebességre kapcsolt, és ontani kezdte magából mind a pop-, mind pedig a magaskultúra termékeit. Elképesztő nagy felhozatal állt és áll mind a mai napig a rendelkezésre, így ténylegesen mindenki megtalálhatta (megtalálhatja) a maga gyöngyszemeit, csemegéit. Ezzel kapcsolatban viszont akarva akaratlanul, de meg kell említenünk, hogy nagyban felhígulni látszott a minőség és látszik manapság is - valamint mintha kevesebb lenne az igazán "fókuszban" lévő, értékadó és útmutató alkotás, amiről mindenki beszél, amit mindenki látott.

Hirdetés

Ezzel szemben 2012 is bővelkedett olyan és annyi fantasztikus filmben, hogy még szűk 10 évvel később is jóízűen emlékezzünk vissza. Christopher Nolan befejezte A sötét lovag-trilógiáját a Felemelkedéssel (amely habár hagyott némi szájízt maga után, míg így is egy roppantul szórakoztató mozi lett); Quentin Tarantino újfent jelentkezett egy sokaknál bicskanyitogató filmmel, a Django elszabadullal; Martin McDonagh ismét bebizonyította, hogy nála kevés embert ért jobban a forgatókönyvíráshoz; a Skyfall elképesztő magasságokig emelte a James Bond franchise-t; de olyan filmeket is említhetnénk, mint a Magic Mike, a Zero Dark Thirty, a The Master, az első Bosszúállók vagy éppen a Looper: A jövő gyilkosa.

Ha vissza tudtok emlékezni, nektek mi volt 2012-ben a kedvenc mozis élményetek?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.