Hirdetés

Tíz Marvel sorozat, amit szívesen látnánk a Disney Playen

|

A rebesgetett Loki és Skarlát Boszorkány show-k kapcsán összeszedtünk 10 olyan Marvel sorozatot, ami szerintünk működhetne a Disney streaming szolgáltatásán.

Hirdetés

A cikkben igyekeztünk olyan karaktereket bemutatni, akik - többé-kevésbé - jelenleg is a Marvel tulajdonában állnak. Éppen ezért Fox (X-Men, Fantasztikus Négyes) vagy Sony (Pókember és barátai) oldalról egyelőre még nem csemegéztünk. Nem vettük ide továbbá a Marvel/Netflix sorozatok potenciális spin-offjait sem.

Hirdetés

A Tél Katonája

Bucky egy rendkívül komplex karakter, akivel több úton is elindulhatnak jövőre a Bosszúállók 4. epizódja után. Amennyiben nem akarják őt megtenni a következő Amerika Kapitánynak, úgy szívesen látnánk egy Mennydörgőkhöz hasonló csapat élén. Ha a Piszkos tizenkettőt vegyítenék egy kis kém-thriller beütéssel, akkor Sebastian Stan még jobban megvillanthatná a színészi kvalitásait. Előzménysztori viszont ne legyen, láttunk bőven elég agymosott Tél Katonáját a filmvásznon. Cserébe bármikor el tudjuk képzelni, hogy betoppan mellé Anthony Mackie Sólyom szerepében, a két színész és a karakterük közötti kémia ugyanis roppantul szórakoztató.

Mordály

Habár a Galaxis őrzői jövője jelenleg eléggé kérdéses a mozivásznon a távozó James Gunn miatt, Mordály könnyedén el tudna vinni a vállán egy minisorozatot. Legyen szó a filmekben bemutatott rejtélyes és gyötrelmes múltjáról, vagy későbbi portyáiról Groottal, a közkedvelt karakterben bőven rejlik még potenciál. Az egyetlen problémát a motion capture jelenti és kérdéses, hogy megérné-e a Disney-nek az óriási CGI befektetés.

Valkűr

A Thor: Ragnarök a megannyi mellékszereplőjével elhozta számunkra többek között a "filmes Jessica Jones-t" is Valkűr szerepében. A tragikus múltját alkoholba fojtó Valkűr egy érdekes jelölt lehet a Disney streaming számára, hiszen sokan kíváncsiak abban a gyönyörűen fényképezett visszaemlékezésben bemutatott, csupa nőkből álló asgardi haderőre. Tessa Thompson már többször is kifejtette, hogy mennyire szeretne egy nőközpontú marveles tartalomban szerepelni, továbbá a Westworld után a sorozatos tapasztalata is adott.

Az eredeti galaxis őrzői

A galaxis őrzői vol. 2. egyik stáblistás jelenetében tökéletes felvezetést kapott az eredeti Őrzők csapatának visszatérése, akiket tökéletesen lehetne spin-offolni. Előzménytörténetként is működne, de nyilván izgalmasabb lenne néhány vén rókát figyelemmel követni, ahogy újra élik zsivány fiatalkorukat a galaxisban. Kérdés persze, hogy utóbbiba vajon egy Stallone még mennyire lenne benne.

Korg & Miek: Forradalmak

Ezzel a két szerencsétlennel igazából bármit is találna ki a Disney, valószínűleg megnéznénk. A Ragnarökben abszolút közönség-kedvenccé nőtte ki magát Korg és Miek, továbbá Taika Waititiből kinézzük, hogy hozná a szokásos stílusát és 8-10 epizódnyi totál agymenést rakna le az asztalra. Hangulatban és stílusban tökéletesen illene a Disney közelgő streaming szolgáltatására.

Budapest (Fekete Özvegy és Sólyomszem)

Habár Fekete Özvegy szólómozit kap a Negyedik Fázisban, Sólyomszemre pedig nem fogadnánk tippmixen, hogy túléli a következő Bosszúállók filmet, viszont a páros esetén nem lenne ellenünkre egy előzménytörténet szerény kis fővárosunkban. A kém a kém ellen dinamikát és a barátságuk kialakulását filmvásznon valószínűleg sose fogjuk látni, viszont ez a minisorozatos formátum ideális platform lenne a megvalósításra. Esetleg a Fekete Özvegy filmmel is össze lehetne kapcsolni bizonyos szinten.

Namor, a Torpedó

A Marvel legelső szuperhősének filmes jogai hasonlóan komplikáltak, mint Hulké. Az utóbbi évek huzavonája a Universal és a Marvel Studios között remélhetőleg azonban megoldódik és ha filmvásznon nem is, minisorozat formájában szívesen viszont látnánk a Torpedót. Noha a víz alatti világ megalkotása sem túl óccsó', az anti-hős többször is felbukkant Fekete Párduc és a Fantasztikus Négyes ellen is, így mindenképp megérdemelné a kellő bemutatást - akár egyfajta felvezetésként a streaming csatornán, hogy később a filmek világában már ismerős arcként lássuk viszont.

T'Chaka

A Fekete Párduc filmben láthattuk T'Chakát, T'Challa apját fiatalon, mikor még ő öltötte magára ama bizonyos vibránium páncélt. A '80-as, '90-es években bemutatni egy korábbi kalandját akár Wakandában, akár a világ más pontján tovább mélyítheti tudásunkat az univerzum történelmével kapcsolatban. Esetleg egy Andy Serkis alakította fiatal Ulysses Klau is betoppanhatna.

Szellem

A Hangya és a Darázs egy egészen szerethető karaktert mutatott be a közönség számára a Hannah-John Kamen alakította Szellem képében. A karakter számára gyerekkori balesetének és speciális öltözetének hála nem léteznek falak, hisz könnyűszerrel hatol át rajtuk. A képregényekben és mint azt nagyon röviden megtudtuk, a filmben is szabotázsokra és kémkedésre használták. Habár a filmben erre csupán egy pár másodpercnyi visszatekintést kaphattunk, azonban szívesen látnánk belőle többet is. A fiatal, feltörekvő színésznő láthatóan egyébként is roppantul élte a szerepét. (Zémóval és még néhány gonosszal kiegészülve egy remek Mennydörgők csapatot is el tudnánk képzelni, bár van egy érzésünk, hogy azt a csapatot inkább a filmvászonra tartogatják.)

Stan Lee

Az öreg Stan Lee nevét szinte már mindenki ismeri, ám az életét és karrierútját már valószínűleg kevésbé. Egy film talán kevés is lenne bemutatni alkotói munkásságát (bár Bryan Cranston bevonásával szívesen megnéznénk), így mi bármikor vevők lennénk egy dokumentum sorozatra vele a középpontban. 

És ti mely karaktereknek szánnátok saját (mini)sorozatot?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.