Hirdetés

Kultikus anime szinkronjával erősít a DragonHall TV

|

Az online streamingszolgáltató célja, hogy a rajongók magyar nyelven élvezhessék a különleges műforma legemlékezetesebb darabjait.

Hirdetés

Hazánkban is egyre népszerűbb a japán popkultúra, azon belül is az animék világa. Rajongói csoportok jönnek létre, a fórumokon hosszú viták szólnak egy-egy teóriáról, egyre többen ismerik fel, hogy milyen sokszínű műfaji világ és tartalomháló jellemző ezekre a filmekre és a sorozatokra.

Még mi is foglalkozunk vele alkalomadtán, elég csak a Demon Slayer, a Mobile Suit Gundam: The Witch from Mercury, a Chainsaw Man, a Bastard!!, a Cyberpunk: Edgerunners, a Godzilla: A kezdetek és a Cowboy Bebop kritikáinkra, vagy éppen az Attack on Titan sorozatajánlókra gondolni. 

Hirdetés

A magyar terjesztés azonban továbbra is nehézkes, hiszen bár a televíziós csatornákon is vannak ilyen jellegű produkciók, számuk még mindig elenyészőnek mondható a rajongók szempontjából. Az interneten pedig sokszor feliratot is nehéz találni, így a nyelvi akadályok sem elhanyagolhatóak sokaknál. Ezen szeretne segíteni a DragonHall TV, amely egy ideje azon dolgozik, hogy kultikus animéket tegyen elérhetővé magyar szinkronnal. Az ismert karakterek hangjainak profi színészeket választott a csatorna, így látszólag minden adott a minőséghez. 

A szolgáltató legújabb dobása a Steins;Gate magyar változata, amelyben szintén jól ismert szinkronszínészek kaptak szerepet. A főbb szereplők hangjait többek között Juhász Zoltán, Hermann Lilla, Seszták Szabolcs, Nemes Takách Kata és Tamási Nikolett adják, alább megtaláljátok a teljes listát. A széria egy megszállott tudósról szól, aki szomjazza a tudományos felfedezést, ám legnagyobb eredménye egy mikrohullámú sütő. Legalábbis egy ideig ezt gondolhatjuk, hamarosan azonban furcsa események jelzik számunkra, hogy több lehet a különös szerkezetben. 

A Steins;Gate magyar szinkronja a következő stábbal valósult meg: 

Okabe Rintarou - Juhász Zoltán
Shiina Mayuri - Hermann Lilla
Hashida Itaru - Seszták Szabolcs
Makise Kurisu - Nemes Takách Kata
Amane Suzuha - Tamási Nikolett
Urushibara Ruka - Csifó Dorina
Faris NyanNyan - Laudon Andrea
Kiryuu Moeka - Berkes Boglárka
Tennouji Yuugo - Schneider Zoltán
Tennouji Nae - Engel-Iván Lili
Dr. Nakabachi - Végh Péter

Magyar szöveg: Parajdi Kornélia / Szundi Anett
Lektor: Lehoczki Péter
Hangmérnök: Csabai Dániel
Vágó: Csetneki József
Gyártásvezető: Mészáros Szilvia
Szinkronrendező: Gulás Fanni
Produkciós vezető: Dumetovics János
Stúdió: Budapest Audió Stúdió (2022)

A sorozat epizódjai szeptember 12-től válnak elérhetővé, az új részek minden héten kedden 21:00-kor kerülnek fel a DragonHall TV felületére ingyen, és később is visszanézhetőek maradnak. Itt egyébként olyan animéket követhetnek magyar szinkronnal a műfaj rajongói, mint az Elfen Lied, a WataMote, a Blue Gender, a Vadmacska kommandó, a Slayers és a Dragon Ball Z.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.