Hirdetés

7 mozis film, ami érdekelhet júniusban

|

"Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás meg a sikítás..." Meg egy csillagharcos, a Király, meg a gonosz Ethan Hawke is.

Hirdetés

Abban talán megegyezhetünk, hogy az idei mozis nyárszezon nem is indulhatott volna stílusosabban: a Top Gun: Maverick szó szerint a felhők fölé repítette a nézőket. Így május végén csaphattunk bele a nyári mozis élmények tömkelegébe, elnézve pedig a júniusi felhozatalt, semmi okunk nem lesz a panaszkodásra. Amellett hogy 7 olyan film kerül csak a mozikba (a streaming megjelenéseket most nem vesszük figyelembe), amik kapcsán érdemes elgondolkozni a jegyvásárláson, igencsak széles műfajpalettán mozognak majd ezek az alkotások. Akad majd itt kalandfilm, horror, zenés életrajzi film vagy éppen animáció is.

Hirdetés

Június 9. Jurassic World: Világuralom (Jurassic World: Dominion)

Harmadik felvonásához érkezett a 2015-ben indult Jurassic World-franchise, a rajongók (beleértve nem csak a filmekét, de a dínók szerelmeseit is) pedig már az első előzetes óta ülnek azon a bizonyos tűkön. Habár a 2018-as második mozi (Jurassic World: Bukott Birodalom) se a nézők, se a kritikusok kegyét nem nyerte el, a Világuralom az eddig látott anyagok alapján biztatónak tűnik. Főleg a Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum hármas visszatérése okán.

Június 9. A játszma

Mindig nagy öröm számunkra, ha egy hazai alkotást a mozik vásznain élhetünk át - még nagyobb az öröm, ha egy kiváló magyar kémthriller folytatásáról van szó. A 2011-es A vizsga (Köbli Norbert forgatókönyve alapján, Bergendy Péter rendezésében) egy feszült, izgalmas és nem csupán magyar viszonylatban kiemelkedő film volt. Pontosan emiatt várhatjuk a folytatást A játszma címmel (ugyanúgy Köbli forgatókönyve alapján, viszont Bergendy helyett most Fazekas Péter foglalt helyet a rendezői székben). Az pedig már csak extraként említjük meg, hogy Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter mellett Kulka János is "visszatér".

Június 16. Lightyear

A Toy Story-filmsorozat 12 éve egy tökéletes lezárásban csúcsosodott ki a harmadik résszel, amihez a 2019-es Toy Story 4 sajnos egyáltalán nem ért fel. Mégis, már az első előzetese láttán szabályosan ámultunk a szimplán csak Lightyearre keresztelt spin-off kapcsán. Kedvenc csillagharcosunk lehetetlen küldetésére fizethetünk majd be június 16-tól, ahogy próbál életben maradni egy nem éppen kietlen bolygón. Ha eredeti, angol szinkronnal nézzük majd Angus MacLane (Szenilla nyomában) rendezését, akkor olyan ismerős hangokat fedezhetünk fel, mint Isiah Whitlock Jr. (Drót), Taika Waititi (Jojo Nyuszi) vagy éppen a címszereplőt megszólaltató Chris Evans.

Június 16. A keltetés (Hatching)

A hónap második felétől egy picit élesebb kanyart veszünk, és olyan szélsőséges vizekre evezünk, amihez nem fűlik mindenkinek a foga. A keltetés (angolul Hatching, finnül pedig Pahanhautoja) egy svéd-finn testhorror lesz, ami már így önmagában sokat elárul a filmről. A történet egy fiatal tornászlányról szól, aki roppantmód nárcisztikus anyjának szeretne folyamatosan megfelelni. Egy nap talál a saját ágyában egy különös tojást. A mentális megterheltségtől és a magyarázatra szoruló következmények miatt pedig úgy dönt, megtartja a tojást. És ahogy mondani szokták, ami benne van, arra egyikőjük sem számított… Nagy szavak, érdekes koncepció, az előzetes kritikák alapján pedig mindez nem csupán felszínes polgárpukkasztás képében fog megjelenni. Kíváncsian várjuk.

Június 23. Fekete telefon (The Black Phone)

Tovább evezünk ezeken a bizonyos szélsőséges vizeken, de ezúttal egy "kommerszebb" horror jegyében tesszük mindezt. Stephen King szintén íróvá avanzsálódott fia, Joe Hill elbeszélését vette alapul Scott Derrickson a Fekete telefon filmjéhez, akire hezitálás nélkül mondhatjuk, hogy felettébb jártas ebben a műfajban (Ördögűzés Emily Rose üdvéért, Távozz tőlem, Sátán! és persze ne felejtsük ki a sokáig csúcstartó Sinistert sem). A rendező újfent együtt fog dolgozni a zseniális Ethan Hawke-kal, aki ezúttal a gonosz szerepében csillogtathatja meg színészi tudását. És habár a hivatalos előzetes jócskán sokat mutatott a filmből, ez nem tudta elvenni kedvünket.

Június 23. Elvis

Az Elvis mozi körüli azonnali rajongás kvázi annak tudható be, hogy Baz Luhrmann a 2013-as A nagy Gatsby óta nem jelentkezett újabb játékfilmmel. Az ausztrál rendező filmográfiáját legalább annyian imádják, mint amennyien viszolyognak tőle. Viszont azt semmiképpen sem szabad letagadni, hogy rendkívül egyedi látásmóddal közelít szinte bármilyen témához. Pont emiatt keresve se lehetett volna Luhrmann-nál jobb rendezőt találni a Király, vagyis Elvis Presley életét bemutató filmhez. Ez a bizonyos egyedi látásmód pedig már az első ízelítők alapján felfedezhető volt. Reméljük, a teljes filmben is megmarad majd mindez.

Június 30. Minyonok 2: Gru színre lép (Minions: The Rise of Gru)

A készítőkön kívül még talán a legvaskalaposabb rajongók sem feltételezték, hogy a 2015-ös Minyonok egy abszolúte korrekt, élvezhető animációs film lesz. Megváltani persze nem váltotta meg a világot, viszont amit szeretett volna, azt maradéktalanul elérte: szórakoztató volt (nyilvánvalóan azon nézőknek egyáltalán nem, akiknek borsódzik a háta a sárga lükéktől). A Minyonok 2: Gru színre lép már címében lerántja a leplet a Gru-filmek fő- és címszereplőjéről, ezáltal bizakodhatunk abban, hogy ez a folytatás legalább annyira szórakoztató lesz, ha nem szórakoztatóbb, mint az elődje. (Azt pedig csak halkan jegyezzük meg, hogy eredeti hanggal olyan sztárparádéra válthatunk majd jegyet, hogy elképesztő: Steve Carell, Jean-Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Taraji P. Henson, Michelle Yeoh, Lucy Lawless, RZA, Julie Andrews, Russell Brand, Alan Arkin vagy éppen Danny Trejo.) Olyan cuki lesz, hogy meghalunk? Június végén kiderül.

Ti melyik filmre fizettek be biztosan ebben a hónapban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.