Hirdetés

A nyár legnézettebb második része itthon a Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA

|

A legendás svéd popegyüttes dalaira építő, ízig-vérig nyári mozi kasszát robbantott, szól is a gyártónál a "Money, Money, Money".

Hirdetés

Az idei nyár úgy tűnik, hogy nem csak a folytatásokról, hanem konkrétabban a második részekről szólt és szól most is. A sort a Deadpool 2. kezdte még május derekán, majd érkezett a Jurassic World folytatása, a Bukott birodalom, ezt követte a Szupercella 2: Hades, a Sicario 2. - A zsoldos, A hihetetlen család 2., a Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA és a hónap végén A Hangya és a Darázs.

Hirdetés

Ebből a bagázsból pedig magasan kiemelkedik nézőszámát tekintve a retroslágerek dalhullámait Tóth Árpád szavait idézve "napfénybe konzerváló" film. Tíz évvel a musicalből készített alkotás bemutatója után tértek vissza a jól megismert és megszeretett karakterek a mozivásznakra és a készítők valamit nagyon eltalálhattak, hiszen nem csak világviszonylatban fertőz az ABBA-láz 2008 után ismét, de a skandináv nótákra a magyar közönség is ki volt már éhezve.

Az előző hétvégével együtt a Mamma Mia 2. átlépte a 443 ezres nézőszámot, és a hétvégi eredményeket tekintve majdnem megverte a legújabb Mission: Impossible-filmet. Az ABBA mozi folytatása közel 600 millió forintot termelt a jegypénztáraknál itthon, és nézettségben megelőzte a Jurassic World: Bukott birodalmat (412 ezer), a Deadpool 2-t (385 ezer) és könnyedén utasította maga mögé A hihetetlen család (257 ezer) folytatását, A Hangya és a Darázs (152 ezer) című filmet, valamint a Sicario és a Szupercella második részeit, melyek hetek óta a top10-be sem fértek be.

A Mamma Mia mind filmként, mind bevételt hozó produkcióként a nyár legnagyobb meglepetése. Ugyan messze van tőle a Bosszúállók: Végtelen háború a maga több mint 572 ezer nézőjével, de még két az előzőhöz hasonló hétvége, és belép a félmilliós filmek táborába a svéd dalokra épülő musical.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.