Hirdetés

2022 legnagyobb felfedezettjei

|

Ezeket az arcokat szívesen viszont látnánk a jövőben is.

Hirdetés

Nyugodtan mondhatjuk, hogy 2022 erős év volt filmes szempontból, amiről annak rendje és módja szerint meg is emlékeztünk (érdemes elolvasnotok a legjobb filmeket felsorakoztató összeállításunkat, valamint a gyöngyszemes cikkünket, és ti is meggyőződhettek róla). 

A fiatal tehetségekből sincs hiány, elvégre számos szárnyát bontogató sztáraspiránshoz volt szerencsénk tavaly, akiket sokféle produkciókban láthattunk, blockbusterektől kezdve egészen az aprócska független filmekig. Közülük emeltünk ki néhányat, s őszintén reméljük, hogy beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Hirdetés

Austin Butler (Elvis)

Indítsunk rögtön a lista legidősebb férfi résztvevőjével. A 31 esztendős, friss Golden Globe-díjas Austin Butlert az egész világ megjegyezte magának az Elvis kapcsán, ahol konkrétan átváltozott a rock n' roll királyává. Nem újoncról van szó, 16 éves kora óta a pályán van, a Hannah Montanában kezdte és szépen lassan lépkedett fel a ranglétrán. Emlékezhetünk rá a Volt egyszer egy… Hollywood Tex Watsonjaként, de Elvisként mutatta meg, hogy mire képes. Nagy esélye van az Oscarra, illetve találkozhatunk vele idén a mozikban, ugyanis a Dűne második részében is feltűnik majd.

Jenna Ortega (X, Wednesday, Utóhatás, Sikoly)

A három felsorolt film és egy sorozat még csak nem is a teljes képet mutatja, ugyanis a 20 éves Ortega feltűnt az American Carnage-ben, amit valószínűleg senki nem látott, illetve a Foo Fighters horrorjában, a Studio 666-ban, úgyhogy nyugodtan mondhatjuk, hogy 2022 az ő éve volt. Persze mit sem ér a mennyiség, ha nincs mögötte minőség, alakításai azonban egytől-egyig emlékezetesek. Gyermekkorától kezdve a kamerák előtt van, első mozis szereplése a Vasember 3-ban volt egy apró szerepben, illetve ugyanabban az évben feltűnt az Insidious második részében is. Jelenleg négy projektben érdekelt, köztük az új Sikolyban, úgyhogy nem kell sokáig kibírnunk a kis hölgy nélkül.

Stephanie Hsu (Minden, mindenhol, mindenkor)

Tény, hogy Michelle Yeoh és Ke Huy Quan elviszik a reflektorfény nagyját a díjszezonban, de nem feledkezhetünk meg a 32 esztendős Stephanie Hsuról sem, aki fantasztikusat alakított a Minden, mindenhol, mindenkorban. Eddig elsősorban sorozatokban találkozhattunk vele, de tavaly bizonyította, hogy remekül ért a komédiázás mellett a drámához is. Nem fog unatkozni a jövőben, eddig öt projektje van talonban, többek közt a Rian Johnson nevével fémjelzett Poker Face sorozat, de David Leitch akciójában, a The Fall Guyban is láthatjuk majd.

Gabriel LaBelle (A Fabelman család)

Az eddig felsorolt nevekkel ellentétben LaBelle eddig kifejezetten kevés színészi kreditet tudhat magáénak. A 20 éves srác apróbb szerepekben tűnt fel néhány filmben és sorozatban, úgyhogy igazi kiugrásnak számít, hogy kvázi a fiatal Steven Spielberget formálhatta meg A Fabelman családban. Noha nem feltétlenül fog díjakat kapni az alakításáért, mindenképp feltette magát a térképre és bizonyította, hogy olyan nagyágyúk mellett is megállja a helyét, mint Paul Dano vagy Michelle Williams.

Paul Mescal (Aftersun)

A 26 esztendős ír színész 2022 egyik legnagyobb durranása volt a szakmabelieknek. Néhányan már két évvel ezelőtt felkaphatták rá a fejüket a Normális emberek című sorozatban nyújtott teljesítménye láttán, ám Charlotte Wells Aftersun című műve hozta meg az igazi áttörést. Mescalnak elképesztő kisugárzása van, igazi jelenség a vásznon és lehengerlő természetességgel játszik. Ez bizonyára a fél világnak feltűnt, elvégre nem kevesebb mint kilenc(!) jövőbeli projektje van kilátásban, többek közt a Gladiátor folytatásának főszerepét is rábízták.

Frankie Corio (Aftersun)

Ha már az Aftersunnál tartunk, nem mehetünk el szó nélkül a másik főszereplő, a 13 éves Frankie Corio mellett sem. Ha Mescalra igaz volt a természetes játék, akkor filmbéli partnerére pláne. Fantasztikusan működik köztük a kémia, és kiegészítik a másikat, annyira jól működnek együtt. Ez annak fényében különösen nagy bravúr, hogy Coriónak nem volt korábban színészi tapasztalata. Amennyiben ezen a pályán marad, tehetsége alapján garantáltan nagy jövő előtt áll. Egyelőre Colm McCarthy (Fekete tükör) The Bagman című horrorjában tűnhet fel. Érdekes váltás lesz, de várjuk szeretettel.

Diego Calva (Babylon)

Damien Chazelle kaotikus látlelete Hollywoodról tele van sztárokkal, a 30 esztendős Calvának pedig olyan nevek mellett kellett helyt állnia, mint Brad Pitt vagy Margot Robbie. Finoman szólva sem vallott kudarcot, sőt megmutatta, hogy méltó partnere a fent említett csillagoknak. Eddig jobbára mexikói produkciókban tűnt fel, illetve 2021-ben a Narcos: Mexikóban is szerepelt egy évad erejéig. A Babylon egyértelmű kiugrás számára, annak ellenére, hogy a film borzasztóan megosztó, az ő alakítását egyöntetűen dicsérik, teljes joggal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.