Hirdetés

Ezeket a horrorokat várjuk még nagyon 2023-ban

|

Az év második fele se teljen para nélkül.

Hirdetés

Tavaly nyáron összehoztam egy kis válogatást, hogy mely horrorfilmekre érdemes még odafigyelni az évben. Elhagytuk 2023 első felét, ám a hátralévő hónapok is tartogatnak néhány parás, netán vérgőzös élményt. Az eddigi termés nem zavart különösebben sok vizet, az idei sláger egyelőre az új Evil Dead mozi, mely hozzánk sajnos nem jutott el, de az HBO Max kínálatába felkerült.

Hogy lesz-e olyan versenyző, ami képes azt a szintet megfejelni, az egyelőre rejtély, mindenesetre a lehetőség adott, elsősorban az alábbi filmeknek köszönhetően.

Hirdetés

Beszélj hozzám!

Említettem az Evil Dead Rise nagy futását, indie fronton pedig ez a Sundance-en bemutatott ausztrál produkció megy nagyot idén. Remek kritikákat kap, akik látták, azok többnyire szeretik és a koncepció is érdekesnek tűnik. A sztori szerint néhány fiatal talál egy bebalzsamozott kezet, aminek segítségével kapcsolatba tudnak lépni a természetfelettivel. Ebből persze bonyodalmak adódnak és elszabadul a pokol. Az A24 stúdió ritkán okoz csalódást és a kedvcsinálók alapján simán benne van, hogy egy különleges és kiemelkedő darabot láthassunk a zsánerben. Sokat nem is kell várni rá, ugyanis július végén a hazai mozikban is láthatjuk.

The Last Voyage of the Demeter

Drakulából sosem elég, s idén egyszer már láthattuk őt a Renfieldben, ebben az esetben már a kevésbé poénosabb oldala köszön vissza. Bram Stoker klasszikusának egyetlen fejezetére fókuszál a cselekmény, ami a címszereplő hajó útját meséli el. Itt gyanúsan nem lesz se vérromantika, sem igéző vámpírtekintet, sokkal inkább egy klasszikusabb értelemben vett, klausztrofób szörnyfilm. A rendező személye külön kecsegtető, a Lidérces mesék éjszakáját és A boncolást jegyző André Øvredal ugyanis ért a borzongáshoz. Magyar bemutatóról egyelőre nem tudni, de Amerikában augusztusban kerül mozikba.

Az ördögűző: A hívő

David Gordon Green masszívan megbolygatta a Halloween franchise állóvizét. Saját trilógiája a csúcsról indult, majd csúfosan megbukott az utolsó filmmel, ennek ellenére bizalmat szavaztak neki, hogy egy másik klasszikust is új megvilágításba helyezzen. Más kérdés, hogy Az ördögűzőnek szüksége van-e arra, hogy folytassák, de Green most megpróbálkozik ezzel. Az első részen kívül mindegyik későbbi felvonást figyelmen kívül hagyják, visszatér Ellen Burstyn és Linda Blair is, de ebből még bármi kisülhet. Okkal lehetnek aggályaink, ám az biztos, hogy Green képes valami különlegeset kihozni ebből a témából. Reméljük, fel is tud nőni a feladathoz. Október közepén elvileg megtudjuk.

Fűrész X

Adja magát a kérdés, hogy mennyire lehet várni egy franchise tizedik felvonását, ami ráadásul nem sok jóval kecsegtet. A Fűrész sorozatnak megvannak a rajongói, a feladványokkal, brutális csapdákkal, morális játékokkal el tud lenni az ember, de legutóbb a Spirál igazi mélypont lett. Persze már előtte sem volt csúcsformában Jigsaw és a sztori is roppant erőltetettnek hatott, nem beszélve a röhejes csavarokról, de a fanok még mindig előszeretettel gyártanak teóriákat, így úgy tűnik, van igény erre a gyilkos játékra. Tobin Bell karaktere hiába halott már részek óta, most visszatér, hátha ezzel visszacsábítanak néhány embert. Meglepne, ha akár a közepes szintet tudná hozni, de aki az eddigieket látta, valószínűleg ezt sem fogja kihagyni. Október végén minden kiderül.

Five Nights at Freddy's

Évek óta húzódik a népszerű játékfranchise filmes adaptációja. A bejelentés óta már kaptunk egy nem hivatalos FNAF művet Willy's Wonderland címmel, amiben Nicolas Cage szótlanul számolt le az animatronikus bábokkal, ám itt úgy tűnik, hogy jóval komolyabban veszik az összképet. Az előzetes nem rossz, a játékok mögött pedig van olyan háttértörténet, hogy abból ki lehessen hozni egy ütős és feszült horrort. Josh Hutcherson ideálisnak tűnik a főszerepre, Emma Tammi (A szél) pedig a rendezésért fog felelni. November elején a saját szemünkkel is meggyőződhetünk róla, hogy milyen élmény öt éjszaka Freddy-nél.

+1: Thanksgiving

Noha van hivatalos premierdátuma (november 17.), azonban se egy fotó, se egy szinopszist tartalmazó közlemény nem látott napvilágot Eli Roth filmjéről. Persze lehet mondani, hogy mi szükség rá, elvégre láttunk már egy előzetest 16 évvel ezelőtt. Hogy ez miként lehet? A Thanksgiving a Grindhouse filmek előtt leadott fake trailerek egyike volt és most végre egész estés mű készül belőle, akárcsak anno a Machetéből. A Halloween és a Véres Valentin stílusára kell majd számítani, illetve Roth elmondta, hogy nem egy paródiát, hanem kőkemény slashert készített. Bízzunk benne, hogy valóban kijön idén és hozzánk is eljut valamilyen úton-módon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.