Hirdetés

Megírnád a következő kasszasiker filmet? Segítünk a forgatókönyvben!

|

Forgatókönyvírással foglalkozó cikksorozatunk támpontot adhat ahhoz, hogyan állj neki a szkriptnek és mikre érdemes figyelned.

Hirdetés

Bármit is vés életében először papírra (novellát, regényt vagy forgatókönyvet), a legtöbb író garantáltan bele fog futni korai munkái során olyan hibákba, amikre a megfelelő tanácsok megfogadásával fel lehet készülni, azok helyes alkalmazásával pedig el is lehet kerülni őket.  

Hirdetés

Pontosan emiatt indítottuk útjára a forgatókönyvírással foglalkozó cikksorozatunkat szerkesztőnk, Goretity Dániel mentorálásában, hogy összeszedjük a legfontosabb ismereteket, amik csak szükségesek lehetnek ahhoz, hogy tiszták legyenek az írás alapjai és új szintre lépjen a végeredmény. Eddig a következő fejezeteket olvashattátok el a témában: 

A logline ereje, avagy hogyan add el a sztorid egy mondatban?
Karakter vagy történet? - A forgatókönyvírók két fajtája
Hősök és antihősök: A hős útja
Mesteri antagonisták a filmvásznon: mitől lesz egy ellenfél több, mint szimpla gonosz?

A műfajkeverés határai: a zsánerek megújulása Hollywoodban
Egy forgatókönyv felépítése és a három felvonásos struktúra
- A tét növelése, avagy nem minden a karakterek halála
- Mutass, ne mesélj! - a hatásos expozíció titka
- Mit akarsz mondani? - a téma kifejtése egy forgatókönyvben

Kérjük kommentben jelezzétek, ha esetleg lenne kérdésetek bármelyik cikkel kapcsolatban, illetve azt is, ha szívesen olvasnátok még hasonlókat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.