Hirdetés

Sorozatok, amik miatt érdemes lesz nézni az HBO GO-t 2019 első felében

|

A következő hónapok során olyan sorozatokkal fog bővülni az HBO GO, mint a True Detective, a Hatalmas kis hazugságok, a Krypton, a Trónok harca és a Fargo folytatása, de bőven lesznek újoncok is, mint amilyen a Csernobil és az Orgyilkos osztály.

Hirdetés

2018-ban is gazdag tartalomfelhozatallal találkozhatott az, aki az HBO GO-n kutakodott néznivaló után, elvégre bemutatkozott Jim Carrey új sorozata, a Most nevess! (Kidding), megérkezett az Aranyélet 3. évada, debütált az Éles tárgyak, elindult Az ifjú Sheldon és a Patrick Melrose, valamint felkerült a Robin Williamsről szóló dokumentum film is. 

Hirdetés

Az HBO továbbra sem lassít, jövőre is számos izgalmas sorozattal bővíti majd a streaming szolgáltatását, az újdonságok között pedig ugyanúgy megtalálhatóak a tűkön ülve várt kultikus darabok (Trónok harca), mint a kisebb gyöngyszemek, amik alig várják, hogy bemutatkozhassanak. Az alábbiakban tíz olyan visszatérő és tíz olyan újonc szériáról olvashattok, amelyek 2019 első felében kerülnek fel az HBO GO-ra és különböző okok miatt kíváncsiak vagyunk rájuk: 

Visszatérő sorozatok: 

Trónok harca 8. évad (Game of Thrones)

Tervezett premier: 2019 áprilisa

Mivel a George R.R. Martin regényeiből táplálkozó sorozat már pár évaddal ezelőtt elszakadt az alapanyagtól és a saját útját járja a karakterekkel, ezért fogalmunk sincs róla, hogy az HBO írói hogyan fogják lezárni Westeros történetét, de az biztos, hogy a költségvetésen nem spóroltak, így egy minden eddigieket felülmúló látvány és izgalmas záróévaddal lepnek majd meg minket, amely halálokkal sűrűn megtűzdelve énekli meg a tűz és jég dalát hat részen keresztül.


True Detective 3. évad

Premier: 2019. január 14.

Az HBO az előző két évadot is jegyző Nic Pizzolattóval karöltve jövőre elhozza nekünk az egyedi atmoszférával megáldott sorozatának harmadik felvonását, amely ismételten vidéki környezetben, az Ozark hegység lábainál heverő Arkansasban bontja ki a több idősíkot felölelő történetét. A középpontban ezúttal a Holdfényben nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott Mahershala Ali áll, de érdemes lesz odafigyelni Stephen Dorff (Penge) és Ray Fisher (Az Igazság Ligája) alakítására is. 


Hatalmas kis hazugságok 2. évad (Big Little Lies)

Tervezett premier: 2019 második negyedévében

Egy városka teli indulatokkal és feszültségekkel. Egy gyilkosság, amiről nem tudjuk, hogy ki az áldozat és ki az elkövető. Négy nő élete, amely tele van drámával és örömmel is. Jean-Marc Vallée egy piszok erős minisziériát hozott össze az HBO számára, amely nőkről szól ugyan, de nem csupán számukra élvezhető, ez pedig nem csupán a rendezés, hanem a főbb szerepekben brillírozó színésznők (Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Laura Dern) érdeme is. Az új rendezővel, Andrea Arnolddal készült folytatáshoz csatlakozik Meryl Streep is, így biztosak lehetünk benne, hogy sok izgalom vár még ránk.

Krypton 2. évad

Tervezett premier: 2019 első negyedéve

A Syfy egyik legnagyobb dobása a Superman előzménysorozat, amely a legendás hős szülőbolygójának elpusztítása előtt játszódik és az Acélember nagyapjának, Seg-Elnek az életét követi nyomon, amint tetteivel megpróbálja visszaállítani az El-ház becsületét, megmenteni a szeretteit és megvédeni az örökségét. A második szezon már csak azért is roppantul érdekes lesz, mivel felvonultatja majd a DC Comics brutális és halhatatlan fejvadászát/antihősét, Lobót, akit az alábbi képen látható Emmett J. Scanlan (Constantine) megformálásában, de Doomsday eljövetele is jó okot szolgáltathat a figyelemre. 

A szolgálólány meséje 3. évad (The Handmaid's Tale)

Tervezett premier: 2019

Már akkor belekóstoltunk a Margaret Atwood örökbecsű könyve alapján készített disztópikus Hulu-sorozatba, amikor A szolgálólány meséje sorozat szinkronfelvételén jártunk, azóta viszont lement a második évad is, amely alaposan megviselte lelkileg a széria követőit. Nem várunk kevesebbet a harmadik etaptól sem, amelyben ugyan Atwood továbbra is közreműködik, de már nem ő mozgatja a szálakat, így azon kívül, hogy a legutóbbi évadzárókor életben maradt karakterek valószínűleg visszatérnek szinte semmi mást nem tudunk arról, hogy mit tartogat nekünk Gilead. 

Luther 5. évad

Tervezett premier: 2019. január

Sok néző szívébe lopta be magát John Luther főfelügyelő, amikor egy sorozatgyilkos letartóztatását követően rövid kényszerpihenő után visszatért a rendőrséghez és egy fiatal zseni, Alice Morgan szüleinek meggyilkolása miatt kezdett el nyomozni. Azóta már sok évadon keresztül követhettük végig az Idris Elba által nagyszerűen eljátszott detektív ügyeit, a négy részesre tervezett 5. évadban  pedig egy gengszter fiának eltűnése okozza a majd a bonyodalmakat. 


Barry 2. évad

Tervezett premier: 2019 második negyedéve

A Bill Hader főszereplésével készült dramedy már a pilottal képes meggyőzni arról a nézőket, hogy folytatásra érdemes, majd a második és harmadik epizód meg is erősíti ezt. A Barry hasonló stílusú, mint a Dexter, ebben is egy olyan srác tud szimpátiát kiváltani belőlünk, aki gyilkol, viszont annál kevésbé véresebb és sokkal viccesebb. Hader pedig nagyszerű a főszerepben, ahogyan a mellékszereplők is jól el lettek találva. Az sem utolsó pozitívum, ahogy a készítők egyensúlyoznak a komoly és komolytalan témák, pillanatok között. Éppen ezért várjuk, hogy mivel készül meglepni minket a folytatás. 

Fargo 3. évad

Tervezett premier: 2019 második negyedéve

Az Emmy és Golden Globe-díjas sorozat ismét egy bűnügyi esetet vesz alapul, a színészgárda pedig egyszerűen pompás, hiszen olyan tehetségek alkotják a stábot, mint Ewan McGregor (dupla szerepben), Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead és David Thewlis. A Fargo 3. évada 2010-ben játszódik, a történet pedig Emmittet (McGregor) és testvére, Ray Stussy rivalizálását követi nyomon, méghozzá az előzményeket is jegyző Noah Hawley (Légió) elképzelésében. 


Milliárdok nyomában 4. évad (Billions)

Tervezett premier: 2019 első negyedéve

Egy izgalmas széria, ami a New York-i pénzügyi nagykutyák világában játszódik, főhőseink pedig a ravasz államügyész, Chuck Rhoades (Paul Giamatti) és az ambiciózus pénzügyi befektető, Bobby "Axe" Axelrod (Damian Lewis), akiken keresztül bővebb betekintést kaphatunk a hatalmasságok világába. A két Emmy és Golden Globe-díjas sztár hamarosan negyedszerre fognak összeakaszkodni egymással, de ezzel a néző csakis nyerhet. 


Diane védelmében 3. évad (The Good Fight)

Tervezett premier: 2019 első negyedéve

A férjem védelmében (The Good Wife) spin-off két oszlopos tag, Diane (Christine Baranski) és Lucca (Cush Jumbo) köré épült fel, akikhez csatlakozott a Trónok harcából is ismert Rose Leslie Maia nevű karakterével, hogy hárman együtt folytassák az anyasorozat által megkezdett utat. A siker nem maradt el, így már harmadszorra térnek vissza és szórakoztatják a nézőket részről-részre. 

Új sorozatok: 

Csernobil (Chernobyl)

Tervezett premier: 2019 tavasza

Az HBO és a Sky közösen készített egy öt részes minisorozatot az 1986--os csernobili atomkatasztrófáról, a történet pedig azokra az emberekre fókuszál, akik erejükön felül mindent megtettek annak érdekében, hogy az ukrajnai atomerőmű reaktorainak végzetes balesete a lehető legkisebb veszélyt jelentse Európára nézve. A megrázó eseményt olyan színészek segítenek elmesélni, mint Jared Harris, Stellan Skarsgård, Emily Watson és Barry Keoghan, ami iránt mi sem lehetünk közömbösek, hiszen a tragédia Magyarországon is éreztette a hatását. 

Orgyilkos osztály (Deadly Class)

Tervezett premier: 2019. január 17.

Az Amerika Kapitány: Polgárháború rendezőpárosa és a Banshee producere egy különleges képregény sorozattá formálásában segédkeznek: ez Rick Remender (Uncanny Avengers, Uncanny X-Force, Venom) Image Comics-os műve, a Deadly Class. A sztori a 80'-as években játszódik, amikor tinédzser főszereplőnket felveszik egy bérgyilkosok kiképzésére kihegyezett, titkos és elit gimnáziumba. A koncepció egy brutális, kegyetlen, véres és elszállt akcióőrület a javából, nem ígér kevesebbet az alábbi trailer sem. Mellesleg a Fumax februárban kiadja a képregényváltozatot, érdemes gyűjteni rá. 


Roswell: New Mexico

Tervezett premier: 2019. január 16.

A New Mexico alcímű sorozat ugyanúgy Melinda Metz Roswell High-regényei alapján készült, mint amikből a 15 évvel ezelőtti széria is ihletet merített, de inkább újragondolja azokat. Főhősünk egy illegális bevándorló lánya, aki édesapja betegsége miatt visszatér a szülővárosába, a hírhedt ufószerencsétlenség miatt turistákat csábító Roswellbe, csakhogy rádöbben, hogy az egykori szerelme a két testvérével együtt földönkívüli, akik egész életükben titkolták a képességeiket. Carina Adly Mackenzie (A sötétség kora) drámája a The CW-nek készült, de a hazai nézők az HBO GO keretében izgulhatnak majd rajta.


A 22-es csapdája (Cath-22)

Tervezett premier: 2019 első negyedéve

Joseph Heller 1961-es, a II. világháború utolsó éveiben játszódó szatirikus történelmi regényét már több alkalommal is feldolgozta Hollywood, azonban most George Clooney produceri felügyeletével készült belőle egy 6 részes miniszéria is a Hulura, amelynek szerepeiben Kyle Chandlert (Az Argo-akció, Super 8), Hugh Laurie-t (Doktor House), Christopher Abbottot (Csajok) és magát Clooney-t  köszönthetjük. A történet legfőképpen Yossarian százados (Abbott) történetét követi nyomon, aki Amerika légierejének 256. századában szolgál bombázótisztként. 

Siker (Success)

Tervezett premier: 2019. január 6.

Az Oscar-díjas Danis Tanovic (Senkiföldje, Halál Szarajevóban) Horvátországban forgatott hat epizódos drámája, amely az HBO Europe első eredeti sorozata az adriai régióban és négy idegen sztoriját meséli el, akiket egy erőszakos esemény köt össze. Nézzétek meg az ízelítőjét, a hangulata magáért beszél. 


Pretty Little Liars: The Perfectionists

Tervezett premier: 2019 második negyedéve

A Hazug csajok társasága spin-offja, amelyben a szereplők közül ketten is visszatérnek Alison (Sasha Pieterse) és Mona (Janel Parrish) személyében. A The Perfectionists segítségével az "anyasorozat" kreatív elméje, I. Marlene King továbbgörgetheti a sztorit, amely Beacon Heightsben játszódik és az ottani, ugyancsak sűrűn titkolózó gimisek kapják benne a főszerepet. 


Warrior

Tervezett premier: 2019 tavasza

Egy Bruce Lee által inspirált drámasorozat, amelyért a Justin Lin (Star Trek: Mindenen túl, Halálos iramban 6) producerként, a Banshee társalkotója, Jonathan Tropper pedig íróként felel. A 19. századi San Franciscóban játszódó történet keretét az Amerikába vándorolt és a Kínai negyedben működő, szervezett bűnöző családok élete adja meg, ilyen körülmények között ismerhetjük meg a Kínából érkező fiatal harcművészt, aki belekeveredik a véres bandaháborúkba. 


Fekete hétfő (Black Monday)

Tervezett premier: 2019. január 21.

A Showtime sorozatában Don Cheadle, Andrew Rannells, Regina Hall és Paul Scheer szereplésével élhetjük át virtuálisan a Wall Street történelmének egyik legsötétebb napját, 1987. október 19-et, ami minden idők legnagyobb egynapos tőzsdei összeomlása volt (nem összekeverendő az 1929-es fekete keddel, amely a nagy gazdasági világválság első napjaként vonult be a történelembe). A Seth Rogen és Evan Goldberg produceri felügyeletével készült projekt nem finomkodik semmilyen szinten, így hamisítatlanul tárják elénk a korszakot. 


City on a Hill

Tervezett premier: 2019 második negyedéve

A Matt Damon és Ben Affleck produceri közreműködésével készülő Showtime-sorozat a 90'-es évek Bostonját mutatja be, ahol a korrupció és a rasszizmus olyan mindennapos volt, mint a levegő, legalábbis addig, míg egy Brooklynból érkezett afro-amerikai ügyész (Aldis Hodge - Friday Night Lights, Lépéselőnyben, A számolás joga) egy helyi FBI-ügynök (Kevin Bacon) segítségével megold egy olyan ügyet, amely hatással van a város egész alvilágára. 

ZeroZeroZero

Tervezett premier: 2019 második negyedéve

A Zéró, zéró, zéró, vagyis a három nulla a kokain tisztaságára utal, így nem véletlenül adta ezt a címet Roberto Saviano nápolyi születésű oknyomozó újságíró a könyvének, ugyanis a regény bemutatja, hogyan zajlik a kokainkereskedelem a világon. Ebből faragott sorozatot a Sicario 2 rendezője, Stefano Sollima, Leonardo Fasoli (Gomorra) és Mauricio Katz (Nino Santo, Miss Bala, Maniac), a koncepcióhoz pedig olyan színészeket nyertek meg, mint Dane DeHaan (Az erő krónikája, Valerian és az ezer bolygó városa), Gabriel Byrne (Közönséges bűnözők, Ítéletnap) és Andrea Riseborough (Feledés, Éjszakai ragadozók, Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)). 

Ti mely sorozatokat várjátok a legjobban a listából?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.