Hirdetés

Szerintünk ők alakíthatnák az új Fantasztikus Négyes tagjait

|

A hivatalos bejelentések előtt még tartunk egy utolsó esélylatolgatást és "mi lenne, ha?" játékot a következő Fantasztikus Négyes csapat megformálóit illetően.

Hirdetés

A filmes szakmák közül különösen érdekesnek és izgalmasnak találom a színészkedést, aminek kapcsán mostanság egészen magával ragadott a casting témaköre is. Úgy gondolom, hogy elképesztően sokat dobhat egy film sikerén vagy egy karakter megformálásának magasabb szintre emelésében a megfelelő színész megtalálása és leszerződtetése. Az utóbbi pár évben az internetnek és a közösségi médiának hála persze számtalan rajongói casting is napvilágot látott, amiknek a 99%-a természetesen sohasem válik be - hála a jó égnek, legalábbis ami az ötletek javarészét illeti. Viszont számomra mindig is egy könnyed, jópofa elfoglaltságnak és játéknak bizonyult egy-egy ilyen eszmefuttatás, úgyhogy mivel nyakunkon az idei D23 Expo, ahol potenciálisan felfedik a közelgő Fantasztikus Négyes rendezőjét és esetleg a színészeket is, gondoltam "utoljára" nekivágok egy ilyen gondolatkísérletnek.

Hirdetés

Mivel egyszerre tudunk elképzelni egy tapasztaltabb, negyvenes éveikben járó korosztályt, valamint egy fiatalabb, főleg harmincasokból álló csapatot is, ezért mind a 4+1 karakter kapcsán több névvel is készültünk attól függően, hogy melyik irányba szeretnék terelni a Marvel legelső családját.

Reed Richards / Mr. Fantastic

Essünk túl rajta rögtön a cikk legelején: nem fogom a John Krasinski/Emily Blunt párost javasolni. Egyrészt már így is literálisan mindenki őket szeretné a szerepre (főleg a Doctor Strange második része óta), másrészt pedig, személyes vélemény, de őszintén szólva egyikőjüket sem érzem annyira jó választásnak a szerepre, főleg Krasinskit, aki számomra teljesen más archetípust testesít meg.

Most pedig, hogy az olvasók háromnegyedét elveszítettem: Reed úgy gondolom, hogy egy prominens szerepet fog betölteni a Marvel jövőjében és emiatt, valamint a korábbi kisiklott próbálkozások miatt valószínűleg kelleni fog a "star power" a megformálójának. A színész, bárki lesz is, egyszerre kell képes legyen hozni a kimért, olykor rideg, "a cél szentesíti az eszközt" tudóst, valamint a sokszor két szék közé eső családapát és szerető férjet is.

Tapasztaltabb és fiatalabb korosztály kapcsán nehezen tudok dönteni két név között, úgyhogy Reed kapcsán végül csalok és összesen, a fiatalabb választással együtt három színészt is javasolni fogok.

Az egyik kedvenc javaslatom a szerepre - amióta az eszemet tudom - Joseph Gordon-Levitt. Szerintem nem kell bemutatnom az idén 41 éves színészt, akinek eléggé széles repertoárja van ahhoz, hogy képes legyen a fentieknek megfelelve eljátszani Reed karakterét (ráadásul még kinézetre is passzol). Ha ki kellene emelnem egy szerepét, amiben talán a legközelebb került ahhoz, amit elképzeltem, az a Snowdenben nyújtott alakítása a címszereplőként. JGL két évvel ezelőttig az egyetlen és abszolút favoritom volt a szerepre, aztán pedig meglestem…

…a The Good Place-t, ami után pedig nem sokkal bele is futottam egy-két rajongói javaslatba, amik engem is megnyertek William Jackson Harper nevét illetően. Chidiként bemutatta, hogy mennyire pofátlanul jól áll számára a "tudós kocka" szerep, amit párosítva a Love Life 2. évadában nyújtott őrlődéseivel és olykor távolságtartó személyiségével, szerintem ő is egy pazar választás lenne a szerepre. Noha közel sem akkora sztár, mint JGL, a The Good Place-nek köszönhetően eléggé sokan megismerték a 42 éves színész nevét.

Ami pedig a kicsit fiatalabb korosztályt illeti, nos: légyszi rakjátok el a vasvillákat és a fáklyákat egy percre, viszont Penn Badgley, a You főszereplője (vagy másképpen Dan a Gossip Girl-ből, XOXO) ugyan eretnek választásnak tűnhet, de meg vagyok róla győződve, hogy remek munkát végezne a szereppel. Ha eltekintünk minden pszichopata pillanatától a You-ban - amit igazából a sorozat 95%-ban nyújt -, akkor látjuk azt a fajta megszállottságot is, amit egyszerre vált ki a tudásvágy és a szerelem belőle. Noha kőkemény hét epizódig tudtam elviselni a Gossip Girl rejtelmeit, de ha sikerül belőni a Reed-alakítását valahol félúton Dan és Joe között, akkor egy remek Reed lehetne a 35 éves Badgley. Noha WJH-hoz hasonlóan ő is sorozatos színész inkább, szóval ez a hátrányára válhat.

Hogy még egy fiatalabb nevet bedobjak: a szintén 35 éves Rahul Kohli (akit legutóbb a Mise éjfélkorban láthattunk) szintén szimpatikus és érdekes, merész választás lenne - ráadásul a színész még egy kisebb mini kampányt is folytatott a szerepet illetően. Vele is kiegyeznék, ha a közelgő hetekben bejelentenék a nevét.

Sue Storm / A Láthatatlan Nő

Az ideális Sue megtalálása szerintem a legnehezebb feladat, ugyanis egy olyan karizmatikus, határozott női karakterre keressük a megfelelő színészt, aki megálljt parancsol a férje veszélyes és határokat nem ismerő hülyeségeinek és tudásszomjának, képes kordában tartani a forrófejű öccsét, felkaparja a földről Bent, ha épp szükség van rá, miközben a saját problémáival és nehézségeivel is küzd feleségként és családanyaként - főleg, ha Namor is a képbe kerül. Olyasvalakit keresünk tehát Sue szerepére, aki képes a határozott, "itt húzzuk meg a határt" módon felállni karizmatikus vezetőként és szuperhősként, valamint az odaadó feleség és családanya szerepe sem életidegen tőle.

Ha a tapasztaltabb Reedhez keresek párt (ide illene egyébként Emily Blunt), akkor a számtalan felmerülő név kapcsán számomra, aki a leginkább megtestesíti a fentebb leírtakat, az Yvonne Strahovski. A tavalyi A holnap háborújában jött az ötlet, azóta pedig nehezen tudtam elengedni, s habár ott inkább a körvonalazott karakter "első felét" hozta tökéletes módon (ha akadnak esetleg Chuck rajongók, ők talán megerősíthetnek, pár jelenet alapján mintha ott is ezt hozta volna), a kisugárzásában látom azt, hogy a másik résszel is simán elboldogulna. Annak a jeleit maximum a 2018-as Predator - A ragadozóban láthattam nagyjából két perc erejéig, szóval azt nehezen hívnám kiindulási alapnak, de a semminél talán több. Mindenesetre Yvonne Strahovski, mint egy tapasztaltabb Sue Storm (a színésznő idén 40 éves) működhetne.

A húszas évei végén, harmincas évei elején járó jelöltek száma végtelen, de a legtöbb javaslat kapcsán mindig is éreztem valami diszkomfortot. Margot Robbie valahogy a fejemben a Wall Street farkasában nyújtott alakítása és Harley Quinn után nekem egyszerűen nem passzol ehhez a szerephez. Jennifer Lawrence-ről hallani se akarok képregényes szerepben azóta, amit az X-Men filmekben leművelt, plusz őt valahogy nem igazán látom a szerető családanya karakterének szerepében. Belefutottam pár Saoirse Ronan javaslatba is, de egy millió éven belül sem látom magam előtt, hogy "Meryl Streep 2" ilyen szerepre adná a fejét - ráadásul itt sincs meg a szinergia a szereppel. Samara Weaving nevét is sokszor látom, de szerintem ő túlzottan "agresszív" Sue-nak, a Happy Death Day széria Jessica Rothe-ja pedig túlzottan el van tűnve mostanában, habár a végleges javaslatom után talán ő lenne a következő választásom.

Viszont egyikőjük sem annyira erős számomra, mint a mindössze csak 29 éves Jodie Comer, akit a Megszállottak viadala sorozatban nyújtott fenomenális alakításáról, a Free Guy-ból vagy Az utolsó párbajból ismerhetett meg a közönség. Szerintem minden benne van, hogy tökéletes Sue Storm legyen, aki pedig Ryan Reynolds-szal fel tudta venni a karizmaversenyt, az bárkivel képes lenne.

Hirdetés

Johnny Storm / A Fáklya

Szerintem ebben a kategóriában leszek a leginkább "egyszerű", a legtöbbször emlegetett nevek ugyanis számomra is az esetek többségében szimpatikusak. Ugyanitt, ha Sue-nak megszavaztam a legnehezebb döntésnek járó díjat, akkor Johnny talán a legkönnyebb.

A tapasztaltabb korosztály kapcsán rövidre is zárnám: Zac Efron, pont. A srác nemcsak az atletikus és forrófejű playboyt képes hozni, aki az agyadra megy, hanem a komolyabb, drámai pillanatokat is kisujjból kirázná az utóbbi pár éve alapján. Elképesztő hírnévvel bír és jókora tömeget lenne képes becsalogatni a mozikba, ő hozzá már tíz évvel ezelőtt is illett volna ez a karakter, valamint most is, csak immáron egy tapasztaltabb, némileg higgadtabb Johnny lenne. Biztonsági játék a részemről, tudom, de Efron szerintem tényleg tökéletes erre a szerepre.

Na jó, oké. Legyen egy alternatíva is. Ha már szóba került a The Good Place, Jianmu, vagyis Jason, vagyis Manny Jacinto is egy érdekes választás lehetne, olyan, ami tényleg meglepne, de kíváncsian várnám, mit hoz ki belőle.

Fiatalabbak kapcsán pedig a Stranger Things felé fordulok, de nem Joe Keery irányába kacsintgatok, hanem sokkal inkább Dacre Montgomery az, aki elég egyértelműen eszembe jut, ha a lángoló fejű, vadulós Johnnyra gondolok. Keery is működne, de ő hozzá inkább más típusú karaktereket képzelnék már el a Free Guys és a Stranger Things utóbbi pár évada alapján, mint egykoron. Dacre viszont a 2017-es Power Rangersben is megmutatta, hogy mennyire jól tud csapatban működni és habár Efronhoz hasonlóan az ő neve kapcsán se kellett megerőltetnem magamat, szintén úgy gondolom, hogy pöpecül tudna működni.

Ben Grimm / A Lény

Először is nem, nem fogom Dwayne Johnson fotóival elárasztani a cikket, nyugi.

Sue mellett Ben még az igazán trükkös, hiszen a leendő színész ideje túlnyomó részében vélhetően mo-cap ruhában fog flangálni a forgatáson, a vásznon pedig egy adag kősziklát látunk majd belőle, szinte semmi mást. Ezen felül, ha a Marvel tényleg annyira figyelni fog a szereposztás kapcsán a diverzitásra, akkor ők valószínűleg egy zsidó háttérrel bíró színészt választanak majd Ben szerepére, akinek az életében Magneto mellett leginkább meghatározó a zsidó hitvallása a képregények lapjain. Ennek megfelelően én is ilyen színészeket fogok javasolni most a szerepre, de simán lehet, hogy ilyen szinten már nem fognak figyelni a szereposztásnál (Oscar Isaac-nél sem számított ez annyira Holdlovag kapcsán), és totál mellé lövök most.

Keresünk tehát egy olyan színészt, akinek a mimikája és a hangjátéka is piszkosul erős és változatos annak érdekében, hogy képes legyen eljátszani a Lény szerepét. A tapasztaltabb kategóriában versenyzők körében ez számomra nem is kérdéses: a tökéletes nagybácsi, barát, zúzda és sokszor érzelmi roncsot is egyformán pazarul hozni tudná Jason Segel, vagyis az Így jártam anyátokkal sorozat Marshallja. Vele kicsit csalok, ugyanis felreppentek olyan pletykák, miszerint hamarosan feltűnik egy Disney+ sorozatban, ám ezeket a híreszteléseket nyilvánvalóan még nem erősítették meg. De igen, úgy gondolom, hogy a 42 éves Segel tökéletesen illene a már említett JGL/WJH, Yvonne Strahovski, Zac Efron/Manny Jacinto választásaim mellé. Liev Schreiber egy tíz-tizenöt évvel ezelőtt működhetett volna, de így ötvenen felül szerintem már kiöregedett ebből a szerepből.

Ami a fiatalabbakat illeti, nos, a szerep jellegéből adódóan őszintén Segel ezzel a társasággal is tudna működni. Viszont mindenképp szeretnék bedobni két olyan színészt is, akik a fiatalabb generációt erősíthetnék és látom őket a szerepben.

Az egyikőjük a Hamiltonból vagy a Snowpiercer sorozatból ismert Daveed Diggs, akinek a karizmája tuti, hogy átjönne több rétegnyi kősziklán túl is. Diggs zseniális, az egyetlen ellenérvem őszintén szólva vele kapcsolatban az, hogy simán kinézhet neki valami nagyobb, szóló szerep is a későbbiek során és lehet a Marvel (vagy más stúdió) inkább mást szánna neki.

A másik pedig egy olyan választás, akit őszintén még sehol sem láttam a neten: a legutóbbi Pitch Perfect újrázásom után villant be a 35 éves Skylar Astin neve. Astin egy remek barát és szerethető karakter lenne, tökéletesen ellensúlyozná Reedet (főleg, ha Badgley kapná a szerepet), akinek így még jobban át tudnánk érezni a személyes tragédiáját.

És azt hiszem végeztünk is, igaz? Nincs senki más fontosabb karakter, főleg nem gonosz, akinek a neve felmerül a Fantasztikus Négyes kapcsán? Akit évek óta epekedve vár a legtöbb képregény rajongó? Hirtelen nem ugrik be senki, úgyhogy köszi szépen, hogy a végére értetek, írjátok meg kommentben, mit gondoltok a javaslataimról és…

… na jó.

Úgyis ide tekert le mindenki legelőször, ne is próbáljatok meg letagadni. Jöjjön a lényeg.

Victor Von Doom / Doctor Doom

Ahogyan Reed és Sue, úgy Doom kapcsán is kizárással kezdeném a sort és hiába sorra visszatérő nevek a témában, a koruk, vagy a korábbi Marvel szerepeik miatt Mads Mikkelsen (56, Kaecilius a Doctor Strange-ben), Nikolaj Coster-Waldau (52), Michael Fassbender (45, ami még stimmelne is, de Magneto után nem túl sanszos) és Jon Hamm (51) szerintem kiesnek a versenyből. Öt-tíz évvel ezelőtt szerintem például egy Coster-Waldau vagy egy Mikkelsen sima befutó lehetett volna.

Ha a Marvel Filmes Univerzum első három fázisának nagy-nagy gonosza Thanos, a negyedik-ötödik-hatodik fázisának pedig Kang, akkor a jövőt illetően biztosak lehetünk benne, hogy Victor Von Doom lesz a meghatározó ellenfele a Marvel hősök számára. Az egyik legnagyobb rajongótábort magáénak tudható antagonista egyszerre uralkodó, vezető, a határait még Reednél is durvábban feszegető tudós, aki nem mond nemet a mágiára, valamint az érzelmi és politikai manipuláció sem áll távol tőle. Olyasvalaki kell, akitől megfagy a vér az ereinkben, mégis valahogy valami beteges és érthetetlen módon megértjük és vonzódunk hozzá. Ó, és persze aki képes a hangjával is úgy játszani egy fémmaszk mögül, hogy bárkit ledominál a szobában.

A tapasztaltabb, idősebb generáció kapcsán rögvest be is ugrik egy név csak… Jó, nézzétek: imádom Cillian Murphy-t, több, mint tökéletes lenne a szerepre, DE egyszerűen nem látom magam előtt, hogy a 46 éves színész hosszú távon aláírnia gonoszkodni a Marvelnek. Murphy egy roppantul privát személyiség, nincs is fent egyik közösségi médián sem, egyszerűen nem látom magam előtt, hogy ez a szerep valami olyasmi, amit ő üldözne. Talán, ha egyetlen egy filmről lenne szó. Persze ha bejelentik a nevét, akkor az egy óriási casting lenne a Marvel részéről és nem fogadnám savanyú pofával, az biztos.

Helyette olyasvalakit javasolnék, akitől nem áll távol a gonoszkodás és a "hangjáték" kapcsán rögvest beugrott a neve - főleg, hogy a Smallville nyolcadik évada óta imádom a színészt. Bizony, itt most bedobnék egy Sam Witwer castingot, aki az említett évadban Davist/Doomsday-t alakította, azóta pedig Darth Maul szinkronhangjaként híresült el a Star Wars rajongók körében. A probléma az, hogy Witwer sohasem jutott el a prominens filmes szerepekig, így csekély esélyét látom, hogy a Marvel rábízna egy EKKORA szerepet.

Aki szerintem ilyen téren (is) ideális választás lehetne, korban, ráérésben, mindenben igazából, az nem más, mint Rami Malek. Az egyiptomi származású Oscar-díjas színész a Mr. Robotban és a legutóbbi James Bondban is megmutatta, hogy milyen végletekig képes elmenni egy megszállott zseni karakter bőrében, szerintem ő vele is nagyot nyerne a Marvel Victor Von Doom-ként, főleg, hogy a Bohém rapszódiában nyújtott alakítása óta Freddy Mercuryként rengetegen megismerték a nevét.

Érdekesség, hogy belefutottam két Skarsgard tesó nevébe is a szerep kapcsán, de az idősebbiket, vagyis Alexandert valahogy nem látom ebben a szerepben.

A fiatalabb Doom szerepére Bill-t viszont annál inkább: kétlem, hogy az Örökkévalókban nyújtott szerepe a gonosz Króként annyira meghatározó lett volna, hogy kizárja egymást a kettő (le merem fogadni, hogy velem együtt sokatok most a cikk kapcsán tett szert egyáltalán erre az információra). Pennywise-ként már így is halálra rémített épp elég embert, az ő tekintetében is megvan az a fajta könyörtelen báj, ami Doom esetén előny lenne, szóval igen, Bill Skarsgard szerintem egy potenciálisan jó választás lehetne.

Viszont, ha már egy fiatalabb Doomról beszélünk. Lenne itt még valaki…

Valaki, aki legutóbb talpig beöltözve, a hangját teljesen eltorzítva terrorizált jó pár közkedvelt sorozatos karaktert. Akinek a szóban forgó alakítása egy az egyben magába foglalt szinte mindent, amire egy hű Doom megformálásban közrejátszana. Irigység. Hatalomvágy. Tudomány és okkultizmus keveréke. Manipuláció. Uralkodás egy titkos birodalom felett.

Na, megvan már? Ismerhetitek több néven is.

Henryként. Egyesként. De leginkább Vecnaként.

Bizony, még egyszer, utoljára előrántom a Stranger Things szereplőgárdáját, mert úgy hiszem, hogy egy fiatalabb Doom szerepére Jamie Campbell Bower az egyik legjobb választás lehetne, az összes felsorolt név függvényében is.

Huh, most már tényleg a végére értünk! Szerintetek van esélye bármelyik említett színésznek valamelyik szerepre? Ti kiket látnátok szívesen a Fantasztikus Négyes soraiban? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.