Hirdetés

Szerkesztőségi körkérdés: melyik Marvel-tartalmakat várjuk a leginkább?

|

Lesz új Penge, Deadpool és A galaxis őrzői is, de vajon ott vannak a kívánságlistánkon?

Hirdetés

A San Diegó-i Comic Con és a D23 alkalmával a Marvel Studios alaposan megsorozta a rajongókat bejelentésekkel és látnivalókkal, így nem csupán olyan projektekhez kaptunk előzetest, amik a közeljövőben jönnek (mint a Fekete Párduc 2), de az ötödik és hatodik fázis filmjeit, sorozatait is felvázolta. Persze akadnak olyanok, amiknél csak egy logóval rendelkezünk, így nagyon nehéz megítélni, hogy várjuk-e őket, viszont annyi tartalmat betervezett a Marvel, hogy úgy gondoltuk, megkérdezzük a szerkesztőinket, mit várnak leginkább a felhozatalból. Akadnak nagy hiányzók a listáról (mint a Thunderbolts), de James Gunn következő rendezése kirobbanthatatlannak bizonyult.

Hirdetés

Szabó "Szada" Dániel  - Deadpool 3

Hogy Ryan Reynolds mennyire szívén viseli a nagypofájú zsoldos sorsát, azt hűen tükrözi, hogy a 20th Century Fox vezetőségét gerillamódszerekkel győzte meg a Deadpool film megvalósításáról, azóta pedig már láthattunk egy még őrültebb folytatást is olyan mellékszereplőkkel, mint Kábel (Josh Brolin) és Dominó (Zazie Beetz), valamint cameókkal, mint az X-Men csapat vagy Brad Pitt. A vállalat Disney általi felvásárlásával bizonytalanná vált a tervezett Deadpool 3 sorsa, de Kevin Feige-ék biztosítottak mindenkit arról, hogy a karakter rajongói nem fognak hoppon maradni és családbaráttá sem fogják tenni a figurát, ez a szabadszájúság és erőszakosság pedig a Disney+ korhatáros részlegéhez (a Starhoz, ami a Hulu tartalmait is összefogja) remekül fog passzolni. Ha a Disney valóban nem fogja visszafogni Reynoldsot, akkor várhatóan egy újabb eszement folytatást kapunk, amely még több ütős cameót eredményezhet, hiszen a Bosszúállók és Deadpool már egy esernyő alá tartoznak. A negyedik fal áttörése pedig garantáltan jobban fog menni Wade Wilsonnak, mint Jennifer Waltersnek...

Milány Botond - A galaxis őrzői 3.

Ugyan a Negyedik fázis filmjei - de főleg sorozatai - nekem is csak ritkán nyerték el a tetszésem eddig, és kezdem én is érezni a Marvel Filmes Univerzum megfáradásának jeleit, azért jönnek még a közeljövőben olyan projektek, amik visszaadhatják a hitemet. Rögtön idén érkezik például a Fekete Párduc folytatása, amit nem különösebben vártam. Ám az első előzetes olyan szinten volt erős és hatásos minden tekintetben, hogy azonnal az egyik legjobban várt Marvel-mozivá lépett elő nálam. Ennél kicsit visszafogottabban, de bizakodom a Loki 2. évada - mely a hírek szerint az egész Multiverzum-saga meghatározó darabja lesz -, és a két következő Bosszúállók kaland (Kang-dinasztia és a Titkos háború) iránt is. De a projekt, ami iránt a leginkább lelkesedem, az A galaxis őrzői harmadik része. Nem csak amiatt, mert James Gunn nálam eddig még nem hibázott szuperhős fronton (a két Őrzők-film mellett csinált egy Öngyilkos Osztag és egy Békeharcost is), hanem mert egy olyan nagy ívű, akciódús és drámai lezárás várhat Űrlordékra jövőre, amit semmi pénzért nem cserélnék el. Nem mellesleg bemutatkozik Adam Warlock is, ez pedig önmagában elég ok a várakozásra. (Plusz, ami az egészet megkoronázza nekem: napra pontosan a szülinapomon, 2023. május 5-én debütál a mozikban [legalábbis Amerikában, nálunk várhatóan egy nappal előtte, 4-én]. Mi ez, ha nem tökéletes szülinapi ajándék?)

Péter Zsombor - Bosszúállók: Titkos háború

Ahogy azt anno az egyik korábbi Pulifights adásban is elmondtam, számomra a hatodik fázis zárófilmje tűnik a legérdekesebbnek, és egyúttal ezt is várom a leginkább. Tény, hogy addig még van van három évünk, ami alatt rengeteg minden történhet ebben az univerzumban, de a jelen állás szerint nem túl színvonalas a felhozatal. A stúdió próbálkozik újdonságokkal, melyek hol bejönnek, hol kevésbé, de nincsenek eseményfilmek, nem is beszélve a sorozatok finoman szólva felemás fogadtatásáról. A Titkos háború ellenben tényleg nagyot robbanthat, egyfelől grandiózus csapatmoziként, másrészt végre kihasználhatnák a multiverzumban rejlő potenciált, nem csak a felszínt kapargatva. Nem lesz könnyű feladat, sok a buktató, de kíváncsian várom mire lesz képes Feige és a Marvel.

Hegedűs Attila - Werewolf By Night

Aki ismer vagy rendszeresen olvassa a Puliwoodot, az tudja, hogy a Marvel és én már hosszú-hosszú ideje külön utakat járunk. Senkit nem beszélek vagy nézek le a rajongása miatt (és Martin Scorsese nyilatkozatát sem szeretném feltétlenül felemlegetni), egyszerűen engem a csúcsra járatott biztonsági játék és a történetekbe szükségtelenül beleszuszakolt fan service miatt teljesen elvesztettek ezek a mozik. Pontosan emiatt csaknem az összes most bejelentett projektük hidegen hagy - egyet kivéve. Magam is meglepődtem, hogy az egyik tévéfilmjük, a Werewolf by Night tényleg érdekel. A hivatalos előzetese baromi kreatív volt - a klasszikus látványvilága, a cenzúrázatlan brutalitása és a vérfarkas léte pedig arra enged következtetni, hogy ezzel a filmmel talán levetkőzi a Marvel a büszkén magára vett skatulyáit. Aztán lehet, csak az előzetes volt a jó, és a film nem lesz az, de először a lepényhal, ugye…?

Goretity Dániel - A galaxis őrzői 3.

Noha az időutazós sztorik iránti szerelmem miatt kíváncsian várom a Hangya 3/Kang dinasztia párost, aztán egy értelmes Fantasztikus Négyes filmet is megnéznék már, valamint "rettegve várom", hogy mit kezdenek a Daredevil: Born Again 18 epizódjával, de amit szerintem jelenleg a leginkább várok, az A galaxis őrzői harmadik, záró felvonása. James Gunn stílusa piszkosul fekszik számomra, nemcsak a humora, hanem a filmjeiben (vagy mostmár sorozataiban is, lásd Békeharcos) kimaxolt érzelmi töltet miatt is. Szeretném látni a szedett-vetett banda történetének végét és úgy érzem, hogy hosszú évek után végre egy ismét igazán erős MCU filmet kaphatunk az A galaxis őrzői 3 személyében.

Bagi Levente - Secret Invasion

A Marvel bejelentett címei között találunk jóval izgalmasabb projekteket is, mint a "Nick Fury sorozat", de ez azon kevesek közé tartozik, amikből már láthattunk képi anyagot és őszintén bevallva jobban felcsigázott, mint gondoltam. Vicces kissé a földhözragadt szót használni egy alapvetően földönkívüli invázióról szóló történet esetében, de ez az a szó, ami eszembe jutott a trailert látva. Úgy érzem, hogy nagyon kell már a Marvelnek újra egy kicsit a földre szállnia és valami komolyabb és feszültebb sztorit villantania. Leginkább az Amerika Kapitány: A tél katonája thrilleres hangulatát hozta vissza az előzetes, és noha valószínűleg hiú ábránd, hogy színvonalban is valami ahhoz hasonlót kapunk, nagyon tudnék örülni annak, ha emlékezetes sorozatként maradna meg a Secret Invasion.

Kovács Gergő - Spider-Man: Freshman Year

Ugyan a Tom Holland-féle trilógiát lezáró Nincs hazaút elképesztő sikert aratott, de Pókember MCU-s jövőjéről azóta sem esett szó hivatalos keretek között. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne találkoznánk a hálószövő hőssel a közeljövőben, hiszen jön a Spider-Man: Fresman Year című animációs sorozat, ami Peter Parker első szuperhősként töltött évére fókuszál. Az egyelőre kérdéses, hogy valóban az MCU kánonjába tartozik-e majd a széria, hiszen olyan szereplőket is felvonultat, mint Dr. Oktopusz vagy Norman és Harry Osborn, akikkel tudomásunk szerint még nem találkozott az MCU Pókembere… De most tekintsünk el ettől. Megrögzött Pókember-rajongóként a koncepció és a Steve Ditko munkásságát idéző rajztílus könnyűszerrel kiemeli számomra az MCU elkövetkező éveinek terméséből a Freshman Yeart (a Charlie Cox hangján megszólaló Daredevil már csak ráadás), szóval kíváncsian várom a további fejleményeket a 2024-es premierig.

Kónya Sándor - Fekete Párduc 2.

Az első filmet még most is a Marvel-mozik egyik legjobbjának tartom, így valahogy adja magát, hogy a második rész is ott van az általam legjobban vártak között. Sajnos azonban egyéb faktor is közrejátszik: Chadwick Boseman halála finoman szólva is megkavarta az állóvizet, az alkotók pedig ezzel egy olyan rendkívüli döntéshelyzetbe kényszerültek, amit nem könnyű megoldani. Boseman hiánya fájó lesz, ebben biztos vagyok, de Coogler történetmesélői képességét ismerve és a filmjeiben megnyilvánuló empátiájából ítélve úgy érzem, hogy amellett, hogy egy intelligens sztorit kapunk, tisztelettel fogják kezelni a színész és a karakter örökségét, emlékét. Remélem a legjobbakat.

Buzsik Turner Kriszti - What If…? 2. évad

Számomra az utóbbi időben túl nagyra nőtte ki magát a Marvel-univerzum, és egyre jobban érzem a frusztrációt, hogy nem tudok mindent megnézni, ezért alapvetően vesztettem el az érdeklődésem irántuk. Talán a What if…? folytatásába bele fogok nézni, az első évadban ugyanis akadtak olyan érdekes koncepciók, amelyek más irányba terelhették volna az MCU útját. Hátha lépnek egy még merészebbet, és legközelebb alapvetően kérdőjelezik meg a szuperhőskultuszt és a hős útját, nem csak testet cserélt szereplőkkel vagy zombikkal bővítik a világot.

Hegyi Balázs - A galaxis őrzői 3.

Legyen szó DC- vagy Marvel-projektről, James Gunn agymenéseiben mindig öröm elmerülni. Az utóbbi néhány évben a DC tartalmain dolgozott, de némi huzavona után 2023-ban ismét beköszön az MCU-ba, és még egyszer utoljára összeverbuválja a csapatot, ami bár nem tartogat multiverzumokat átívelő világmegmentést, mégis az egyik legszórakoztatóbb filmnek ígérkezik az MCU jövőbeli felhozatalából. A történetről egyelőre nem sokat tudni, de lássuk be, nem ezért rajongunk az Őrzőkért elsősorban, hanem az ütős dialógusok, a vagány betétdalok és a szerethető karakterek miatt, melyek látszólag adottak, ugyanis a rendezőn kívül visszatér a megszokott banda, kiegészülve ráadásul Will Poulter Adam Warlockjával. Lehet, nem ez lesz a legambiciózusabb film az MCU-ban, de olykor-olykor pont ezek a gagekre épülő, karakterközpontú mókázások okozzák a legkellemesebb meglepetéseket.

Fonyódi Noémi - Daredevil: Born Again

Hányat lehet választani? Mert amúgy én mindig nagyjából az összes Marvel projektre rá tudok hype-olódni, hogy aztán persze tisztességesen csalódjak. Talán pont a magas elvárások miatt nem is műkődött nálam mostanában sok minden. Mivel a mindenféle Avengers filmet teljes bizonytalanság öleli körül, azt inkább a Hangyától teszem majd függővé, hogy az új főellenség mit tud majd hozni, így egy a szívemhez sokkal közelebbi projektet várok remegő térddel. Ez pedig a Daredevil: Born Again. Imádtam a három évadot, Charlie Cox zseniális minden tekintetben és valamiért maga a karakter úgy összességében a szivem csücske az eddig képernyőn látott hősök közül. Nehezen tudnám egy-két szóban leírni, hogy miért, talán az a szörnyű Ben Affleckes verzió gyerekkoromban még lenyűgőzött és csak a nosztalgia viszi előre a rajongást. Vagy csak szimplán élem a koncepciót, hogy egy "vak" ember igazságot osztogat iszonyatosan badass módon. Irtó kiváncsi vagyok, hogy sikerül majd ez a soft reboot, vagy folytatás, mindegyis minek nevezik, csak ebből a karakterből legyen még több. 

Gaál Alexander - Avengers: The Kang Dynasty

A Marvel Studios a negyedik fázisban nyújtott eddigi teljesítménye a Shang-Chit és a Loki sorozatot leszámítva számomra kifejezetten csalódást keltően alakult. Igaz, nagyon is látszik rajtuk, hogy próbálkoznak, de mégis azt érzem, hogy a fentebb említett két kivételt leszámítva egyelőre egy jól bevált biztonsági játékot játszanak velünk, amit hajlandó is leszek megbocsátani nekik, amennyiben a 2025-re datált The Kang Dynasty-nek valóban sikerül beváltania a hozzá fűzött reményeimet. Amire amúgy minden reális esélye megvan, hiszen a Shang-Chi rendezőjének, Destin Daniel Crettonnak, és magát a címszereplő(ke)t alakító Jonathan Majorsnak is volt már lehetősége bizonyítania a rátermettségét. Így egyelőre nem feltétlenül mernék nagyobb összegben fogadást kötni arra, hogy az önmaga variánsaival is hadban álló hatalmas Kangbuli valójában ugyanúgy fogja végezni, mint az anno nagy ímmel-ámmal beharangozott Végjáték. Ugyanis ha Kanget még saját maga alternatív változatai sem képesek legyőzni, akkor mégis ki állhatja útját egy egész dinasztiának? 

A fentieken kívül olyan filmekre és sorozatokra számíthatunk még a következő években, mint a Hangya 3, a Loki 2. évada, a Marvelek, az Ironheart, a Penge, az Amerika Kapitány 4, az új Fantasztikus Négyes, a Marvel Zombies, az Agatha spin-off, az X-Men '97 és az Armor Wars.

Ti miket vártok a leginkább a Marvel közelgő tartalmai közül?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.