Hirdetés

Marvelről, Predatorról és Stranger Things-ről vitáztunk - itt tart a PuliFights bajnokság

|

A játék, ahol a "le lettél érvelve, tesó" mondás igenis nagyon sokat számít.

Hirdetés

Bevezető - Mi is az a PuliFights?

Nyár elején számtalan agyalás és szervezés (no meg egykori barátság) árán végül útjára indítottuk a PuliCast keretein belül legújabb rovatunkat, a roppantul kreatívan PuliFights névre keresztelt játékműsort. A műsor a Screen Junkies YouTube csatorna - tudjátok, ők felelnek az Honest Trailers videókért - hasonló, MovieFights műsora előtti, nos, hívjuk most tisztelgésnek ezt az egyébként teljesen egyértelmű koppintást és lenyúlást.

Hirdetés

A PuliFights során három Puliwood szerkesztő méri össze tudását, kreativitását és vitakultúráját egy Bíró előtt, aki - egyelőre legalábbis, később meg aztán ki tudja - szintén a szerkesztők sorai közül kerül ki. A játékosok előre megkapják azt a pár (eddig minden adásban négy-négy) kérdést, amire alapos felkészülés után a műsor során válaszolniuk kell: ki legyen a következő James Bond? Mi a legjobb Spielberg mozi? Ha a te feladatod lenne filmet választani egy legénybúcsúra, mi lenne az? És még jó pár hasonló, akár aktualitással, akár valami elborult ötlettel foglalkozó kérdést kell elképzelni.

A játékosoknak önmagukban, a másikra nem reflektálva, valamint a többiekkel közösen összeeresztve a Dühöngő szekcióban is meg kell indokolniuk érvekkel alátámasztva, miért is az ő válaszuk a legerősebb úgy, hogy közben igyekeznek a mindenkori hollywoodi filmes helyzettel képben lenni és annak is megfelelni. A Bíró végül saját szubjektivitását és ízlését háttérbe szorítva összegzi a válaszokat, és győztest hirdet az adott körre vonatkozólag. Az aktuális adást az nyeri, aki a legtöbb pontot szerzi, vagyis a legtöbb kérdésre tudja a leginkább meggyőző választ adni a játékosok közül.

Arra gondoltunk, hogy tartunk most egy kis élménybeszámolót és összegzőt három adás után, a negyedikre felkészülvén. Mind a három adásban tehát a Puliwood szerkesztői, Hegedűs Attila, Péter Zsombor és Török Tamás ütköztek meg egymással, a Bíró szerepét pedig kollégájuk - jómagam - Goretity Dániel töltötte be.

Első menet, avagy "Somehow, Mulder and Scully returned"

Az első adásban még picit félénkek voltak a játékosok, ahol is olyan kérdésekben kellett megmérkőzniük, mint hogy ki az az egy MCU gonosz, akinek mindenképp szerepelnie kell a közelgő Thunderbolts (Mennydörgők) moziban, az Elvis film apropóján melyik zenész életéből lehetne a legkülönlegesebb életrajzi filmet készíteni, melyik színészpárost néznék meg legszívesebben egy True Detective sorozat főszereplőiként (a közelgő negyedik évad kapcsán, amely Jodie Fosterrel készül) és hogy a Herkules hírek hallatán az élőszereplős Disney adaptációi helyett inkább melyik korábbi filmjét kellene Guy Ritchie-nek folytatnia?

Ati már rögtön itt, a nyitó adásban megmutatta a True Detective kérdés kapcsán, hogy mekkora "wildcard" válaszokkal tudja lefárasztani a teljes társaságot, Tomi és Zsombor két teljesen eltérő mentalitású zenész munkássága kapcsán csaptak össze, a Guy Ritchie-s kérdésnél pedig legszívesebben egyik javaslatot sem hoztuk volna kihozni győztesként.

Az első adást meghallgathatjátok a linkre kattintva, Spotify-on és az Apple podcast appjában is.

Második menet, avagy Ezra Miller helyére érkezik… Zöld Manó?

A második adás során előre gondolkodtunk és a játékosok jelölteket dobtak be Ezra Miller helyére, mint egy potenciális új Barry Allen/Flash, horror franchise-t javasoltunk Scott Derrickson számára a Fekete telefon apropóján, a srácok pitcheltek az Assassin's Creed játékok mintájára egy alternatív Prey/Préda filmet (ami végül kiindulási alapként szolgált a szerkesztőségi cikkünkhöz is) és megbeszéltük, hogy a Top Gun: Maverick példájára milyen olyan, legalább 25 évvel ezelőtti filmnek kellene folytatást kapnia, aminek sohasem adatott meg ez a lehetőség.

Itt már azért kinyílt a csipája a szerkesztőknek: Ati hozta a formáját és 19-re lapot húzott a saját Flash javaslatával, Zsombornak volt pofája rebootolni az eredeti Ördögűzőt, Tomi pedig megmutatta, hogyan lehet szenvedélyesen pitchelni egy kultklasszikus folytatását, ami tényleg tudna működni.

második adást meghallgathatjátok a linkre kattintva, Spotify-on és az Apple podcast appjában is.

Harmadik menet, avagy Félelem és reszketés Hawkinsban

Legutóbbi, harmadik adásunkban szabadultak el a leginkább az indulatok (valahogy ennek mindig köze van a képregényfilmes kérdésekhez), ahol a San Diego-i Comic-Con után kitárgyaltuk, melyik leendő Marvel projekt tűnik a legkülönlegesebbnek, Brad Pitt nyugdíjba vonulós nyilatkozatai alapján kiveséztük, melyik a színész valaha nyújtott legerősebb alakítása, a srácok pitchelték a saját Stranger Things spin-off sorozat ötletüket, valamint eljátszottunk a gondolattal, hogy egy esetleges idegen faj Földre érkezésekor melyik filmmel tudnánk a leginkább bemutatni az emberiséget.

A játékosok amennyire nem tudták átélni az aktuális Marvel kérdést (mondjuk nem csoda), legalább annyira hoztak iszonyatosan erős válaszokat és érveket a Pitt alakítások kapcsán, hogy aztán Tomi kiégessen mindenkit a Stranger Things spin-off ötletével. Az UFO-s kérdésnél viszont különösen jó volt hallani, hogy egyrészt mennyire másként gondolkoztak a játékosok, másrészt pedig, hogy Ati mennyire nem tudta meghazudtolni magát ismét.

harmadik adást meghallgathatjátok a linkre kattintva, Spotify-on és az Apple podcast appjában is.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Folytatás

Azóta már a negyedik meccset is felvettük hasonló felállásban, amiben a játékosok többek között a szerintük tökéletes bérgyilkost küldték John Wick után, valamint meg kellett védeniük egy Rotten Tomatoes-on 25% alatti filmet. A szokásos platformokon rövidesen meghallgathatjátok a válaszokat, valamint már aktív előkészítés alatt van az ötödik- és hatodik adás is, ahol spoiler, kicsit változik a felállás, ugyanis más is szeretné kipróbálni magát a Bíró szerepében.

Ha bármilyen kérdésetek, ötletetek, alternatív válaszotok vagy visszajelzésetek van a műsorral kapcsán, bátran vegyétek fel velünk a kapcsolatot a számtalan platform valamelyikén és igyekszünk megválaszolni - akár egy konkrét PuliFights forduló formájában is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.