Hirdetés

Box Office 2017 - Elmaradnak a tavalyi év rekordjától az idei bevételek

|

És ezen még a legújabb Star Wars sem tud segíteni.

Hirdetés

A tavalyi év volt bevételek szempontjából  a legsikeresebb esztendő Hollywood számára, hiszen sikerült összesen 11,38 milliárd dollárnyi rekordbevételt termelni, köszönhetően az olyan nagy blockbustereknek, mint a Polgárháború, a Zsivány Egyes, a Szenilla nyomában vagy épp a Deadpool. És bár sokáig úgy tűnt, hogy az idei év talán még ezt is túlszárnyalhatja, mostanra kiderült, hogy erre most már szinte 0% esély van.

Hirdetés

A Variety számításai szerint ugyanis hiába Az utolsó Jedik elképesztő sikere, december 19-ig bezárólag az eddig beérkezett adatok alapján 10,35 milliárdnál tartott az Államok éves bevétele, és ahhoz, hogy utolérje a tavalyi számokat, még legalább 1 milliárd dollárnak kéne befolynia a hátralévő alig  6 nap során. Persze a Star Wars franchise legújabb darabja mindent megtesz ennek érdekében (jelenleg 745 milliónál jár világszinten), de még ez sem lesz elég.

Persze ez egyáltalán nem jelent katasztrófát. Egy neves elemző szerint az idei év végső számai ugyanis valahol 11,1 - 11,2 milliárd dollár között áll majd be, a filmipar történetében harmadszor érve el a 11 milliárdos álomhatárt. Csak hogy ez lehetett volna sokkal több is, ha az olyan nagynak ígérkező blockbusterek, mint a Transformers: Az utolsó lovag, A múmia, az új Karib-tenger film vagy éppen az Igazság Ligája nem teljesítenek bőven a várakozások alatt. Majd talán jövőre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.