Hirdetés

Chloé Zhao rendezi a legújabb Drakula-filmet

|

A rendezőnő így két univerzumnak is a részese.

Hirdetés

A Universal modern univerzumépítése kudarcba fulladt már a legelején: a 2017-es A múmia - Tom Cruise-zal a főszerepben - csúfos bukásnak bizonyult, ezért a stúdió kisebb léptékekben kezdett gondolkodni, és azt próbálja szem előtt tartani, hogyan lehetne feltámasztani régi nagy klasszikusaikat úgy, hogy egyedi látásmóddal legyenek megfűszerezve. Tavaly A láthatatlan emberrel már sikerült is, most pedig Chloé Zhaót, A nomádok földjéért frissen Golden Globe-díjra jelölt rendezőnőt szemelték ki a következő projekthez.

Hirdetés

Bár egyelőre alig tudni valamit a filmről, úgy írják le, mint "egy eredeti, futurisztikus westernt", ami elsőre szokatlannak tűnhet, azonban számtalan új lehetőséget tartogathat.

A Universal Pictures elnöke, Peter Cramer szerint:

"Chloé különleges látásmódjával olyan történeteket helyez reflektorfénybe, amik fölött átsiklunk vagy amiket nem értünk meg. Nagyon lelkesek vagyunk, hogy vele dolgozhatunk, ahogy újragondolja a valaha volt egyik legikonikusabb kívülálló karakterét."

"Mindig is elbűvöltek a vámpírok, és a Másik koncepciója, amit megtestesítenek. Izgatottan várom a közös munkát Donnával [Langley], Peterrel és a Universal csapatával"

- mondta Zhao.

Nem akármilyen filmre készülnek, ugyanis azt ígérik, hogy a legújabb Drakula-feldolgozás egy western sci-fi lesz, és Zhao nemcsak a rendezői, hanem az írói és a produceri feladatokat is vállalta, vagyis nagy lehet a bizalom, hiszen szinte szabad kezet kapott. A klasszikus vámpírmítoszt veszi alapul, aminek a Universal Rémuniverzumban híres képviselője pont a 90 évvel ezelőtt, 1931-ben megjelent Drakula Lugosi Béla főszereplésével.

A szörnyekről szóló filmek listája azonban egyre bővül. Dexter Fletcher (Rocketman, Bohém rapszódia) Drakula szolgálójáról, R. M. Renfieldről forgat, Elizabeth Banks saját magát rendezi A láthatatlan nő főszerepében, Ryan Gosling lesz Farkasember, Paul Feig pedig annak ellenére is megcsinálná a Dark Armyt, hogy a stúdiónál aggódnak a magas költségek miatt.

Ha minden jól megy, idén láthatjuk még Zhao Marvel-munkáját, az Örökkévalókat, amiben többek között Angelina Jolie, Salma Hayek, Kumail Nanjiani, Richard Madden és Kit Harington is feltűnik.

Ezzel párhuzamosan a Blumhouse is elkészíti a maga Drakula-adaptációját, amin a Nicole Kidman-féle Pusztító rendezője, Karyn Kusama dolgozik, vagyis vámpírokból nem lesz hiány.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.