Hirdetés

Nem fognak exkluzív Star Wars filmek készülni a Disney Pluszra

|

Ennek a miértjéről a cég vezérigazgatója beszélt.

Hirdetés

Mozgalmas év előtt áll a Disney, hiszen az eddigi legsikeresebb évük lehet az idei, ha megnézzük mivel is készülnek: három filmmel bővül az MFU (Marvel Kapitány, Bosszúállók: Végjáték, Pókember: Idegenben), jön az élőszereplős Dumbo és Az oroszlánkirály, animációs filmek terén a Jégvarázs 2. és a Toy Story legújabb része robbanthat kasszát, decemberben pedig a Star Wars Episode IX. robog be a mozikba. Ha pedig ez még nem lenne elég, valamikor az év végén beindul a cég saját streamingplatformja, a Disney Plusz is, mely olyan exkluzív produkciókkal igyekszik majd odacsábítani a nézőket, mint a nyitócímnek szánt The Mandalorian, vagy Loki és Skarlát boszorkány önálló sorozatai.

Hirdetés

Persze felmerült az is, hogy a későbbiekben bizonyos filmek is inkább egyből oda érkeznének, és nem először a mozikba, főleg miután befejeződik a Disney-Fox egybeolvadásaEgy valami azonban már most biztossá vált: hogy Star Wars-filmek nem fognak készülni a platformra. Ezt maga Bob Iger, a Disney vezérigazgatója árulta el nemrég egy interjúban:

Majdnem minden film költségvetése, amit készítünk meghaladja a százmillió dollárt, és mi nem szeretnénk ekkora pénzekből filmeket készíteni csak a streamingplatformra. Sokat fogunk költeni viszont tévésorozatokra, és természetesen lesznek nagyobb költségvetésű filmjeink is, de nem ekkorák. Tehát nem fogunk Star Wars-filmeket készíteni a Disney Pluszra, hiszen amikor a nyitóhétvégén az emberek tódulnak a mozikba ezekre a filmekre, és összejön 200 millió dollár, akkor ez a felhajtás növeli a film értékét. Mi pedig szeretjük ezt. És amúgyis, ezek a filmek végül úgyis a Disney Pluszon fognak kikötni.

Vagyis ne számítsunk arra, hogy a rajongók által régóta várt és remélt projektek, mint például a Boba Fett film vagy az Obi-Wan film ezen a platformon kapják meg az esélyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.